ett år senare

& fänZ^  bloggar! Och på frågan hur det går med mirre? jomen det går inte så mycket om man säger så. Hon har vilat mycket nu sen när hon väl kom igång så skulle hon såklart på att skada sig litt, men jag tänkte köra igång henne litt idag och se om hon bjuder på några halta steg. Annars så ska jag trimma det lilla livet. Någon som kanske är intresserad av mirres äventyr i torsdags morse?

peace out! A-TOOOOWWN DUDU DU DU DO DO DO DOOOO


mockning, skritt, henriksdal

Gud det känns som jag bor på henriksdal tävlingarna haha..
Idag startade karro ´med en häst i lilla rundan, vilket idag var 120. Det gick väl helt okej, vera blev lite spänd, hon fick ett nerslag i 3-kombi.

Bobbo har fått skritta en runda idag, imorgon ska han trimmas lite på fältet.

Jag har just nu absolut inget att skriva om, så snälla kan ni inte kommer med förslag på vad ni vill läsa ? :)

                                                                                            

hopning, trim, henriksdal

Ungefär som överskriften lyder har min dag sett ut, första så mockade vi iof, men efter det så var det dags för bobbo och paulina att hopppa lite, när dem sedan skrittade av så gick jag och karro å tog varsin häst å trimmade dem lite på fältet, fick rida på stora åååge (åke) idag. mycket trevlig pålle att rida!
Sedan var de av med sakerna och in i bilen, lunch på johannas café och sedan henriksdal tävlingarna. Karro skulle hjälpa en elev och eftersom hon älskar oss så mycket så var vi tvugna att följa med...

Jag har lite smått panik, var å letade klänning och skor idag, hittade fucking inget :(
så de blir stan igen på måndag troligtvis. åh hatar att gå i stan? haha, man hittar aldrig något när man verkligen behöver de..



                                                                                         

Hejsan

Det är väldigt snål uppdatering på bloggen, jag vet! och förlåt, jag hoppas det blir bättring på detta, ska ta mig i kragen och börja skriva igen!
Kan skriva lite smått och gott om går dagens ridpass och om dagens.
Igår så trimmade jag han lite på fältet, jag skrittade först en runda med julius ( hemma från kenya, fast åker imorgon igen) och sedan jobbade vi lite. Han kändes fin, något stel till höger så jag red lite slutor och någobn öppna så han verkligen fick ställ igenom, tränade lite på byten och några galopp från skritt å så. vi red nästan i en hel timme om vi räknade med både fram och av skrittning.

Idag red vi ut rundan som vi i stallet kallar för fårarundan. Först är det asfalt i ca 4-5 min, sedan svänger du in på en grusväg där vi brukar trava lite, sedan blir det lite skritt igen då där är lite traktor spår, sedan kommer man till en grässlinga där vi med brukar trava, sedan får man skritta igen för där är uppridet och jätte ojämt, men sedan kommer en lite backe som vi brukar galoppera upp för, men idag så skrittade vi faktiskt! Sedan fortsätter man från och förbi ett hur så kommer en grässlinga till där vi antingen travar eller galopperar, och sedan skrittar vi hemåt! Rundan tar ca 15-25 min berorende på hur mycket du galopperar och så! Rätt lagom runda när dem bara ska ta det lugnt..



                                                                                                

Outfit



Dagens outfit och även en närbild på mina nya byxisar :)
Vi hade iaf matchat fint med exlusive schabbe och luva, till de hade han eskadron skydd, dyon träns m gg pannband och den vanliga sadlen.
Jag gick klädd i animo risbyxor,
kingsland tröja
gpa hjälm
jw stövlar.

Glömde rentav att ta sporrar så de blev ett pass utan sporrar, kan vara nyttigt att gör de med ibland. kan dock lova att jag fick jobba hårt för han skulle gå fram, han var nog även lite jäst från allt gräs han stoppat i sig den dagen haha!

                                                                            

påsken är nu över

Precis som rubriken säger så är påsken nu över, jag har haft en super duper påsk!
Men imorgon är det tillbaka till verkligheten vilket på ett sätt ska bli sköt, vi ska även så får vår student mössa och kläder :D
Paulina var snäll och tog lite kort på mig och bobbi i söndags, tog med mobilen så blev inga super bra, men lyckades på några som såg helt okej ut!



                                                                                                   

fredag

det blev en tidig morgon kan jag lova, och jag lyckades försova mig så jag fick sova en timme längre än tänkt, men det vara bara att kasta på sig kläderna och köra till stallet. Sedan styrde vi bilden mot henriksdal, dom var riktigt snabba där, och det gick super bra för min tränare. Hon blev 10:a av över 100 starter i 1.20, så de var kul :) imorgon blir det en lite senare start och jag kommer nog inte behöva vara i stallet förrän elva tiden. gottebord!

Bobbisen fick vila idag,. men imorgon ska han trimmas litta på fältet tänkte jag, får se om jag är så hurtig så hjag gör de innan tävlingen. skulle vara skönt att ha de gjort faktiskt!

Kom igen nu och kommentera, vi har massa läsare men ni är lute dåliga på att kommentera :(

                                                                           

Godmorgon!

Jag hade turen att få sova lite längre än Sofie idag. Vaknade för en dryg timma sedan men låg och snooza fram till nydligen. Klockan 11 ska vi åka till Henriksdal för att ha två fina tjejer som ska gå 110 & 120. Nu ska jag hoppa i mina kläder och bege mig! filmer kommer kanske ikväll.



Dagens ridpass

Åh vad fin min häst var idag!
Tanken var att jag skulle hoppa lite i ridhuset men när jag väl skrittade in där förstod jag snabbt att det inte var något som vi skulle klara, kvavt och äckligt var det där inne. Så vi vände på oss och skrittade ner till ridbanan, den är en bit längre att skritta men sååå jävla värt det. Travade fram henne mycket ökningar och ställde henne ordentligt så hon blev varm i sidorna tog lite galopp och såg till så att hon lossnade ordentligt vilket gick supersnabbt idag. Började rulla över en upphöjd bom och hoppade sedan ett räcke på 85 några gånger. Hon kom fel någon gång men fixade det ändå. Sedan började vi hoppa på en serie där det var travbom kryss kryss bom räcke. Natasja sa snällt till mig redan innan att det var meningen att trava in och så berättade hon då att hon hade hoppat denna övningen med Lofty osv. Men smart som jag är så känner jag att det är dax att ta linjen när jag ligger i en fin galopp och då hade jag helt glömt att det var travbom in. Men Mirre hoppade så bra så att det inte ens märktes att det var en halv meter för lite mellan de första bommarna, jag får först uppenbarelsen när Natasja skriker åt mig och frågar vad fan jag gör, sedan skrattar hon mest. Sen hoppar jag linjen flera gånger och hon var så jävla fin och lydig. Rider sedan till räcket på lång anridning som har varit lite av mirres svaga sida då hon gärna börjar vingla och kommer med fix ideer. Men hon gick så himla bra. Synd bara att ingen var där och filmade idag.


en bild på det jag hoppade, fin fin ridbana också!

Finaste mirremus.

glada tjajor

Dagens outfit bestod av det vanliga. Hon fick på sig ett matchande schabrak till tjuggamölle luvan idag, även fast det var drelleschabbe. Vi sket litt på de.


jämnförelse



vad tycker ni? någon skilland, bra eller dålig, eller han ser likadan ut? skulle vara kul att höra :)


outfit


Första gången jag red min bäbis på två veckor, kändes bra att vara tillbaka :) Vi gick klädda i :
Den vanliga prestige sadlen
m mattes padd
jw sadelgjord
jw schabbe och luva
dyon träns m swarovski
jw stövlar
eskadron skydd + boots
sprenger sporrar
kingsland tröja
jw ridbyxor
charles owen hjälm

tror det var allt vi han sätta på oss hehe :)

Hejsan :)

fick stränga order ifrån min parter att det var dags för mig att blogga nu, slita min feta röv från tv och sätta min feta och fina röv på dator stolen och blogga. Jag kan inget annat än hålla med henne
Så nu sitter jag här!

hitintills har lovet bjudit på, inga sovmorgnar, massa kul i stallet, träning, shopping, mat och glass i stor lass.
Denna dagen bjöd t.o.m på två glassar hehe..

Men annars så har jag mockat bajs idag, jag har kollat på träning efter träning, jag har varit på bengt och fyndat. vill ni veta vad ? Jo ett par animo risbyxor, som tidigare kostar 2 490 och jag fick dem för 500, bengt's i veberöd har nämligen öppnat en ny outlet och där låd dem och skrek efter mig.


Tror det är ett par sånna här, fast i annan färg, lovar jag sak ta kort på dem!
Imorgon så kommer jag vara i stallet klockan sex på morgonen för att sedan bege oss till tävlingarna i henrikdal. ska ändå bli kul :)

                                                                                


goddag

åh vad underbart väder! Det är precis som om man aldrig lämnat spanien! Idag var jag på Bengts för att kolla in deras outlet! Där fanns inte så mycket, men några fynd gjordes under dagen. Något som jag var vääldigt nära att köpa var en equline hundbädd till Kakan, men jag insåg senare att den från hööks faktiskt ser mysigare ut.


equlines

hööks.

Vilken hade ni valt?

Själv så fick jag med mig en vår/sommar jacka som jag var jättenöjd med! Det blev ingenting till mirre idag, jo två timmar på gräs totalt, jag tror att det gjorde henne nöjdare än vad ett schabrak hade gjort. Men men, får vänta liite tills jag har pengar till att köpa mig ett nytt!


två dagars outfit!


Måndagens outfit:


dressyrträns med tvådelat bett (duktig tjaj)
catago benskydd
hööksboots neopre
silvrigt swarovski
mjukaste sadeln i historien <3
fårafetta
lamicell mintblått schabrak.
hubbegjord


Tisdagens outfit:



hoppträns från bööörjes
guldigt swarre pannband
tjockamölle luva (YY)
gummiboots
catago benskydd
hubbegjord
mjukissadeln <3
lamicellschabrak mullvadsfärgat
drellepisk
söthest <3


licens problem

åh, nu är snart april månad slut och jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken klubb jag ska lösa licens. Jag tycker att det är supersvårt att väälja och har inte direkt någon klubb som jag "hör till" och därför väljer den naturligt. Jag tycker att de flesta klubbarna här omkring har massor av nackdelar när det kommer till att man ska ha licens för dom. Antingen ska man behöva vara funktionär på deras fävlingar femtioelva gånger, eller så måste man hjälpa till att måla bommar och staket. Visst, det är något jag kan ställa upp på ibland men jag känner att det inte ska vara tvång att göra det.

så har ni några tips på klubbar? :)


giiissa vem som bloggar!

har kommit hem från stallet och ska just hoppa in i duschen, ska sen packa upp min väska som kom idag. Jävla flygbolag. men jag ska dra in ett inlägg sen igen

puss!


Hemma igen

Hejsan!

Då var man hemma igen, eller har varit hemma ett tag faktiskt, har hunnit vara i stallet, äta mat, läst typ 2000 bloggar, eller 1789 om jag ska vara petig. Träffat natha och nu sitter jag här! Imorgon ska jag och lina åka och titta är vera hoppar i skabersjö, ska bli nice att se massa fina pållar.
Sedan blir det en lite ridtur på bobbis, förhoppningsvis ute!
Kommer en uppdate om spanien när jag har tid.



                                                                                               

Tävlingsdags!

Hejsan bloggen!=)

Ja då var det fredag igen och förmodligen sista gången som jag gästbloggar eftersom tjejerna kommer hem imorgon.

Idag har vädret visat sig från sin bästa sida så idag kan man inte vara annat än glad.

Vi har fått gjort en hel del saker i stallet idag trimmat alla hästarna, gjort vid alla badkar så hästarna nu har rent och fint vatten, harvat och vattnat ridhuset samt har Vera fått en rejäl omgång i spolspiltan eftersom hon ska tävla i Skabersjö imorgon. Hon ska hoppa två 120 cm klasser, hoppas hon kan vara lika fin som hon varit de sista träningarna.

Återkommer kanske med ett gästinlägg för att berätta hur det gick, vi får se.

Tack för dessa dagarna.



Kram
Karro


Tiden bara springer iväg!

Hejsan bloggen!=)

Nu är det snart dags för Sofie och Fanny att komma hem, dom lär väl vara jättebruna, lite avis faktiskt.

Vad har hänt nu dom sista dagarna då, inget specielt egentligen men får väl skriva några rader ändå.
Hästarna jobbar på och till helgen är det dags för tävling i Skabersjö. Vera hoppar på lör och Åke, Qrum, Luz och Maestro hoppar på sön.
Det blir första tävlingen för i år, lite sent kanske men har inte varit så mkt kul tävlingar innan.

Paulina som har hand om Bo nu hoppade honom idag och han va så på hugget men riktigt fin. Hoppade en liten bana med olika linjer och kombination.

Vad händer annars framöver? Jo det är faktiskt tävlingar nu varje helg fram till mitten på maj.
Emil som är 3 efter Empire VDL-fullblod ska gå 3-års testet nu sista helgen i april.
Det kommer även en gästtränare till ridhuset den 7-8 maj. Det är Frank Kutcher, bror till Marco Kutcher.

Jaha det va d, får se om jag hinner uppdatera en gång till innan tjejerna kommer hem. Måste väl lägga in lite bilder får se om jag hittar ngt kul.

Ses kanske igen.

Kram på er.
Karro

Bra träning.

Hejsan bloggen!=)

Jag vet, har varit dålig på att gästblogga me nu händer det igen!

Veckan startade på allra bästa sett med hoppträning i måndags. Vera, Zingo och Cottan hoppade. Alla uppförde sig riktigt bra, fast Vera va nog bäst ändå!
Vi hoppade en del med travbom, några linjer och en serie med oxrar.

Tisdagen fortsatte sen med dressyrträning för Elisabeth Enges. Även här fick Vera gå och hon va fantastiskt fin. Hon fick mycket beröm från alla som satt och tittade på så det va jätteroligt.

Nu är det torsdag kväll och har bara en ordinarie dag kvar i stallet så imorgon blir det uteridning. Qrum, Åke och Luzidor fick nämligen hoppa lite idag så det blir ett bra avslut på veckan.

Ska försöka ordna lite bilder i nästa inlägg.

På återseende!
Karro

Dagens Ridpass

Idag var Bo en riktig pärla! Riktigt fin var han!
Egentligen hade jag tänkt rida ut, men eftersom att vädret inte är så himla kul idag, bestämde jag mej för att trimma lite i ridhuset. Tänkte rida ett ganska lätt pass eftersom att han ska få hoppa lite imorgon ville jag inte köra slut på honom utan bara trimma igenom honom lite.

Började med att trava igång honom något varv. Det stod hinder i ridhuset så jag använde mej lite av dom, tex, på ena långsidan stod det tre oxrar i en linje, så jag red små serpentiner runt dom. På andra långsidan red jag många korta tempoväxlingar. Första varvet red jag volter i bågarna så att jag riktigt kunde forma honom och ändå få med yttersidan. Tog sedan bort volterna, han var väldigt fin och följsam. Red så i båda varven. Sedan bytte jag ut tempoväxlingarna mot öppna på den långsidan istället. Och la in tempoväxlingar lite här och var där de passade. Försökte trava på i öppnorna, och han var jätteduktig. Sedan red jag några ganska tvära skänkelvikningar för båda skänklarna. Även där försökte jag rida på ganska friskt framåt. Han blev väldigt fin och lätt i handen, travade på jättefint fram, och lyssnade även tillbaka.
La honom i galopp, fortsatte med tempoväxlingar på en långsida. På den andra red jag öppna, volt, sluta. Fick inte riktigt igenom honom i slutorna så la tog något varv på volten och la in bakdelen. Efter något varv var han superfin även där och jag kunde pressa på honom lite till och ställa honom ännu lite till. Han blev riktigt fin och lätt i handen. Gjorde samma sak i båda varven. Han kändes riktigt fin så jag tyckte inte det var någon idé att sitta och traggla mer då. Så travade av i serpentiner och åttvolter. Han var väldigt fin och följsam.
Red i ca 30 minuter. Är väldigt nöjd med honom, hoppas han är lika fin och duktig imorgon!

Försökte ta några bilder på mej och Bo idag, men det gick inte så jättebra, men ni får se dom i alla fall, haha!

Hindrena som jag red serpentiner mellan:


Ett försök till en fin bild på Bo och mej, haha :)


Ännu ett misslyckat försök, men det är väl iaf lite roligare med bilder i inläggen? :)


Ska försöka skriva något inlägg imorgon också, hörs då!
/Paulina

Onsdag

Hejsan!
Nu blir nog Sofie och Fanny stolta över mej, som äntligen bloggar.
Sofie bad mej för ett tag sen att gästblogga och berätta lite om mej själv.
Så ja, jag är då Paulina, det är jag som brukar hoppa Bobbo.
Just nu har jag ingen häst, då jag sålde min ponny, som jag tävlat hoppning, på för några veckor sedan. Är väldigt sugen på storhäst, men har utomlandsplaner i höst, så storhästen får vänta. Jag jobbar hos Karro, samma ställe som Sofie har praktik. Jag hade även mina ponnysar där. Jag har stått i Grevie sedan sommaren 2006, jag har alltså känt Sofie sedan dess. Då hade jag en C-ponny och Sofie hade en ponny som hette Bellman! Fanny jag lärde jag känna förra året, tror jag, genom Sofie.
Eftersom jag inte har någon häst just nu rider jag bara hos Karro och sen hoppar jag med Bo en gång i veckan. Tanken är väl att Bo och jag ska ut och få hoppa någon tävling också. Bo är rolig, för han tycker det är så himla kul, så det är jättekul att hoppa honom.
Nu så rider jag Bo när Sofie är iväg också, fast det kanske hon har sagt?

Kanske lite roligt med några bilder? Här kommer några på min ponny! :)








Jag vet inte riktigt vad jag mer kan skriva, men jag tänkte lägga upp Dagens Ridpass också. Men tänkte ta det i ett eget inlägg så att det inte blir så rörigt!
Vi hörs!
/Paulina

hejsaan

nu sitter vi i spanien och har lite fika. Idag har vi inte gjort något speciellt bara mockat en box som sofie gjorde och jag har gjort höpåsar. idag är det fyra hästar tror jag som ska motioneras. Vilket ska bli vääldigt skojigt. Vet inte riktigt vad jsg ska skriva, vad vill ni läsa om? :) nu ska jag ner och mocka lite hagar. På återseende!



Vart tog den lediga söndagen vägen?

Hejsan bloggen! =)

Jaha vad skriver man  när man blivit ombedd att gästblogga medans vissa, inga namn nämnda nu sitter i spanien och bara njuter.
Men jag tänker chocka dom och göra mitt första blogginlägg idag.

Det sägs ju att man ska vara ledig på söndagar för att man ska kunna gå i kyrkan, men jag hoppa det idag och åkte till stallet istället.=)
Det skulle nämligen visas häst för kunder. Lilla Qrumbuktu, 5 åring efter Quite Easy- Robin Z han visade sig från sin bästa sida så nu får vi se om dom är intresserade eller ej.

Hör och häpna jag har också mockat idag! Ni som inte känner mig vet ju inte att jag undviker det nu för tiden för jag har en dålig rygg så tjejerna får slava istället. Men idag så mockade jag helt själv, guldstjärna i boken!

I em så tog vi en liten tur upp till Hörby för att hälsa på vår unghäst Balett efter Balou du roue- Santander H.
Hon såg mest ut som ett utegångsfår och hade inte någon större lust at varken prata eller vara med på bild men Henke lyckades fånga henne med kameran så här kommer en liten bild.

Nu är jag äntligen hemma och slagit rumpan i soffan och tänker inte resa mig igen, eller jo måste jag nog har lovat hundarna en promenad sen blir det söndags pizza.

På återseende! (kanske)
Karro

Balett på lösdriften.

lami-cell

tjenahejsan. Som ni vet befinner jag mig i spanien tillsammans med sofie, vi göttar till det i solen och myser med hästarna. En grej som jag bara älskar är lamicell. Det är mitt favoritmärke på speciellt schabrak! Av alla de schabrak jag provat på mirre så är det sorgligt nog det enda som ligger bra. Tur att som så har så många olika färger och modeller så jag fortfarande kan köpa på mig dom i all evighet. Funderar nu på att sälja av mig lite andra schabrak så jag har råd och plats att få in nya fina lagom till sommaren!

got to love it!


dagens ridpass

red direkt en häst på morgonen hos karro. Vera heter hon, väldigt trevlig. Märkte då när jag red henne att min skänkel var så himla mycket stadigare och bättre på henne, karro och jag började då fundera, kan det vara att hon har lite mer motor än bo eller är det sadlen ? vi kom då fram till att jag skulle prova ha hennes sadel sen när jag red Bobbis.

Några timmar senare så traskade vi till ridhuset klädda i karros sadel, och helt rätt min sists och skänkel blev så himla mycket bättre, den var inte lika bra som när jag red vera då bobbo inte går lika bra fram men den var mycket stadigare. Så när jag kommit hem från spanien blir det att ringa till sadel-madde och diskutera detta fenomen..

kan lugnt säga att jag har lite resefeber och är lagom stressad.. suck hur ska detta gå ? ni får nog en uppdate imorgon bitti om jag hinner, annars hörs vi från spanien!


bild som kanske inte passar till en hästblogg, men jag kan ju hoppas på att få en sånhär bränna igen, eller den jag fick i grekland, åh hade varit underbart!

                                                                             

Hejsan

Vad kul att vi fick in en del önskemål ang vad ni ville läsa om!
Vi ska försöka blogga från spanien, paulina och karro kommer att uppdatera er med lite inlägg om dagen vad dem gör, och även vad bobbo har fått göra som ska passas av paulina :)

Vi fick också en fråga om hur det gick på pay n jumpen i skabersjö. Det gick bra, bobbo fick två ner i 90 och ett i 1 m om jag minns rätt. Mirre fick ett stopp i 90, och det har ni ju sett på bild hur de gick då. Sedan kom hon över vilket var bra, i 1m så såg jag inte henne men jag har förmig att det gick bra, fanny få berätta själv :)

Vi kan absolut ta bilder ifrån spanien och jämnföra hur deras ridkultur är jämför med vår, vi kommer även att filma lite då vi ska ha det till skolan, något ni är intresserade av att läsa ?

                                                                                 

RSS 2.0