torsdag

usch förlåt för dålig bloggning nu i två dagar, riktigt dåligt av oss. Dock kommer det nog bli snål bloggning nu när vi åker till spanien men jag ska försöka få Paulina att sköta bloggen och då blir det nog något inlägg om dagen :)

Idag har lille bobbis fått hoppa, han var dutti påjke, hade lite konstig ljud för sig men det gör inget för han är så söet.
Efter det var vi på utvecklingsamtal, kan inte säga att jag är nöjd och tycker allt är fett orättvisst, men ska se om de går att lösa!
Har inte så mycket vettigt att skriva om idag eller imorgon, så snälla snälla ni säg vad ni vill läsa ? Vi har ju endel läsare nu och det skulle vara kul att få höra vad ni vill läsa ? :)



                                                                                         

haalojsan!

just nu sitter jag på min käre far och brors jobb och väntar på att mamma ska hämta mig. Har varit på praktiken hela dagen, en tripp in om skolan för att ha utvikningssamtal aka, utvecklingssamtal.  Mirre ska nog få tralla lite i ridhuset by her self idag. Vi får helt enkelt se, men snart så ska jag ut till min lille bäbbe. på återseende!

var är orken?

hejhopp. kom precis hem ifrån stallet. mirre hade gjort lite kaos till mig tack du! mockningen tog 40 minuter, gööött! nu ska jag vara oartig att lägga mig utan något vettigt inlägg. hihi hörs imorgon! btw så har jag gjort samma som sofie idag bara att shoppingen var utbytt mot massage


Onsdag

hejsan!
Idag har jag inte så¨mycket att blogga om öht då jag inte varit i stalla. Utan idag har jag suttit i skolan och sedan gått i stan och sedan varit på konsthall, niu har jag precis ätit och ska nu chilla framför tv :)
Vi hörs imorgon!
Puss

Dagens ridpass - mirre

Idag var mirre fin, och gissa vilken utrustning jag hade, kan ju slänga upp en bild men jag andrar ni redan sett den. Hon gick typ på tygeln och travade skrittade och galopplade litt!

nej men Hon var väldigt fin och tränade idag på lite förvänd galopp, skänkelvikningar i galoppen samt lite byten över hinder. Hon var väldigt känslig pga, pelhamet vilket får mig att mjukna ordentligt. Vilket känns så jävla skönt, allt blir mindre jobbigt när hon inte bråkar i mina händer, för en nackdel med min ridning är att jag lätt blir stum och hård i handen, icke bra! Men med hjälp av detta bettet så känner jag att jag mjuknar och är mer och mer försiktig samtidigt som mirre lyssnar och jag slipper bråka med henne.

Juste, hon dödade sin box igår, någon som vill se bild på hur det kan gå när en mirre knäcker en boxdörr på mitten? hmm varför händer allt just mig och min lilla häst?



dagens ridpass - Brolle

Idag i skolan så bjöd det på ridning på en häst som jag inte tidigare suttit på, Mr skriver följande om honom på sin hemsida : 

Brolle

f. 2002. Imp. Polen
Brolle
Brolle taget från Mr's hemsida


BOLERO ”BROLLE”
Eftersom vi redan har en Bolero fick Brolle kallas just Brolle!
Brolle kom till Malmö Ridklubb
Han är född 2002 den 30 juli. Brolle kommer från Polen och är efter Marantello-P- undan Boogie Woogie. Han har mycket fullblod i sin stamtavla.
Brolle har funnit sin plats på MR väldigt väl, han är populär bland eleverna hos oss. Super snäll i stallet.
Han är snäll att rida, fin dressyrhäst men även en god hopphäst. Tävla i båda disiplinerna har han gjort hos oss men goda resultat.
Tänk på att i hoppning vill han ha en mjuk hand och behöver mycket stöd från skänkeln.

Han var väldigt trevlig att rida och lyssnade fint redan från början. Han gjorde vad jag bad honom om utan att protestera eller jobba emot. Dagens övningar var mycket rakriktningar och skänkelvikningar. I början så ville han inte riktigt gå rakt och vi missförstod nog varandra lite men när vi väl förstod oss på varandra så gick han otroligt fint. Han trampade på ordentligt och var mellan hand och skänkel. Eftersom han inte bråkade med mig som alla andra hästar brukar göra så fick jag lite tid att tänka på mig själv och min inväerkan på honom. Eftersom jag red utan stövlar/chaps så var min skänkel ostadig men jag gjorde det bästa utav sitvationen och jag är väldigt nöjd. Ett riktigt superpass där jag kunde skritta av och känna mig nöjd, vilket jag inte gjort på mr på lääänge.

Jag är lite otursdrabbad och brukar fråga en tant i stallet om den hästen jag funderar på att rida är fin, alltid får jag samma svar "ååh hon/han är blan de bästa vi har" Hästarna går skit och verkligen ingenting går för att knäcka nötterna. Sånt knäcker mig personligen och jag går hem och känner mig väldigt dålig. Vilket ofta resulterar i att mirre får vila på tisdagarna. Men inte idag inte, idag satt jag upp med ett självförtroende som aldrig förr.

Hur reagerar ni på resultatet av träningar/tävlingar? Bryr ni er och ältar omkring det eller släpper ni det bara och går vidare?


& finner ni inte det lite roande att båda våra hästar faktiskt heter Bolero?


GPA

Vad tycker ni om gpa-hjälmarna?
jag älskar min som jag redan sagt, men jag ångrar lite att jag köpte den färgen eller vad man ska kalla det, hade hellre velat ha en tone in tone i marinblå som ser ut såhär :


visst är den mycket mycket snyggare? Det tycker iaf jag :)

                                                                                   

Hello

Idag har det blivit två ridpass för både mig och fanny, tänkte berätta lite om mina så får ni nog en utvärdering av fanny sen med :)

Red i skolan först på en häst vid namn bolero, vet inte riktigt  hur gammal denna är, men tydligen så skulle den ha en inspänning vid namn gogg(stav?) iaf det gjorde ju att den gick bra helt tiden, ungefär som en graman så jag behövde inte jobba så mycket, men jag tyckte ändå goggen hängde och dinglade lite fint ibland och jag hade väldigt bra stöd i munnen, lite sämre i höger sidan men acceptabelt för en ridskole häst. Vi rider alltså hästar ifrån malmö ridklubb. Red lite olika övningar, skänkelvikning- rakrikta- skänkelvikning, sedan skänkelvikning-rak-galoppfattning, så det blev lite gott och blandat. Och eftersom min häst gick så bra så kunde jag fokusera mycket mer på min egna sist, vilket är super nu inför hästskötar examen.

Efter skolan så åkte vi några töser till mcd å åd litta glass innan vi begav oss till stalla för att rida nästa häst. Bobbo skulle få en litet jogging pass i huset efter gårdagens hårda träning. Han kändes jätte fin, framme och fin för skänklen, lite svårare i vänster varv då han inte kommer upp lika bra på min ytter i detta varvet. Flyttade sig bra, byten var sisådär men godkända, var rätt mycket folk i ridhuset så det var lite svårt att göra massa övningar, dock var jag rätt trött så det var skönt med ett lugnt pass. Skrittade sedan av ute med annis :)


pånnihästen och jag i vårt ridhus :)


                                                                                           

cha cha

haaalloo bloggggeen! idag är det tiiistaaag, vilket innebär att det är dh ikv! vilket ska bliiii sinnes niice idag ska hästarna trimmas. en inne och en ute. ni får helt enkelt läsa ikväll. nu ska vi jobba lite hårt med vårat projektarbete. Hörde något rykte om en tävling i bloggen. hhmmmm!


hissar



kännde det var dags, elelr vad tycker ni ? var ett tag sedan nu.

Jag skulle vilja hissa horsewars täcke, både amigo rambo och fannys favorit newmarket!
Tycker allt täckena är så himla bra material och dem är väldigt stil rena, jag har haft deras vinter regn och stalltäcke föralltid känns det som, (amigo) och kan inte säga något negativt om det. Har ni någon erfarenhet ? Vad tycker ni ? :)


dagens ridpass

Idag blev det ett träningspass för Karro. Efter att ha lullat runt och myst på fältet igår, så blev det ett svettigt pass i ridhuset idag!
Både bobbo och jag var helt slut efteråt, men jag var iaf nöjd och det hoppas jag bobbo med var. Ibörjan var han väldigt seg så jag började med att galoppera igång honom lite då han är vad man kallar slow starter. Efter det så samlade jag upp galoppen men höll han ändå kvick. Över gick sedan till trav där jag också måste hålla honom kvick men inte för lång, så det är lite en balans gång. han gör ju inte allt för mycket arbete själv..
Vi började i traven att rida öppna på långsidan sedan på mitten la jag en 10m volt och sedan en förvänd sluta, var lite svårt i början men efter ett tag så hittade jag det. Gjorde det i båda varven, efter det övergick vi till galopp i samma arbete, funkade mycket bättre i det ena varvet än de andra och i de "dåliga" varvet så gjorde vi så att jag red honom innanför spåret och då uppstod ett till problem han drog mot väggen, jobba mycket på att hålla honom rak och när han sedan var det kunde jag börja jobba emd öppna och förvänd sluta. Sedan behöver vi båda en lite skritt pass, när vi sedan gjort det så skulle vi rida galoppsluta diagonalt till meddellinjen och sedan lägga en ökning ur den. Detta var även lite klurigt men blev faktiskt bättre sen och samma här lättare i en varvet. Tillslut så red jag in honom på kvartlinjen och la två byten vilket han gjorde super så då fick han travas av och sedan skritta av. Stolt över min gosse





                                                                                           

Måndag

Dålig bloggning idag, i'm sorry.
Men det har varit fullt upp idag. Först praktik hela dagen. När jag sedan kom hem så la jag mig i soffan och tittade på pretty little liar och helt plötsligt var klockan sex, och vid sju skulle jag på modevisning, innan de skulle jag hinna äta duscha och fixa mig. Så det blev lite stress där. Men jag hann. Och nu har jag kommit hem därifrån. Kommer några inlägg nu ikväll om dagens ridpass!

                                                                                     

läängtan!

Imorgon ska jag och min käraste pappa iväg och handla kläder, sådär lagom nu till våren och en RESA TILL SPANIEN! love love love

glad tjaj haj


uppdate

just nu sitter jag och klickar in massa aktioner på tradera, har lite schabrak som jag ska göra mig av med, nytt år nya kläder brukar jag säga. Dock gäller det mer hästen än på mig själv. Men imorgon ska jag och pappa ut och sätta sprätt på pengarna!

hörs snart!


....

Du är bäst nu men du var bättre förr
Våra brister gör oss till människor



Bildbomb

Här kommer en bildbomb från dagens ridpass




                                                                                      

gårdagens outfit

eftersom jag ansträngde mig med att göra en bild så tänker jag lägga upp den, även om det är en dag försent (:


waaallaa

så, någon timma senare så är vi äntligen klara. Eller ja, arbetsfördelning är verkligen vår starka sida, Sofie somnade och imellanåt fick jag väcka henne för ett godkännande. haha. Men vad tycks? Snart när sommaren kommer så blir det massa nya bilder, därav några vinterbilder. Men vi blev väldigt nöjda.

Nu ska jag göra viktigare saker. Senare eller imorgon kommer ett inlägg om dagens outfit och ett utrustningsinlägg!

solong!


home sweet home

nu är jag hemma efter en runda i stallet. Blev en mysig skritttur med anna optico och rebecka (red icke).
Nu ska jag snart äta lite sedan svira om till mjukis och bege mig till fanny där vi ska fixa lite med bloggen och ge den nya kläder :)

                                                                                  

Dagens ridpass

Idag höll jag det jag bestämt och tog mig en liten tur ut i det platta landskapet. Vi skrittade fram en liten stund där det var mycket gräs och sedan började jag trava på en grusstig. Hon var väldigt fin men man fick verkligen driva henne fram i varje steg, tror det kan bero lite på att jag red henne på pelhamet och då blir hon väldigt tillbaka och avvaktande, men när hon väl förstår att jag menar fram så gick hon ruskigt bra. Galoppen blir så otroligt mycket rundare och mycket mer bärande, jag kan få tillbaka henne så hon riktigt kan sätta under sig och jobba på ett sätt jag inte kan annars. Men rundan bestod mest av rakriktning, rakt fram bam bam bam, ungefär. I galoppen var hon helt underbar, kan inte riktigt beskriva det men jag är verkligen jättenöjd med dagens pass, och att det var så himla fint väder gör ju bara saken ännubättre!


sötaste tjejen naken i hagen!


filmerna från skabersjö


Mirre typ halva 90cm och hela 1m. kaaatastrof. menmen


Bobbo & paow!


underbart väder

det är verkligen super fint väder idag, mamma och jag har tagit en tur till nova för att köpa studentklänning men hittade ingen :( köpte dock två bikini och lite smått å gott nu till spanien!

Om en-två timmar tänkte jag bege mig till stallet för att skritta en runda i det mysigt vädret :)
Ge förslag på vad ni vill läsa om!



charmig bild sen i sommras när jag skrittade ut en runda :)

                                                                                                    

godmorgon

idag vaknade jag av en slump väldigt tidigt. Ska föörsöka ta vara på dagen och göra saker som behövs! Men första stoppet blir nog mirris, vi ska nog rida ut en liten runda. Skojsigt (:
men vi hörs senare!


stövlar

Vad har ni för stövlar ?

Själv har jag ett par jw stövlar, som jag köpte för säkert fyra år sedan, dom är väldigt bra, super sköna. Dock så är dragkedjan värdelös och jag har fått byta den ett x antal gånger. Tur jag har en pappa som fixar sånt!



Sedan har jag även dyon chaps och till de har jag ett par ariat skor, vilket också är super skönt, dock tycker jag dem är lite kluriga att ta på sig men det är nog för jag inte använt dem så mycket.


(bild lånad från google)

Vad har ni för stövlar/chaps ?

                                                                                             

dagens outfit


med täcke :

Dyon träns m GG pannband
veredu skydd fram + eskadron boots
kingsland lindor bak
HL täcke, sponsrat från gunnarlunda
kingsland tröja, byxor och väst
jw stövlar
charles owen hjälm



man ser inte så bra på bilden men jag hade iaf ett
HL schabrak
myspys paddes från mattes
prestige sadel och jw gjord

ps. idag smorde jag, båda tränsen plus sadelgjorden(!!)
[email protected]

                                                                                       

Fredag

Hejsan

Tänkte att jag idag skulle vara lite duktig och ta kort när jag red, men glömde så klart kameran ( och saft och kolasås) eftersom jag försov mig. Paulina var snäll som försökte sig på att fota med min mobil men det blev inga bra bilder där inte. Men jag kan lägga upp några.
Idag skulle bobbis bvara joggas lite eftersom han hoppade igår och det var inte så fint väder så kände ej för att skritta ut, (eller jogga på fältet) men han kändes rätt bra. bytena sitter helt perfekt nu, och idag hade han väldigt bra framåtbjudning, var följsam och fina. Red någon öppna men eftersom han gjorde det så bra så tänkte jag inte sitta å nöta. Det enda som jag känner jag behöver träna mer på det är i galopen när jag rider på liten volt så flyter han gärna ut till spåret igen, och har jag honom då utåtställd så byter han galopp. Men jag försöker hålla han rak så han verkligen håller sig inom ramen men det blir inte alltid så bra!
Imorgon ska ha få en skritt runda i det fina vädret(hoppas vi på!)

Fick även ett argt samtal från min lärare idag, alltid lika trevligt.. hmm
ringde då sedan till fanny och fick höra hon hade fått ett likadant haha





ja ni ser själv resultatet,ska dock be mamma om hon vill följa med mig ut på söndag :)

                                                                                    


godmiddag!

har just käääkat och nu ska jag ner och fortsätta jobba! mkt att göra idag!

hörs sen!


<3


saknar dig älskling.
snart kommer mamma och då blir allt bra, jättebra!


fredag

Godmorgon

Hur är läget med er idag ?
Det skulle vara kul nu när besökarna ökar precis som fanny skrev innan att veta vad ni vill läsa, men även också om ni rider, hur gamla vi är och lite allmänt :)




dagens ridpass

jo någon sa något om markarbete/pessoning. j men det gick ju åt helvete. Det blev markarbete inriktning hoppning. haha skäms fanny! Mirre var väldigt fin. Jobbade på med mycket genomställningar, avgångar, öppnor och lite skänkelvikningar. Hoppade lite utan krav. hon bjöd väldigt fram och gjorde det mesta jag bad henne om. Kunde dock hoppat bättre men jaja det är gjort nu. haha När jag jobbade av henne så var hon väldigt mysig och lätt. Rörde sig som en stjärna och ville få en puss. haha nej men när jag jggat av henne så skrittade vi ut en lång runda sen fick hon sin beloved mat!

Outfiten var skamligt nog samma som igår.
jag är inte en pigg färgklick som bytar schabrak varjedag.
jag bytar när det är smutsigt & vid specielle tillfällen.
(YY)


vilken dag!

Hej på eeer! helt sjukt vad dagen har gått snabbt. Sen vi hördes sist så har jag väl inte gjort allt för mycket. På jubb fixade jag lite sådära allmänd ch juste, alla hästarna skulle avmaskas, jipppiiiie. not. haha de flesta skötte sig bra men det var två som totalflippade ut. Men tillslut fick vi i alla hästarna rätt mängd medel. Lyckat där tjaajor. Vi mös även litta i solen och smörjde massor träns. Idag har även varit stora tvättardagen! tror det kommer hålla i sig imorgn också om vädret inte blir kissekasst.

Imorgon planerar vi in en vilodag på mirran, tycker ni inte att hon förtjänar det? :) Kanske bli lite borstad och få en gotte. Ska även ta upp hopptränset ur oljan imorgon, spännande! :D
Fredagar är lockande självklart men denna helgen så kommer det komma en överaskning till er! Nu blir ni allt lite spännda! hihi. Men den som lever får se!


hur ofta smörjer ni ?

Detta hör kanske inte till i denna kategorin men eftersom det ändå handlar om utrsustning så varför inte ? :)
Jag tänkte ställa frågan till er, hur ofta putsar/smörjer ni er utrustning ?
Själv så är jag lite slarvig med detta, vilket är dåligt av mig då lädret blir mycket bättre om man sköter det. På min praktik så smörjer vi nästan varje dag, det är inte ofta vi icke smörje, sadlarna smörje vi ungefär varannan vecka, sen när det är lite mer tävlingar så smörjs de varje vecka.
Jag lovade mig själv att jag skulle bli bättre på att smörja, men det har jag verkligen inte blivit, nu har jag köpt nya svampar och smörj medel så nu ska jag anstränga mig och verkligen smörja efter varje gång, kanske inte sadlen, men iaf tränsen och sadelgjorden.
Tror jag kommer hålla detta i en vecka sen kommer jag börja slarva igen. Men jag ska göra mitt bästa!

                                                                                           

utvärdering av mina hjälmar

JW by charles owen, marin blå.

Har inte haft denna hjälm så super länge men den är underbar, först å främst så är den super super snygg. passar till allt och ser stilren ut. Den är super skön! Det enda dåliga är att den inte andas så bra, men på vintern är den super skön


Gpa speed air

Förstår mig inte hur jag kunde rida på sommrarna utan denna hjälmen innan. Den som jag hade innan jag köpte denna är en charles owen svart då, den andas inte alls och på sommaren så är den super varm. Gpa är kanske inte alltid så super snygg och stilren men jag tycker ändå den är fin. Den har bra passform, skön och andas bra. tåler regn, dock så har min töjts rätt mycket så nu är den lite stor..



Charles owen svart

Min "första hjälm" iaf av dem jag ha kvar nu. Den har varit med i många år, men den är super skön, är ju ungefär som jw det är bara någon skillnad innuti och sen står inte jw namn på nackstödet på denna hjälmen. andas tyvärr lite dåligt, men den är skön och snygg!



Charles owen ayr8 marinblå/silver

Har ingen bild när jag har denna hjälm, vill ni jag ska fixa det ? iaf så är den super skön, och fina. andas helt okej, inte lika bra som gpa men mycket bättre än dem andra två. Tycker även den är pris värd!





Torsdag

Hejsan,
förlåt för jag inte uppdaterade igår som jag lovat. Men ni fick bra uppdatering från fanny vilket är det bästa när man bloggar två att det är alltid någon som uppdaterar!
Red ut igår som jag skrev, med anna och optico. Det gick bra, de fick galoppera lite på en grusväg upp och ner. blev inte så mycket galopp men alltid något :P

Idag så stod det hoppning på schemat, vilket gick super bra, bobbo taggade till som fean och tyckte det var super kul. Alla hinder stod på medellinjen där var då först bom sedan tre studs efter det ett galoppsprång till ett räcke, ett galopp språn till ännu ett räcke och sedan ett galopp språng till en oxer, så det blev ett riktigt styrke pass idag! Imorgon ska bobbis få jogga litta, vet inte riktigt om jag gör det i ridhuset eller på fältet beror lite på vädret :)




                                                                                    


Godmiddag

nu sitter jag och äter lunch och ska snart tillbaka till praktiken. Åh vad jag älskar dagen! Allt tack vare vädret! Det finns inget bättre än att släppa hästarna utan täcken och kunna hänga ut tvätten på tork samtidigt som man ser bebisarna bara mysa sönder i värmen! Jag har inte riktigt bestämt mig vad mirre ska göra idag ännu. Kanske ska hon pessoas eller så kanske jag trimmar henne lite, det återstår att se! Nu ska jag bege mig. Varför sitta inne i det fina vädret när man kan vara ute i det! Hörs senare ikväll!


blingning av hjälm

förra inlägget försvann, attans men snabbt nu
blingade min hjälm igår här kommer resultat och så
'
behövs : ljus, bling med hotfix, pincett och tandpetare

smart tjaj tappar bling i ljuset

resultat framsida

& baksida


godmorgon

idag så tänkte jag berätta lite om gårdagens ridpass.
Jag började med att skritta en runda i det fina vädret, sen gick jag in i riduset och började värma henne. Hon var väldigt käftig och stel i höger men efter en stund kom hon loss och började jobba på ordentligt. lät henne galoppera över två upphöjda bommar och det blev fel varje gång. Hon trampade om fast jag bad henne att hålla på avståndet och ibland klipte hon av aldedes för tidigt. fortsatte därför med lite lösgörande arbete för att få med båda sidorna ordentligt. Hoppade sedan en liten oxer på kanske 70cm där det stod "sockerbitar" under, hon nitade av helvete. fick komma på det flera gånger och efter kanske sju språng började hn släppa loss och hoppa det ordentligt. Sen gick vi vidare på en vattenmatta som jag la på markbommarna för att den ska bli mer synlig, hn vägrade på det kanske tre gånger men sedan började hon hoppa hindret. flera gånger kom jag för att försöka få henne att komma räätt på det och inte bara springa över och iväg det. Hon gick varjefall superbra. Fortsatte att hoppa lite linjer och även en kombination. Hon gick superbra och vi fick till flera bra språng. Det sista språnget var heeelt perfekt & nu känner jag att min höjdrädsla börjar släppa lite.

Dagens outfit:


stuben hoppsadel
h&r fårpadd
lamicell schabrak
kingston förbygel
kingston hopplatta
fleecetäcke från hööks

benskydd fram+bak från lamicell
boots från hööks


bra läder

Var handlar ni för läder? Är det en viktig detalj när ni handlar tex. träns? Jag kan ju förstå att man vill ha riktigt bra kvalité när man handlar en sadel kan jag verkligen förstå att man gärna lägger till några tusenlappar för att få lite bättre läderkvalité. Men jag är inte direkt den rikaste i skåne så jag väljer att kombinera. Man kan köpa saker som är biliga men som ändå ser väldigt exklusiva ut. Självklart skiljer sig läderkvalitén på mitt börjes träns och Sofies nya fina Dyon. Men det kan man ju förstå med prisskillnaden. Visst hade jag mer än gärna viljat köpa ett dyonträns till mirre, men jag har inte dom pengarna. Därför valde jag istället att köpa ett av sämre kvalité och märke för en tiondel av priset. Självklart är det inget som jag direkt skryter med utan det är bara en sak som är så. Jag handlar på börjes, frågar någon så svarar jag men säger ingen något så är det inget jag skryter omkring med. Alla handlar det dom vill ha och har råd till. Utrustningen gör inte ryttaren och som Sofie skrev förut så är det viktigaste att ryttaren själv uppskattar den utrustningen som h*n har och inte någon annan.

Åter till mitt börjesträns. Jag spanade in dyons billiga träns och fasnade lite för den platta nosgrimman och det stuket. Jag funderade ett tag på att köpa det men kom sedan fram till att det var lite slöseri då jag vet att Mirre går bäst på pullar i hoppningen och det var ett nytt hoppträns som jag var ute efter. Jag kollade länge runt och hittade ett på börjes med platta remmar fast med pullarnsgrimma, jag klickade hem det och självklart fick man inte mer än man betalade för. Men nu har jag äntligen tagit tag i det och ska göra var jag alltid gör med mitt "budget läder"



1 smörj allt läder noga med tvål.
2 torka ordentligt inget smuts får vara kvar
3 lägg alla delarna i en ren hink
4 ta vanlig rapsolja
5 häll oljan över lädret
låt ligga en två dygn
ta ur och torka

tänk på att oljan går att använda flera gånger.





onsdag

Hejsan, vet det har varit lite snålt med inlägg idag men hann inte göra några i går kväll då vi kom hem så sent från teater vilken btw var kisskass värdelös! jag somnade till en liten stund vilket var ganska skönt iof. Idag hade vi ingen religion så slutade redan vid tolv, fanny och jag stannade kvar och åt och åkter sedan hem för att glutta på dhw sen igår.  Vi fick även reda på att vi ska åka till Spanien!!!! om bara två(!!) veckor. kommer bli så galet kul. läängtar massa :)

Idag ska bobbo nog få ridas ut som jag får tag i lilla anna som ska vara min ledhäst, dock så svarar hon inte så har ingen aning om vilken tid det blir men men det löser väl sig! :)

Kommer inlägg sen om dagensridpass. harre gött





                                                                 

copycats?

Vad tycker ni om kopior? av alla dess olika slag. Igår när jag hängde in benskydd på praktiken så slog något mig, tre par benskydd av olika märken och modeller, men trycken på dom var exakt den samma. Det jag inte förstod var varför alla har blivit så intresserade av att använda sig av just detta. Utöver de tre paren jag har med på bilden så hittade jag ett par som var snarlika. Jag vet även att det är fler tillverkare som är intresserade av detta och har tillverkat sånna.

john withacker, märkeslösa, hööks

någon som vet var detta kommer ifrån? vem var först?


Dagens ridpass

Godmiddag!
Idag blev det ett tidigt pass för mig och pirri, redan vid fem steg jag upp och kvart över halv sju satt jag på hästen, tidigt åppe! Började med att skritta fram henne ett tag på långa tyglar sen även lite på korta. Hon var lite loj och seg idag men det skyller vi på klockslaget och att ingen frukost var iförs hästapollen. Efter ett tag började hon mjukna och jobbade på riktigt bra. Tog ett ganska basic pass idag och gjorde lite övningar på sånt som vi verkligen är bra på och även behöver. Så mycket sidvertsövningar, små välbalancerade volter och något litet byte. Gjorde även ett varv förvändgalopp i varje varv även fast det inte är vår starkaste sida. Men hon var väldigt fin idag. Kändes riktigt bra. Märktes att hon verkligen jobbade igenom igår. Tyvärr blev hon som vanligt rädd för vattenmattan. lilla lilla häst.

nöjd tjej efter dagens morgongympa!


hejsan :)

nu sitter vi i skolan och har hästhållning. Vi har precis skrivit ett grupparbete om hur hästen fortplantar sig, något ni vill läsa ? :)

annars bjuder inte dagen på så mycket häst då vi båda redan varit i stallet, vi ska på teater ikväll så snart ska vi åka och köpa gottigottgott.

Hörs lite senare :) 

                                                                                              

Godmorgon

Redan nu när ni läser detta så är jag i stallet, japp ni såg rätt, klockan är 07.00.. jag ska nämligen dit innan skolan då jag ska på teater sedan (under tvång) så får jag ta han då, som tur är ska han vila, fanny är snäppet bättre än mig. Hon ska rida och kommer nog befinna sig i stalla redan vid sex!
Får se hur mycket tid jag har men jag tar kanske ut bo på en liten runda så han får röra sig, (gå med honom)

Hoppas ni får en trevlig dag!

ps. uppdateringen kan bli lite snål då vi kommer vara i skolan men kanske att det kommer upp något inlägg under dagen :)



                                                                              

busan

har suttit här nu super länge och funderat på vad jag ska skriva om, men tyckte inte jag kunde komma på något vettigt.. så tänkte slänga upp lite bilder från min ponny's första tävling tsm med mig. vi gjorde vå debut på lillhagen i en LB, det var kaos. super fin på framridningen men kaos på banan. men jag älskade henne lika mycket för det!






kanske inte världens bästa kavlité på bilderna, men men det var trotsallt länge sedan nu hehe. har ni några förslag på vad ni vill läsa? det är så himla svårt att komma på allt!

                                                                       

Insperation.

Åh! jag vill bara släppa taget om allt och göra en ny header & design. Vi har ett tag funderat på det då den nuvarande är lite tråkig och inte speciellt välgjord. Längtar till sommaren när man kan ta massor av fina bilder med söta hästar som mumsar gräs! Senare kommer ett inlägg om en hemsk upptäckt jag gjorde idag!


märkesutrustning

vad tycker ni om detta ?
är det något som ni använder er av och spenderar mycket pengar på?
jag kan nog säga att jag är stämplad som en "märkesbög"
Jag har många gånger hört att det är onödiga pengar som jag bara kastar ut i sjön, men eftersom jag alltid är i stallet och min plan är att jobba i stallet så behöver jag ju min häst och ryttare utrsuting. jag älskar att köpa nya saker och det spelar ingen roll om jag behöver det eller inte. är det fint så! hehe

har också fått höra 2 men vad ska du med alla saker till, du tävlar ju inte"
spelar det någon roll? jag använder det hur ofta som helst och jag trivs i mina kläder, och ska det vara mer acceptabelt att ha dyr utrsuting om man tävlar internationell än när man tävlar lokalt ?
Det tycker inte jag, har ni någon utrsutning ? och handlar ni mycket märke?




   
                                                                                     




longering

idag blev det longering över vita kavaletti stockar. Han var super duktigt när jag började i ena varvet sen när jag bytade varv så var dem helt plötsligt super farliga och tyckte inte alls att det var kul att jobba normalt över dem.. efter några gånger så blev det lite bättre men han var fortfarande på spänn, vi råkade fastna med linan en gång, kasta oss innanför en gång och hoppa jämfota. men söt är han iaf, och fick sig ett killer-pass i linan så han var alldeles lökig(svettig) efteråt..



idag gick han klädd i sitt fina nya mysig täcke,
kingsland lindor
eskadron boots och bakskydd.
Dyonträns och sina fina pessoasele som dock inte syns på bilden.

han var inte så villig att ta kort idag men men man får nöja sig med det lilla ibland!

                                                      

läsare

Vad trevligt att besökarna ökar så mycket, Vad är det som får er att komma tillbaka och dra med er nya läsare hit? Skulle vara trevligt att veta varför ni läser bloggen och vad ni gillar med den, samt vad ni vill läsa om

/TG!


måndag

Godmorgon. Idag blir det en dag på praktiken, för att sedan åka hem å fixa lite på rummet sedan tillbaxs till stalla för ett sk "hagmöte" ska mest sitta å lyssna vad alla har att säga. och för fikan såklart ;) haha

Idag ska bobbo få löpa i pessoaselen å få massa med morötter. hihi :)


första gången de gick tsm därav bo's benskydd å boots.


naked horse


Mirres fina gotteboooer! Litta hö, kraft och en äppellekis!

Det är helt sjukt hur stor skillnad det kan bli på så lite päls. Nu ser hon inte längre ut som en grisapa, utan mer som en liten mylittlepony som är hennes sanna jag. Nu ska jag hoppa i sängen, längtar ordentligt till imorgon när jag ska rida en liten stund på morgonen innan praktiken. Ni kan ju gissa vad vi ska vara iklädda i! ;D Åhh nej nu ska jag hoppa ner i sängen och tagga turen imorgon. Mirre är alltid så piggelin och sammarbetsvillig när man klippt henne! skoj skoj.


Shopping i tyskland


Här är en bild på nästan allt jag köpte i tyskland, mitt favoritköp måste vara det brungråa schabraket eller min kingslandfleece.

Utöver det på bilden inhandlades en vit kingsland fleece och ett aktivitetsäppel till mirre. Hon har ännu inte funderat ut hur hon ska använda det, men de kommer väl...


Godkväll

idag har jag tagit tag i mitt liv, har äntligen klippt hästapollen och har även lagt över filmerna på yt, så dom kommer snart! Mirre skötte sig helt okej när hon blev snaggad idag och hon har fortfarande inte blivit riden sen i söndags, men vafan en veckas vila kan man inte dö av. Hon fick springa lite på gräset idag och även lite i ridhuset. Imorgon blir det ett morgonpass i dom nya kläderna!


söt tjaj. Bremsningen var charmig!
haha Min häst är verkligen världens svåraste att bremsa.


dyon the difference



Detta träns har ni väl alla hörtalas om ? som ni ser på överskriften så är det tt dyon the difference. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker det är fult eller snyggt. vissa hästar passar super bra idet men på vissa ser det bara mongo ut. Det är också ganska dyrt och jag skulle själv inte betala dem pengarna för de tränset eftersom jag inte vet om min häst kommer vara ful eller snygg i det. och spännet som ni ser på andra bilden verkar bara vara krånligt att spänna. någon av er som har det? vad tycker ni? om inte, så vill jag ändå veta vad ni tycker ? 

hittade denna faktan 
fördelar:
1. Avlastar det känsliga området bakom öronen.
2. Sidostycket ligger så långt från ögat och dess nerver att det inte stör dessa.
3. Ger hästen bättre sikt bakåt.
4. Skaver inte på kindbenet.
5. Ger jämnare stöd i hästens mun genom att hästen har svårare att ”gå bakom hand”.
stämmer det ?


                                                                       

dagens ridpass

så fin min stjärna var idag, stolt mamma!

Började skritta 5 min lång och sedan 5 min på kort tygel. efter det började jag trava igång, mest på spåret då där var massa hinder, red även 2 m innan för spåret så jag kunde kontrollera att han var inom ramen, och det var han men han kändes lite hängig, så jag la honom i galopp och satte lite tryck i honom. så fin han blev! lätt och underbar i handen och han brukar ha lite svårare att hålla sig i ramen när vi galoppar, men idag så lyssnade han riktigt bra på min skänkel och spårade så gott han kunde, ibland kom gumpen in men när jag rättade honom så lyssnade han direkt. Red lite öppna, sluta skritt-galopp och lite blandat. ett väldigt härligt ridpass, efter det skrittade jag ut en liten liten runda.

idag så åkte jag och min kära far till min favorit affär nämligen bengt's hästsport och köpte min helmut! så idag red jag i den för första gånge, och den var absolut super skön, andas inte lika bra som gpa'n men mycket bättre än jw. :)




                                                   


dagens ridpass och outfit

eftersom det var så himla fint väder idag så tog jag bobbo anna och optico oss en lite skrittrunda. tog väl en ca 30-35 min. vår pållar skrittar inte så fort.. haha men det var super mysigt!



såhär gick vi klädda idag:
Träns dyon med swarre pannband
eska skydd och booots
kingsland tröja väst å byjsor
prestige sadel
anna scappe schabbe
å matte padd.
på gumpen hade han ett mias ullfilt!
och jw helmet + sadelgjord

förstår ni förkortningen ? haha orkade inte skriva ut allt :P
bo var inte så sugen på att modella idag men någon bild blev ändå godkänd


Bilder från söndes

Så nästan en vecka senare kommer bilderna upp! 

Helt klart godkända

Mirre

Bobbo

Fail Bilder:

Bobbo

Mirre



Godmorgon

Idag har jag mest sovit. Har även hunnit med att kolla på filmen "Katten" som gick på femman, mycket givande. På schemat idag står stallet och massa mysande med min busunge! hon ska få prova sitt nya täcke och även de nya schaken. Tänkte ladda upp lite bilder från pay and jumpen i söndes, som slutade lite som den gjorde.

Filmerna kommer senare då jag har kameran i stallet.


utrustning

kännde att det var dags för en ny katerogi, och eftersom både fanny och jag är shoppaholics så blev det utrsutning! Tänkte att vi kunde ge tips om utrustning här, fördelar och nackdelar, kanske något som vi vill köpa, eller har köpt. något vi tycker är fint eller helt makalöst fult! ja här kommer finnas lite gott och blandat.

Så jag tänkte börja med något jag vill köpa och kommer troligtvis att göra det. det är en ny hjälm.. nämligen en sådan :


Den marinblåa är jag sugen på. någon som har en ? är dem bra eller dåliga ? vart köpte ni er ?
skulle vara kul att få veta :)


Tyskland

Vi lovade igår att det skulle komma lite bilder på vad vi har inhandlat.
tyvärr har jag inte fotat allt men jag ska försöka hitta bilder från internet.

Bussresan tog grymt mycket längre tid än vad som var planerat, vi åkte buss i 11 timmar ner, så grymt drygt. Köer överallt och stod säkert stilla i 2 timmar. sedan påvägen hem skulle de ta en annan väg som skulle gå snabbare fast den var längre och det tog ca 12 timmar. dock satt vi längst fram på vägen hem och hade sjukt bra benutrymme så det gjorde inte så mycket, var ganska skönt.

Mässan var helt otrolig. tolv hallar med bara shopping. i vissa hallar var där dock western och mat transporter å lite sånt men i de flesta så var det shopping shopping shopping! å det var underbart. Allt var så mycket billigare än det var hemma. Dock behövde jag inte så mycket, men jag kunnde inte hålla fingrarna i styr så det blev :

ett kingsland stalltäcke 150g, kostade 50 euro


ett eskadron täcke, dock inte i samma färg som på bilden utan i grått med lila kant och "sköld" 52 euro
image: Toulene Fleecedecke

Ett scapatäcke, 50 euro


en grön fleece, über sköön! den fick jag ge 55 euro för, bilden ger inte färgen rättvisa, den är inte så matt på riktigt..



en röd tröja, super fin. kärlek! den gav jag 65 euro för om jag inte minns fel.



och sedan ett par ridbyxor, man fick tre för 150 euro så vi var tre stycken som köpte varsett par.


det var det, summan av kardemumman, jag är nöjd! tur vi bara var där två gånger annars hade jag nog shoppat mer hehe. iof så hade jag inte så mycket pengar kvar, men det hade nog gått att fixa. haha.

                                                                                         

tävling



http://avantiafritid.blogg.se/2011/march/bloggtavling-vinn-ett-equiline-schabrak-med.html


hemma!

hejsan !

Här sitter vi båda två och tänkte att det var dags för ett inlägg. Vi kom hem från tyskland igår så idag tänker vi inte göra någon större ansträngning. Vi har shoppat fööööör mycket!!!! å allt är så himla fint å bäst å ja underbart! åh vi bara älskar det! bilder på allt kommer imorgon. längtar ni ? jag gööööör

hörde även ett rykte att filmer från tävlingen ska komma upp, kanske tom lite bilder. här får ni ett smakprov :



pussilipusseluss

hejsan hoppsan

Godmorgon på er! Just nu fixar jag mig inför dagens pay and jump. Ska snart ner och tvätta mirre så hon är redo. Vid halv ett är det planerat att vi ska åka, väldigt synd att det har börjat regna dock. Jaja, vad kan man göra åt saken liksom. Nej nu börjar jag få lite snålt med tid.

Hörs senare. PUSSEEN

en bild på bettet som ska användas flitigt idag.


.

vet inte riktigt vad jag ska skriva. Mirre var helt underbar igår på hoppträningen och idag gick hon även på bra den lilla stunden som vi red. Mer om gårdagens träning senare kanske, imorgon ska hon utt på pay and jump & vi hoppas på det bästa. Men nu kommer sofie & hennes syster så vi ska mysa film



Jag börjar tro att jag börjar tro att vi kan gå
genom eld
bara för ikväll
håll den tänd
vi kan gå i
genom eld.


desly busan

gick in på hastnet för att leta jobb men på något sätt kom jag in och kollade dressyr ponnysar till salu. Känns som det var i förrgår jag leta ny ponny. Jag mailade på så många, och ringde till en massa, provade endast 3-4 st innan jag hittade min star!
Minns att vi satt hemma hos linis och hon å julia hjälpte mig att kolla runt lite, hittade då en häst med endast en bild på huvudet, väldigt söt. Det jag läste lät bra. Så jag mailade, fick en video och lite fler bilder. Idag kan jag inte förstå varför jag ens ville komma och prova dig ? du var tanig, men söt. och det var något med dig jag gillade, men gud vad omsuklad..


inte så fager i kroppen här inte. Men jag åkte iaf och provade dig, å allt kändes så himla bra, ägarna var super gulliga. Och tränaren gav denna ponnyn så bra lovord och hon tyckte att jag red henne super duper fint. Dock var hon rätt nervig, men jag hade en känsla av att hon skulle lugna sig efter ett tag. Min syster hoppade upp och provade rida henne, men det blev bara kaos. dem passade inte alls. Mamma var inte så övertygad att du var en stabil pånni men jag ville ha dig, du skulle bli min! sagt och gjort. Nästa dag hämtade vi hem dig, kommer ihåg vilka problem det var att lasta dig, och när du sedan kom in så var man tvungen att köra väldigt långsamt. Annat sen när du hade varit min ett tag, upp och lukta på lemmen och sedan in i släpet, och körde långsamt gjorde vi icke heller, men du klarade det! Minns första dagen jag red dig, du hade rosa schabbe och lindor och jag hade matchat med en rosa tröja. Skulle träna för min tränare, som aldrig hade sett dig förutom på film. Det gick så bra, och du var en pärla. Nästa dag skulle jag rida dig i ridhuset, där var rätt mycket folk, och när jag skulle hoppa upp så for du iväg som en katapult, du bettede dig som om du hade sadeltvåg. Så höll det på i säkert en månad, ingen kunde/vågade försöka hoppa upp på dig, jag fick longera dig innan varje pass och då kunde jag iaf komma upp men ett eller två bocksprång/skjutarygg fick jag allt. Så vi skickade iväg dig, fick tillbaka en underbar hääst, började träna och kom igång. gick ut och tävla, kom ner i botten.. tränade vidare och svävade på moln, nästa tävling gick lika dåligt, vad skulle jag göra ? så fortsattae träna och tävla med jämnamellanrum.. sedan blev du skadad, frisk och igång och sedan skadad, frisk och igång, någon tävling han vi med och sedan skadad igen. Och där fick du dommen att du var utdömd som ridhäst.. det var den värsta dagen i mitt liv. har aldrig i hela mitt liv varit såhär ledsen, aldrig! Men du fick det bra och kom till en lite flicka som älskade dig, red lite i skogen. sedan hände det overkliga, du gick bort, så himla snabbt. känns som att dessa 3 år vi hade tillsammans var för korta, jag var inte redo att låta dig gå.
Du var för fin för att försvinna så, önskar du var här med mig idag


vi hade iallafall tur med vädret!

Lika härlet väder idag jaddåå, sol regn hagel sol snö och lite åska, sen sol igen?
skumt skumt...

Idag var det iaf dags för bobbs att hoppa några språng. satte fram ett räcke med skynke, 18 m ner till en oxer med vattenmatta och sedan ett räcke diagonalt med ett "plank". Han var duktigt och skötte sig fint. Efter det fick han komma in i boxen å vila med några mysiga filtar och litta hö, medans vi åkte till mcd och krääängde. nicenice!







                                                                                  

hubbelihupp

skrev nyss ett aslångt inlägg men det försvann. gööött. aja snabbtr nu då

I eftermiddag är det troligt vis dax för hoppträning för min kära lilla Sara. Jag hoppas på en mjuk och följsam Mirre och ingen knashäst som sist. Vi taggar ju trots allt tävling.


vi hörs ikväll mina små sockergryn <3


Dagens ridpass

Godmorgon mina små kex, kanske mer godkväll men ändå.

Tänkte dela med mig av mitt och Mirres superpass idag. DAMN!
Började med att klä på henne massor med finurliga saker. När vi gick till ridhuset så fick hon ha på sig ett tjockt gossit vintertäcke eftersom det blåste som fan och jag trodde att det skulle börja regna. Skrittade fram henne ytterligare 10-15 minuter i ridhuset innan jag började klä av henne och trava igång. Inga vantar hade jag på mina stackars händer men mirre jobbade på bra, mindre motor än vanligt men jävligt stabil.

Gjorde mycket stora volter, tempoväxlingar och försökte känna så hon var med mig, det kan man lungt säga att hon var, varenda liten grej jag bad henne göra satte hon och det gick så in i. Hon svirade hela långsidan i klockrena skänkelvikningar i både skritt, trav och galopp. Satte byten på exakt komando utan att springa på och var allmänt underbar. Kan inte mer än bara säga att hon var en total fröjd att rida.
min sessa <3


Dagens outfit (ja mirre ser glaaad och pigg ut)
Träns: Rundsytt som jag fick utav karina
Luva: schockemöhle
Pannband: Rakt "swarovski"
Tyglar: Kingston gummityglar
Bett: Kulbet (FY FANNY!)
Sadel: dreeelllee
Schabrak: schockemöhle
Stigbyglar: sc3 kanske plattan heter i helt vanliga osäkra byglar
sadelgjord: neonpre från hööks 129:-  <3
Lindor: Vita från hööks, (matchade schabraket bra efter ridpasset
Boots: gummi från hööks jag orkar inte byta mellan hagen och ridpasset


underbart väder idag

Idag har det verkliegn varit perfekt väder, underbart att jobba i stall i...
uschnä idag så hade innomhus jobb passat perfekt, dock hade vi fixdag i dag i stallet och friserade alla häsatr, städa sadelkammaren och tvättade ben och svansar. så vi slapp visa oss så mycket ute förutom när pollarna skulle in och ut.

Lilla bobbis var väl lagom dryg idag och i början av passet var han knappt värd 50 öre..
sen blev det lite bättre men han låg inte på topp tre för mamma idag om man säger så (:

Nu ska jag sart gå och sova, så jag redo för praktiken imorgon ska bli såååå kul, yeeey..



älska min fina matchning denna dag!

                                                                   

usch

Mailade och anmälde mig till pnj'en på söndag, frågade även om det var någon arbetsplikt om man valde att tävla för klubben. Eftersom jag länge tänkt att byta klubb och Skabersjö har varit väldigt intressant så fick svaret mig väldigt besviken.

"Hej,
trevligt med nya medlemmar.
Vi har från och med det här året röstat igenom arbetsplikt i föreningen.
Vi är på stark frammarsch som förening, med vårt nya fina ridhus med ett mkt bra underlag.
Detta har nu uppmärksammats bland de tävlande och vi har mkt starter på våra tävlingar.
Därför har vi nu fått införa detta då det ställer lite krav på oss som förening.
Man ska som licensierad medlem hjälpa till 3 dgr om året på antingen tävling som funktionär eller vid ngt annat tillfälle då vi behöver hjälp.
Ex- städdagar, hinderflytt etc. Tävlar man inte för klubben utan bara är medlem är det en dag som gäller.
Hoppas att detta inte skrämmer bort dig utan vill komma till vår trevliga lilla förening.
Mvh
Skabersjö Hopp"
Så nu letar jag efter en ny klubb utan arbetsplikt. Kom gärna med förslag täänx

nu ska jag städa, hörs senare

Tyskland 15-17

Jag, Sofie och de andra hästtöntarna på vår skola ska iväg till tyskland (för att gå på en väldigt mycket större falsterbo horseshow) nästa vecka och åker redan på tisdagmorgonen. Vi ska få inpregat så mycket kunskap och fakta i våra huvuden så det knappt är sant och så in i helvete med obehövlig ridutrustning i vår väska.

EQUITANA 2011

Equitana beskrivs följande i hastmagasinet.com

Show, fakta, avel och mässa. 12-20 mars pågår jättemässan Equitana i tyska Essen, Tyskland.

Från Equitana:
Liksom tidigare väntar man sig över 200 000 besökare som möter nära 900 utställare under mässans nio dagar. Equitanas mål är att kunna erbjuda något nytt för vare besökare, om det så är olympiska ryttare som ridskoleelever, veterinärer eller hobbyryttare.

För den som aldrig varit på Equitana tidigare kan man beskriva evenemanget i tre delar.

1) Mässan med alla sina utställare är den del som tar upp mest plats, närmare bestämt 17 mässhallar med totalt 90 000 kvm utställningsyta. Utställarna kommer från hela världen, ett enastående tillfälle att knyta nya kontakter. Equitana är väldens största hästträff och mässa och hästbranschens allra hetaste nyheter preseteras och vart år delas sex innovationspriser ut i olika kategorier. 2009 var vinnarna bland andra Pfiff och Böckmann.


bara en liten del bild från hastmagasinet.se

2) Programmen i de olika hallarna omfattar nästintill 1000 timmars undvervisning, clinics, tävlingar och uppvisningar. 2010 höll bland andra Ingrid Klmike, Isabell Werth och Heinrich Herrmann Eckemann hov i den stora hallen.
Veterinära avdelningen bjuder på en gigantisk konsthäst med riktiga organ, som man kan se närmare på. Är man avelsintresserad finns det på Equitana en unik chans att se hingstar från Tysklands tio nationalstuterier i en gemensam show.

3) Equitanas höjdpunkt är kanske Hop Top Show. I en fantasiresa med några av världens främsta hästartister bjuds ni på högklassig underhållning!


Om jag längtar? jo det kan man ju säga.


Foder?


Vad använder ni er av för foder? Och i vilka mängder?

Själv anser jag att hästen ska tillgodogöra sig så mycket som möjligt på höet och utfodra så lite kraftfoder som möjligt. I Mitt stall fodrar vi med Hösilage & de två andra hästarna käkar krafft grund och pelletrerat betfor. Simpelt låter det. Jag som är en såkallad klydderöv vill inte ge min häst pellets då jag alltid har en syn bak i mitt huvud att dom ska få foderstrupsstoppning. Mirre äter snittbetfor, havre och hippos müsli samt en massor av tillskott, just för att jag vill slippa oroa mig för att hitta henne med en klump foder i halsen.

Visst vet jag att det är löjligt av mig och jag har faktiskt utfodrat mina andra hästar med pellets och det har aldrig hänt något. Om jag ska vara ärligt så kommer nog hela tankesättet ifrån vår kära lärare som malt på om det i två år, jag har läst lite om det och blivit förskräckt. Därför får Mirre inte några pellets utan vi kör müsli. Det har nu kommit två hästar till vår praktik som äter hippo cool / krafft grund och jag är besatt av att vattna deras pellets varje gång innan jag fodrar just bara för att. Vissa anser att jag är tönn, men hellre det säkra före det osäkra.



Mirres Fodertillskott
fv. Salt, Vitlök, b-vitamin, Stomach-Plus, Olja & Mineraler

fv. B-vitaminer i pelletsform, Mineraler i pelletsform, löst salt, malen vitlök, stomach-plus

Betfor, havrekross & hippos Müsli

Såhär ser det ut när mirres mat är färdig gott med mooorotisar

Morgon
3,5kg hösilage
1kg blöt betfor
1/2kg havre
1/4kg müsli
2mått salt
1mått

Middag
3kg hösilage

Kväll
4kg hösilage
1kg blöt betfor
1/2kg havre
1/4kg müsli


vackraste



varje dag tittar jag igenom mina bilder på dig, du var så vacker. du var vackrast. Du hade en sådan utstrålning som alla la märke till, du hade pigga och friska ögon. Det gick inte en enda dag då jag inte förstod hur stolt jag va som fick ha och göra med en häst som dig. Det kommer bli svårslaget att hitta en häst som dig, en häst med din personlighet och en häst som jag kan känna den tillgivenheten till och den kärleken. hade gått genom eld och vatten för dig.. nu går det inte en dag utan att jag saknar dig, utan att jag ångrar att jag inte njöt mer, jag vill pussa din mule, en gång till. bara en. jag vill krama dig och borra in mig i din hals, jag vill klia dig med gummiskrapan. Jag vill bara se dig, bara få känna din närvaro. Trodde inte det var möjligt att sakna ett djur på det viset som jag saknar dig. folk säger att det blir bättre med tiden, men blir det verkligen det ? det har snart gått 8 månader och det är fortfarande lika tungt att åka till stallet och veta att du inte är där...


städaren

Sofie har praktik atm, men en fågel viskade i mitt öra att hon hittat en lösning då hon tycker det är jobbigt att sopa, tycker ni att detta är okej eller känner ni också att det är lite utnyttjning?

.....



sötisen där (:


nystädat eller nästan iaf

Har kollat runt lite efter studentklänningar, känns otroligt jobbigt. Vill helst bara hoppa i mina ridbyxor och dra på mig mitt pannband och gå ut i stallet och bara glömma hela grejen. Aja det närmar sig med stora steg och det är väl bara att acceptera. Erika hjälpte mig att rensa i garderoben så nu ser där faktiskt acceptabelt ut. Imorgon blir det att blocka undan allt som ligger överallt på resten av rummet. Nu är det äntligen dags för mig att krypa till kojs. Imorgon blir det jobb 8-5 och direkt därpå är det mirre som gäller!

vi ses mina sköna!


kowla tjajor


Bobbo hissar!


Det var längesedan det blev något hissat & idag väljer jag att hissa stomach-plus eftersom det är så jävla grymt, kanske lite väl dyrt 489:-/kg men har man en häst med orolig mage kan det ju vara värt det. Vi fick ta prov från skolan då han som tillverkar det har sin häst där och det hade blivit över. Brukar ge när magen inte riktigt håller igång på hästen min. Då kör man en kur ochh vips så är det bra igen. Perfekt för hästar som ibland blir lite lösa i maggeeeen.

Här kommer lite pruduktinformation från deras hemsida!
http://www.stomach-plus.com/

STOMACH-PLUS Naturligt fodertillskott för god tarmfunktion.



STOMACH-PLUS är godkänd av Jordbruksverket, och finns i deras produktregister.


När skall man använda STOMACH-PLUS ?
STOMACH-PLUS är en svensk produkt som har vuxit fram i nära samarbete med veterinärer och professionellt hästfolk och ett svenskt läkemedelsföretag specialicerat på mag/tarm produkter. Utvecklingsarbetet har utgått från hästar, som har haft grovtarmstöring i samband med stress vid tävlande och transporter,  eftersom de presterar klart sämre än vid normal tarmfunktion.
STOMACH-PLUS är jogging för hästens grovtarm.
STOMACH-PLUS är ett fodertillskott, som endast innnehåller naturliga råvaror utan några kemiska tillsatser. Därmed ingen risk för dopingproblem.
STOMACH-PLUS är ett fodertillskott för en god tarmfunktion innehållande kostfiber, prebiotika och biokultur.
STOMACH-PLUS lugnar tarmens funktion och stimulerar tarmens mikroflora och underlättar matsmältningen.
STOMACH-PLUS rekommenderas som dagligt fodertillskott för att underlätta hästens dagliga liv vid förflyttningar, foderbyte, antibiotika kurer och tävlingar.
STOMACH-PLUS rekommenderas regelbundet till häst för att stödja en god tarmfunktion och därmed få hästen att må bra varje dag. Om det uppstår problem, så rekommenderas en kur under 10 dagar för att stärka hästens tarmflora och underlätta matsmältningen.

Vad består STOMACH-PLUS av?
Det är enbart naturliga råvaror som ingår i STOMACH-PLUS. Råvaror, som stödjer hästens tarmfunktion dagligen. Innehåll: Vetefiber, oligiofruktos, äpplefiber, morotsfiber, naturlig äppelarom, biokultur Saccaromyces cervisiae. Rekommenderat intag: 10-20 gram morgon och kväll, tillsammans med fodergivorna. Motsvarar 2-4 dosmått. Unghästar och ponnyhästar ges halva rekommenderade mängden. Vid normala förhållanden rekommenderas 10 gram morgon och kväll. Vid risk för stress och påverkan på tarmfunktionen ges 20 gram morgon och kväll. Vid behov en kur på 10 dagar ges 20 gram morgon och kväll.
Hållbarhet/förvaring:
Förvaras torrt och helst svalt. Undvik solljus. Håll förpackningen alltid väl tillsluten. Hållbarhet i rumstemperatur: 18 månader. Hållbarhet vid kylförvaring: 24 månader. Förvaras oåtkomligt för barn.
Förpackning: Spann om 1 kilo  eller spann om 5 kilo med dosmått.
Dosmåttet ger 5 gram STOMACH-PLUS


Dagens busis

Idag fick min lilla mirris vila, eftersom jag inte orkade ta mig ut i regnet och blåsten. Blev bara en snabbis i stallet och fixade det mest nödvändiga. Kom även ihåg att fläta hennes svans, för nu jävlar nalkas det lera i hagarna.

Skolan idag var lite jubbit, Hade religonsprov. Gick faktiskt väldigt bra fick sex fel av ungefär sjuttio frågor. Var även hos tandläkaren HELT SJÄLV! Mamma trodde Sofie skulle med, men när jag delade med mig av denne tanken så vägrade sofisis så där låg jag helt själv och skakade sönder. Sen for vi till stalla och så, det blev även en liten visit hos saris som var under lite stress. men det var trevlans.

Imorgon ska Mirre troligtvis trimmas för att på fredag träna, men vi får se. allt beror på vad chefen säger. Känner på mig att jag håller på att  bli ordentligt sjuk. Inte bra! Hoppas att det håller sig inne tills efter tysklans! mer om det sen!


schabrak

schabrak schabrak schabrak, i massa olika färger, former, märken och utseende. Är det inte underbart ? Det gör verkligen en så himla stor del i hästens utstrålning tycker jag, det är viktigt med fina schabrak! jag älskar det. Tänkte därför ni skulle få en liten titt på en del av mina schabrak :)

    
Vet inte om man ser så bra men detta är en blandning av vad som finns att välja mellan i min sadelkammare!
1 : Anna scapati
2: Equipe
3: Equline
4:Equline
5:Equline
6: John whitaker
7 : schökemöle (stavning?)
8: HL
9: Equline
10: GG
11: Eskadron
12: Kingsland
13: exlusive (stav?)

Thats it, känns som att jag aldrig får nog av att köpa fler schabrak, även om jag redan har dessa plus så många fler som ligger hemma och skräpar, både för dom inte används så flitigt men också för dem inte får plats i stallet..
Dem jag har satt i fet stil är mina favoriter, på pass formen, annars tycker jag nog att scapati och det mörk bruna equline är finast.

torsdag

Eftersom jag inte hade den turen som jag hoppades på med vädret, så blev det att leka lite i ridhuset istället för en promenad, och där blir det ju icke så fina bilder tyvärr..
Har ni några önskemål på vad ni vill läsa ?
Mer inlägg om utrustning, eller mer bakgrundsfakta om oss ?
kom jätte gärna med förslag :)

                                                         

vägen till lycka

Många drömmer om en egna häst, och vägen dit är inte alltid så lätt. Nu tänkte dela med mig av historien när det gick från dröm till verlighet. Min första egna häst.

Allt började i april 2008, mer noga den 20:e april då min pappa berättade för mig efter många års tjatande att vi äntligen skulle leta och köpa häst. Jag blev så himla glad & satte mig på kvällen och kollade på hästar sex dagare senare satt jag upp på den fösta hästen som troligt vis kunde bli min, en varmblodsvallack som inte kunde trava?! Ägaren pratade bara bra om den hästen som hette "Busen" om jag hade rätt för mig. Det blev inget snack om saken utan den skulle vi inte ha! Dagen efter åkte vi ut till något galoppstuteri där vi skulle provrida en kille som gick riktigt fint på filmen och videon i annonsen. Hästen vävde och försökte bitas i boxen, det var inte samma häst som på bilden ochvideon, hästen på bilden hade 4 helstrumpir och bläs, de hade inte den vi fick prova. Hade Jenny med mig och vi blev  båda lika jävla förvånade när hon slängde på hästen en galoppsadel?! och trodde vi skulle rida omkring i den på den galsna hästen i en travvolt. Nej det gick käpprätt åt helvete! Sen dröjde det ända fram till den femte maj då vi hittade min drömhäst, ett brunt halvblodssto efter bernstein med helt underbara gångarter och hoppade som en gud. Den var helt jävla underbar och vi tackade direkt ja till henne och att vi ville ha denna läromästaren. Tjejen som ägde henne var dryg och hade många bollar i luften, efter ett evigt sökande efter henne fick vi veta att hon redan sålt henne. Då blev jag helt jävla död innombords det dröjde inte längre än till den 12 då pappas gamla travare hade kastat sitt nyfödda föl som det blev bestämt att jag skulle få hem henne, men vi hade ingen stallplats, så hon hamnade nere på jägers tils vi tillslut hittade ett stall ute i sunnanå. Hon hade blivit skrittad lite på förut men inget mer, det tog inte lång tid innan vi galopperade i form och gjorde skänkelvikningar så det stod härliga till. Hon var bäst fast hon alltid varit en surig jävla bitch så är hon ändå allt för mig, jag vet att varje litet steg och varje liten utveckling som hästen gör är på grund av mig, utan mig hade hon inte varit vad hon är idag. Utan mig hade hon inte kunnat springa ut och galoppera en härlig runda i sommarsolen för att bara röra sig. hon hade aldrig klarat sig igenom ett dressyrprogram med 48% som vi har gjort, och ni må få tycka det är hur jävla dåligt som helst. Men jag bryr mig faktist inte. För min häst har inga odds med sig för att fjutta ett dressyrprogram & jag vet så jävla innerligt att utan mig hade det inte funnits några 48% utan det hade varit noll, om ens det. Jag älskar min häst även om hon inte går att rida på just nu så är hon ändå bäst. Och det finns inget bättre än min uppfostrade lilla knähund!

DAME ANNABELLE <3


"busen"            galoppören

Prinsessan Bernsten


världens bästa



Godmorgon

jag älskar att man kan skriva inlägg nu och sen kommer dem upp imorgon :)
Så när ni läser detta ligger både fanny och jag på varsen matta på friskis o svettis å svettas. precis som det ska vara på onsdags morgnarna. Underbart!

Jag hoppas det är fint väder imorgon också, då jag tänkte ge mig ut på en promenad med bo och kanske knäppa några fina bilder, hans vilodag imorgon, men han måste ju få röra sig.


neerdich


Hoppning
Sadel:  Stübben Romanus hoppsadel svart
Sadegjord: Hopplatta kingston svart
Träns:  Pullarträns utan sömmar svart
Bett: kubett
Hjälptygel: Förbygelmed avtagbar martingall kingston svart
Benskydd/lindor: benskydd runtom boots fram
Dressyr
Sadel: Kingston Dressyr svart
Sadelgjord: Plast från hööks haha
Träns: Rundsytt aachen med bred nosrem svart
Bett: tvådeat / kulbett
Hjälptygel: ibland graman 
Benskydd/lindor: lindor runt om / benskydd runtom + boots fram
På mig
Hjälm: Lamicelle master
Stövlar: Mountain horse sc3
Handskar: roeckl svarta
Säkerhetsväst: Riders company svart vid uteritt/hoppning
Sporrar: 10mm vid dressyr
Spö: Dressyr/hopp (beroende på vad jag hittar) vid uteritt + dressyr



Kan även lista mina topp tre schabrak just nu.


Dressyr: 
schockemöhle
BR schabrak
vitt hippo
Hopp:
HV polo brunt (tävlingsschabrak)
Lamicell mirage orange
Newmarket pad röd





dagens outfit



Idag gick bobbo klädd i:
Dyon träns med gg pannband
Eskadron filt vid fram och av skrttning
Prestige sadel + jw gjord
equline schabbe
mattes padd m stoppning baktill
kingsland lindor bak blåa
Framtill hade jag veredus skydd
och eskadron boots

ps. glömde ta bilder på stalla idag, någon som vill se ens? 

                                                             


dagens ridpass

eftersom min stjärna hoppades lite igår, så stod det ett lätt trimpass på schemat för dagens motion. Så efter jag fixat maten och renbäddat till bobbis så var det på med sakerna och vandrade sedan ner i ridhuset. Var själv när jag kom in å tänkte underbart! han skritta ett varv sedan kom två st in, sedan kom en till. Men men trevlig med litta sällskap.

Idag så gjorde bo något som jag aldrig upplevt innan, han tog inte jämt stöd på båda tyglarna utan jag hade inget stöd på min högertygel. Och tog jag en förhållning i den så började han studsa och byta galopp. Så jag jobbade mycket på att få upp stödet där, mest i galoppen, red på mindre volter, ställde han lite utåt lite inått, gjorde några byten. Blev en del galopp-skritt-galopp, och efter ett tag så började jag känna ett stöd igen i båda tyglarna. Och efter ytterligare lite jobb med sluta å öppna längs långsidorna så släppte det. Travade sedan av honom lång å låg. Så passet var lyckat, och jag lyckades rid igeom hans lilla problem så att säga.

När jag sedan kom hem så var mcd maten serverad, vilket satt som handen i handsken, in i duchen å värma sig. Sedan plugg. nu är det plugg igen fast denna gången med en semla, wunderful!

                                                                                                        

Ullared


Paradis eller helvete?

Ja ni det kan man ju undra, brukar ni handla mycket på ullared? och var går er gräns? Själv kan jag handla där och ser inget fel på kvalitén, men det finns folk som verkligen handlar allt där. Man har ju själv sett i den serien som går på femman. Det förstör verkligen allt som har med det att göra. Enda andledningen för mig att man ska handla allt där måste nog vara om man bor i själva Ullared.

Personligen har jag inget emot grejerna som sagt och äger flera saker därifrån. I dagsläget rider vi med ullaredsstigbyglar, ibland ullaredsschabrak. Mirre har dagligen på sig sitt ullaredsvintertäcke och på våren har hon sitt ullaredsvårtäcke. Jag använder ofta mina ullaredsridbyxor och även ibland någon ullaredströja.
Men syns det? Jag det skulle jag nog kunna erkänna, mina täcken ser väldgt billiga ut. Och jag vet flera som har dehära vintertäckena med blå rygg och brunt nerevid. Riktigt skabbigt är det utseendemässigt men det håller min busa varm och hon har alltid ett annat täcke över.

Visst har de väldigt exklusiva saker med rent utseendemässigt. Mina stigbyglar ser ganska exakt ut som ett par spreger och mitt schabrak är inte likt något jag förut skådat utan det är totalt underbart och mina ridbyxor, ja dom skulle jag aldrig kunna leva utan.

Men är det verkligen värt att sitta i en unkig bil i tre timmar och inbilda sig att det blir billigare? Men kostnaden för bilresan då? Tiden det tar att åka dit? Nja i längden blir det inte jättemycket billigare. Om man inte handlar mycket som man behöver.
Men hur ofta inträffar det att man behöver handla sådär mycket saker? Självklart är det utmärkt att åka dit när man köpt ny häst och handla grundgrejerna för att sedan byta ut det efterhand.

Personligen handlar jag nog hellre lite dyrare saker än att bli Ullaredsstämplad.

Kanske är en del av utvecklingen?

tömmkörning

Tömmkörning är en utveckling av longering och har i många delar samma syfte. avsikten är i första hand att skola och utbilda hästen endligt samma principer som ridning. Longering-tömmkörning-ridning är den röda tråden som kan ge såväl häst som ryttare och kusk alternativ och omväxling i arbetet. Genom att tömmköra hästen kan en skicklig utbildare lättare och snabbare nå utbildningsmål eftersom hästen orkar mer, inte blir störd av ryttarens vikt och kan ramas in bättre. Om ridningen någongång körfast kan lösningen ofta hittas genom tömmkörning.

Tömmkörning kangöras både på volt och längst fyrkantsspåret, steg ett är att få hästen att bjuda och ta stöd på båda tömmarna följa och ge efter genom den yttre tömmen. Tömmkörning är för svårt för att lära sig genom att läsa sig till det utan måste läras genom en skicklig instruktör.

Utrustning som behövs. 
-Huvudlag
- körgjord, däckelgjord, eventuellt svanskappa
-Tömmar, två stycken ca 7m långa, helst av läder. Underlättar om yttertömmen är något tyngre än inner.
-Piska
- ev. Benskydd


mååndaaag

Så, då får det väl bli att berätta om dagens ridpass, men förstår ni Mirre sessan blev inte riden. Hon fick en liten promenix oxå blev hon lite pessoad och vi provade även på att löspessoa henne. Hon var så jävla grym! hon jonglerade på i en fin volt runt om mig även om det inte fanns någon lina, och när hon väl gått ut på fyrkantsspåret så kunde jag kalla tillbaka henne till volten vid mig. Tyvärr hade hon lite svårt för att hålla sig på volten i det högra varvet, antagligen är det för det är hennes svåra varv och hon helst undviker det, så i slutet tog jag på linan så hon fick jobba lite i höger varv ordentligt med.



På praktiken så vårstädade vi av hästarna, svansar skulle ansas och manar klippas. Det bästa som finns att göra där är faktist att pyssla hand om fölstona, dom är så lugna och uppskattar verligen att bli omhändertagna. fin fina hästar <3

Imorgon sa mirre trimmas ordentligt och kanske hoppa något språng oom hinderna står kvar framme, det är nog bland det bästa nu när Sara är frisk igen, att det alltid finns hinder att hoppa över. Looove it!


hejsan

Idag blir det ett snabbt inlägg, då det snart kommer hit två fina töser och vi ska umgås litta. efter det ska jag plugga! hard work :)
jaja till dagens arbete, har longerat två hästar idag, en var heöt störd till en början och trodde det var en lek så den var helt knas, men efter den förstår att det var blodigt allvar så jobbade han på rätt bra!
Och den andra vara bara lat och gå, men det får han vara då han tycker longering är konstigt och har tom gått över en gång för han icke gilla inspänningarna, så vi tar det lugnt med honom, och dem hänger mest där å dinglar! Sedan har jag skrittat ut på en söööt liten tulle bulle (:




Lilla bobbo har fått hoppa lite lätt idag, satte upp tre studs och sen ett räcke å en oxer, på fredag ska han få hobba ordentligt och sedan är det pay n jump på söndag. Ska bli kul och se, å jag lovar jag kommer uppdatera med bilder då! Imorgon ska ni även få en dagens outfit :)
ska också ta bilder på stallet imorgon och visa hur det ser ut.
Ha de bra fellas

                                                                                   

underbara sol.

kan man inte annat än att bara älska solen? Mirre fick precis som de flesta andra skånska hästar en ordentlig uteritt idag. Den var hon verkligen förtjänt. Idag taggade hon faktiskt till lite och var inte sur oh tråkig som hon brukar vara när jag rider ut. Blev en riktigt mysig runda idag. Hon trattade och gallade på friskt och var faktiskt väldigt mysig. vet inte rintigt vad mer jag ska skriva, filmen från i torsdags finns på yt, funderar på om jag ska lägga upp den här. haha. Men nu är klockan mycket och jag borde stänga och gå till sängs. Imorgon tror jag att mirre ska få sig ett litet pessoapass om jag inte kanske lyckas övertala Sara att rida henne. Den som lever får se / läsa. Juste, Mirre har gått och skaffat sig facebook,

lägg till henne " Mirre Mirika "


Dag 10 - Mina drömmar

min drömmar är stor precis som alla andras, ofta är dem rätt orealisktiska..
men jag drömmer iaf om en framtid där jag får göra det jag tycker är kul och umgås med människor som jag trivs med!

Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

vår på ingång!

Vilket underbart väder det har varit både igår och idag, här i skåneland blåste det iof lite mer igår än idag but still asum!
Eftersom det var trimm igår så kändes det som om det var dags för en uteritt i det fina vädret, så paulina anna och jag gjorde oss klara för en liten tur runt fåren, upp för backen och sedan runt fältet. Efter det rundade vi av lite i paddocken som faktiskt var helt okej idag (brukar vara kaos) bobbs skötte sig bra, bara han inte är själv så går allt bra :)
Hann tyvärr inte ta någon dagens outfit bild, vill ni jag ska börja med det ?

annars har jag inte gjort så mycket idag, imorgon är det praktik, yeeey...



                                                                                            

mirre kaaaaos

ett fint litet klipp från igår/torsdags.

det var allt för mig over and out

 


Dag 9 – Mitt bästa hästminne

allt med min älskade pånni, alla mysiga uteritter alla bra träningar, alla mys stunder i hagen. allt! hade gjort precis vad som för att få det tillbaka. vi var ett team, vi hörde ihop..




Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

fredag!

hejsan

idag har det varit fullrulle hela dagen, paulina och jag har fått slita som djur i stallet. men men vi blev klara tillslut å då var det dags för bobbis att få lite kärlek, eftersom han hoppades igår så blev det en skritt-tur idag men annapanna och paulina dock cyklade hon.. trevlans trevlans!

nu vankas det utgån och ska snart hoppa in i duschen för att sedan göra mig redo! vi hörs imorgon


godmorgon


av allt i hela världen älskar jag dig mest.

hela natten har jag sovit med back on ttrack på mina knän, för jag har alltid så jävla ont efter jag ridit, eller ja speciellt hoppat. Så jag får hoppas att som gjort undervärk.

Dagen består av massa bilresor och en begravning av en vän till familjen väldigt tråkig dag... Men man får helt enkelt kämpa sig igenom den.

pusshej


torsdag

idag visade det sig på schemat att det var Torsdag och klockan sex var det dags för hoppträning. Började värma och hon kom loss ordentligt och jobbade på riktigt jäkla fint. Började hoppa fram ett litet kryss och mirre började nita, haha. Men sen hoppande hon det het okej. Sen skulle vi hoppa något med en vattenmatta och grind, Mirre ville inte alls komma över. Fick över henne några gånger. Bytade sedan över till studs på böjt spår Där hon hoppade upp sig bra. sen gick vi vidare på en kombination som var kort. Där hade hon bättre bjudning och hoppade helt okej.  Sen gick vi på vattnengrinden igen fast denne gången var den upplagd som en oxer. Hon vägrade och stutsade lite, stegrade sen en gång ashögt, riktigt läskigt, kändes som vi skulle gå över. iich!

men men, kanske kommer filmer om jag vågar visa det för allmänheten.


hubbeträning

idag var det dags för bo och lina att få hoppa lite, det gick bra och han tyckte det var super kul, så som det ser ut nu får han nog åka till en pay n jump om två veckor tror jag de var.. tummen upp (y)



känner mig dum och värdelös som inte kan...

Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit



Här är en outfit som vi hade en helt vanlig dag, då gick vi klädda i:
Pållen bo : Tattini träns m gg pannband, prestige sadel, jw sadelgjord, jw schabbe, mattes padd, kingsland lindor och veredus skydd bak. åh en mysig slem bubbla haha
ryttare soffe : jw ridstövlar jw hjälm och ridbyxor, kl tröja och väst, och handskar från rökkel(stav?) 

tror detta var allt :)


Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Bobbo Hissar



mina kära eskadron skydd, dom är super lätta att sätta på, har ett extra skydd på senan,
dem är lätta att spola av ifall dom blir skitta och dom är snygga och klädsamma!
tycker iaf jag, men smaken är som baken.
jag köpte mina på rea(fanny köpte dem till mig) och fick ge 600 svenska riksdaler för dem, annars tror jag dem ligger runt 1000 lappen!


haaaj

Godmorgon!

Nu när ni läser detta så är jag påväg till stallet, om jag följer schemat rätt! hörde ett rykte om att alla 7 hästar skulle skrittas ut idag, yey.. men vi är några stycken så det blir nog bara 2 hästar var :) sedan ska min lilla bäääbis hubba dock inte med mig på ryggen utan det ska paulina hjälpa mig med!
jag tror verkligen han kommer uppskatta hoppning då det var typ fyra veckor sedan!
Ni får mer ingåend inlägg senare och kanske tom någon bild från dagen som varit?
den som lever får se


älskade häst

Idag var mirre helt jävla underbar när jag red.


yeye schnikka b-rudar!

Jag red på det tredelade mässingsbettet, måste vänja mig vid det eller ja vanligabett överhuvudtaget. Kan inte sitte och rida på kulbettet helatiden. Men eftersom hon lätt blir så himla stark på det tredelade så valde jag idag att dra på henne gramanen redan från början. Visst jag har haft med den nu i tre dagar när jag haft det tredelade eftersom jag vet att hon blir stark, första dagen (förregår) så red jag henne med den och hon satte sig fint men tjaffsade lite emellanåt. Helt nöjd faktiskt. Igår så tänkte jag känna vad den hjälpt mig med / om den hjälpt till med något. Visst hon var väldigt sammarbetsvillig men samtidigt blev hon snabb och stark, visst hon gick ändå väldigt fint stundvis men ibland var hon väldigt ojämn. Men ändå nöjd, (nu kom jag på att jag blogga om det igår haha). Så dagens ridövningar innehöll mycket raka spår, få henne att sätta sig ordentligt och fokusera mycket på enklare saker så som att gå rakt fram.

Ofta är det något som man bara tar för givet att hästen ska göra, men ofta så blir man väldigt beroende av sarg och när det väl kommer att man ska rida utan den vid sin sida så är det väldigt svårt att få hästen att gå helt rakt. (iaf för mig') Därför fokuserade jag mycket på det idag. Balansen hos oss som ekipage är kanske inte direkt den bästa, det finns mycket att träna på.

dreamteam!


I galoppen var hon otroligt lugn och harmonisk, emellanåt var hon nästan för tillbaka och jag fick driva på framåt. Jag kände på ett otroligt sätt hur hon verkligen jobbade, jag fick galoppen rund och stor och helt underbar. Red några serpentiner med stenhårda krav på henne, och hon satte exakt allt varje byte var på rätt plats och i rätt takt, form och tempo. En riktig jäkla klippa!

Det enda negativa med dagens pass var nog att hon inte ville gå till fåtöljerna så jag kunde hämta min jacka, men det löste sig det med. Älskade hästiis!


Nu måste jag verkligen hoppa ner i sängen, upp tidigt imorgon och slita som ett litet djur. Hörde rykten om att sofie kommer blogga massa imorgon med. Själv ska man ju jobba till fem och sen klockan sex är det hoppträning. Längtar <3

bjuder även på en bild på den nyaste produkten från appel

iLiten 4


Dag 7 - Min favoritgrej i stallet

jag förstår inte riktigt denna frågan ? Men en sak som jag iaf gillar med vårt stall det är våra vattenkoppar, dem är som vattenspannar bara det att man slipper fylla på, är super enkla att städa det enda dåliga är att man inte kan hålla koll på om och hur mycket dem dricker..
Sen gillar jag också att vi har ridhus på gården annars skulle jag aldrig klara mig!



Dag 7 -
Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

dagens ridpass

igår hade jag inget att skriva om då min lilla stjärna vilade, eller jag vi skrittade ut en runda! dock hade han sitt nya träns, super duper fiiiiint <3

men idag så stod det trimm på schemat, så vi gjorde oss i ordning för ett pass i ridhuset, han kändes faktiskt rätt fin, blev något cp ryck i ett byte men sedan satte han dem fint. och han var uppe och bra i formen. Känner mig nöjd med dagens pass. Efter ridningen så var det dags för fika samtidigt som vi kolla hoppningen, super mys!
så jag har näsan precis kommit hiiim.



en liten bild från gårdagen när jag håller på att montera på det nya tränset :)



mirres ridpass

Idag red jag mirre på tredelat bett vilket jag inte längre gör så ofta, men hon gick ändå helt okej på det, Hon var stadig men blev stundtals väldigt stark och snabb. Inte så att hon hängde utan mer som om hon ville dra iväg. Efter ett tag så släppte det och hon blev riktigt jävla fin! Hon gjorde de små galoppvolterna i jämn galopp både takt och fartmässigt, gjorde helt okej byten. Sen hoppade hon dock kråka de två sprången vi tog på en 40cm oxer. Men jag menar, det skiter jag faktiskt stort på, hon hoppade det trots det blev lite fel. Ridhuset var fullt med folk som bara respekterade sig själva. Då blir jag stressad och även Mirre. Så vad tycker ni? Är det mitt fel om min häst sparkar dom andra när dom rider för nära eller får dom helt enkelt skylla sig själv?
min fina tjaj <3

Städade även i mitt skåp i sadelkammaren idag, jag hade helt enkelt för mycket grejer. Skåpet gick inte att stänga och krokarna utanpå va fulla av träns/ förbyglar /grimmor som jag inte använder så mycket. Så det packade jag ihopa och tog med hem.

det högra skåpet är mitt, haha


sötunge <3


förlåt älsklingar

jag har helt enkelt inte haft tid för datorn, eller andra grejer för den  delen. Kom nyss hem ifrån stallet långsamtjej hej. Mirre fick iaf lite på käääften idaou hon bråka så jag piskade sönder det lilla aset, näää bääbiiis inte fick pisk. Men Lena i skolan piskade jag till ordentligt jäävla bitterfitta. Kan förklara det lite mer ingående.

Efter lite tjaffs med lärare så skulle vi välja hästar, jag stod och velade mellan två hästar, soffan ville ha den ene så jag delade med mig och visade lite av min charmiga sida. Vi tänkte, shit hela tjugo minuter kvar vi kan fan knoppa. Men när jag kom in och såg den jävla manen som häsjäveln låg inne med så började jag nästan gråta. Jag samlade mig och började knoppa, hästen stod inte stilla för fem öre så knopparna blev helt skeva och fula. När jag gjort tre stycken så gav jag upp. Gjorde istället en ponny/hingstfläta och även då särade hon sig. Den blev okej och på med sadel och träns, Johanna hade varit så snäll och borstat medan jag knoppade och hon tog även på benskydden. Aset till häst lät mig inte borsta den i huvudet sär den givetvis låg inne med världens pissefläck. Fint där du fröken pissemärr. Så jag tränsade, eller ja försökte. Efter fem minuter av försök att nå upp till den inte mycket högre än  ~165cms hästen så fick jag hjälp av vår hopplollo. Inte heller klarade hon det, efter många om och men fick pissemärret på sig tränset.
När jag började skritta fram så var hon väldigt framåt och pigg, gjorde vad jag bad om and thats it. När vi sen började jobba så käftade den i munnen och sparkade satan mot spö och skänkel. Jobbade oss igenom passet i en väldigt ogod form. Hon ville bara hänga i munnen och spela allan. Jag var svettigare än aldrig förut och arg som ett jävla bi. När vi kom till galopparbetet så sköt hon hela tiden in bakdelen till höger och när jag försökte korrigera det så sköt hon över den till vänster till en början, så där satt jag för kung och fosterland och försökte få hästjäveln rak men icke. Efter ett tag så slutade hon totalt lyssna på mina skänklar så jag slår till henne med spöet för att stärka hjälpen, tjeeena vilken spark. ashäst! och hon gav sig inte, likadant vid varje "rapp" och till slut var det ordentligt jävla höga sparkar, så jag sket i det. Travade av aset och sedan skrittade jag av henne läänge.

det var det uuunderbaaara passet i skoolan

LOVE LENA <3


aw soosobabe


RSS 2.0