Tyskland 15-17

Jag, Sofie och de andra hästtöntarna på vår skola ska iväg till tyskland (för att gå på en väldigt mycket större falsterbo horseshow) nästa vecka och åker redan på tisdagmorgonen. Vi ska få inpregat så mycket kunskap och fakta i våra huvuden så det knappt är sant och så in i helvete med obehövlig ridutrustning i vår väska.

EQUITANA 2011

Equitana beskrivs följande i hastmagasinet.com

Show, fakta, avel och mässa. 12-20 mars pågår jättemässan Equitana i tyska Essen, Tyskland.

Från Equitana:
Liksom tidigare väntar man sig över 200 000 besökare som möter nära 900 utställare under mässans nio dagar. Equitanas mål är att kunna erbjuda något nytt för vare besökare, om det så är olympiska ryttare som ridskoleelever, veterinärer eller hobbyryttare.

För den som aldrig varit på Equitana tidigare kan man beskriva evenemanget i tre delar.

1) Mässan med alla sina utställare är den del som tar upp mest plats, närmare bestämt 17 mässhallar med totalt 90 000 kvm utställningsyta. Utställarna kommer från hela världen, ett enastående tillfälle att knyta nya kontakter. Equitana är väldens största hästträff och mässa och hästbranschens allra hetaste nyheter preseteras och vart år delas sex innovationspriser ut i olika kategorier. 2009 var vinnarna bland andra Pfiff och Böckmann.


bara en liten del bild från hastmagasinet.se

2) Programmen i de olika hallarna omfattar nästintill 1000 timmars undvervisning, clinics, tävlingar och uppvisningar. 2010 höll bland andra Ingrid Klmike, Isabell Werth och Heinrich Herrmann Eckemann hov i den stora hallen.
Veterinära avdelningen bjuder på en gigantisk konsthäst med riktiga organ, som man kan se närmare på. Är man avelsintresserad finns det på Equitana en unik chans att se hingstar från Tysklands tio nationalstuterier i en gemensam show.

3) Equitanas höjdpunkt är kanske Hop Top Show. I en fantasiresa med några av världens främsta hästartister bjuds ni på högklassig underhållning!


Om jag längtar? jo det kan man ju säga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0