full kastrull!

well, hello kära bloggläsare!
uppdateringen har varit dålig & jag kan säga till mitt försvar att jag orkar inte sitta vid datorn. Det är massor av saker som händer just nu i mitt liv & jag har lagt hästarna lite på sidan. Dame får min uppmärksamhet en kvart om dagen och ibland skänker jag Mirre en tanke. Nästa vecka tar vi hem henne på stall och då blir det väl lite mer av den varan. Det ska vara vattenmattstämjning på aset så hon inte kan göra annat än att älska den! Är så trött på att hon alltid ska vägra vatten & jag vet inte alls vad jag ska göra för att få henne att ge upp och bara hoppa.
Aja, det får vänta ett tag.

Tänkte bjuda på några bilder på Dame från 2008 som jag hittade på en skiva!

lagom suddig, men den är speciell för mig, love you!<3

Världens snyggaste tjej

mästerhopparN^

hääst kan flyga!

här ser man hur hon verkligen inte vill röra vid det läskiga hindret


<3

idag saknar jag min pärla väldigt mycket. hade gjort allt en gång till för en endaste minut med dig. Du har en plats som du alltid kommer ha, ingen kan ändra det. jag älskar dig



jag önsakr jag hade fler kort på dig, och ännu hellre fler filmer, när du ex äter äpple. kommer aldrig glömma hur det såg ut. sötaste


onsdag!

onsdag=no horses

Varit hos farfar från tiotiden till två. När han sov så passade jag på att smörja all min utrustning som låg i bilen ifrån igår, helt otroligt vad man kan få det att glänsa! Älskar nysmorda träns och stövlar tihihi. Sadelgjorden är också fin när den är nyputsad, Hur ofta smörjer ni & med vad?

att putsa var det enda hästrelaterade som jag gjort & ska göra idag. Dom som äger betet där Dame är kollar till henne och mirre skiter jag ganska hårt i idag. Tror denise ska spänna in henne med lite gramaner och så, hårt ska den iaf gå!

Ska försöka söka något jobb nu, kanske någon läsare som har ett jobb över till mig? haha


i mina paket!

Igår hämtade jag ju ut två paket!

i det ena så var det ett flugtäcke till Dame

ett sånthära!

i det andra låg det tre stycken iphone skal! så nu är mina två älsklingar inpackade i det nyaste hihi.

Friserade även lite på Dame och de andra hästarna där ute! Blev riktigt fint speciellt på fjordingen där som haft riktigt skabbig man ett tag.



Nu säger jag godnatt för mig för jag och erika ska lägga oss och skriva inköpslistor tills på måndag. för då ska vi till
ULLARED!


my baby!


Denna videon är något som betyder extra mycket för mig. Här är bilder ifrån första gången jag "rider" henne jag hade skrittat henne i lina förut. Det finns ingenting i hela världen som betyder mer för mig än bandet mellan min älskade häst och mig.

Att bara titta på dig får mig att bli helt varm inombords,
du är utan den minsta tvekan det bästa som någonsin hänt mig!
Älskade häst <3


tips.

när ni kommenterar med frågor som ni vill ha svar på, så glöm inte att skriva in er bloggadress/mail. Annars blir det svårt för oss att svara ;)


gissa tränset ;)

(inlägget skulle kommit upp igår, men har av någon anledning inte gjort det)
Vilket träns tror ni hör till vilken häst?
Vilket av tränsen är "longerträns" ?

först med alla rätt får en länkning
WOOOOP WOOOOP






Idag så har jag jobbat på med att smörja allt i min väg, var även iväg och hämtade ut TvÅ paket, vaaad kan det vara? är ni snälla får ni veta imorgon!

kan visa min smörjehög!




förstöra en bild

Har ni något som vi tycker är så super fult, men ni orkar inte spendera pengar på en nya då den ändå aldrig visas upp? Så är det för mig och min longeringslina, den är röd/vit och förstör alltid alla bilder, men det har hållt i länge! Vi köpte de begagnad av dem som hade bellaman innan oss, alltså är den mer än 8 år gammal!




(utse ifrån den nördiga texten, kunde ej hitta orginalbild)




dagens arbete

eftersom bobbo var så korvig igår så tänkte jag att han skulle få sig ett pass i pessoa-selen. Då den ramar inte dem väldigt bra och får dem att trampa under sig så tycker jag detta var lägligt. Vilket helt klart stämde!
Ibörjan var han bråkig och ville inte alls, men efter en liten stund blev han så himla fin och han jobbade på super bra, längtar nästan tills jag ska rida honom imorgon :) Ska då förstätta att träna på att hålla han på ett spår, vilket jag ofta gör genom att rida på kvartslinjen, vill även ha med bogen så då brukar jag kontrollera detta med att rida rätt upp och sedan flytta honom till höger-raktfram-flytta till vänst. Detta är en super bra övning som jag ofta använder för att kolla om han är med mig. 

världens finaste pojk i gången



liten tjokiiiis



idag var han klädd i
dyon träns
swarre pannband blått
anna scappe luvna
eskadron skydd fram och bak
oxh boots även från eskadron


Stamtavlor!



Dame's stam är något som vi är väldigt stolta över, haha. Det är det samt hennes resultat som bidrar till hennes värde. Under sin korta karriär så sprang hon otroligt bra! Så det är främst därför jag har möhligheten att ha kvar henne som avelssto & förhoppningsvis hyra ut hennes livmoder redan nästa säsong.


skickar upp mirres stam också, hon har fått sitt fina humör från fars sida. Och nej sofie! Det är INTE Lester från ponnyakuten som är hennes morfar ;)


videos!

Här kommer de utlovade filmerna!


Dame & mamma myser till det

sen myser dame till det med mig!

haha finaste hästen!


Mirika of the day.

Jobbig rubrik, haha.

För det första så funkar inte namnet "Mirika" i huvudet på mig, inte till någon.
För det andra så förstår jag inte hur Mirre egentligen kan heta Mirika, det är bar så gräsligt och passar verkligen inte henne. Vad tycker ni?

Dagens ridpass:
Hon var otroligt jobbig att bara ens skritta fram, spökena stimmade i huvudet på lilltjejen hon ville ställa sig på bakbenen och vända vilket jag sa ifrån för och då surade hon ihop till en liten boll. Travade fram henne med mycket krav (brukar annars låta henne få lulla fram lite på sina egna villkor) vilket tösen inte gillade. Efter ett tag så släppte hon ilskan och började lyssna på mig. Jobbade mycket på stora volter & serpentiner vilket fick henne att mjukna lite i sidorna (betoning på lite) Hon var väldigt svårställd men när hon efter ett tag gick att ställa igenom så lät jag henne rulla över i galopp

Samma här, sa ifrån redan ifrån början om hur jag ville ha det och lät henne inte rulla in i sitt eget tempo, hon accepterade villkoren hyffsat snabbt och vi fick fram helt okej galopp, från ingenstans så blev hon helt störd och ville bara sprätta med benen och slå med huvudet. Tog ner henne till skritt och jobbade upp henne ordentligt, mycket skänkelvikningar och någon framdelsvändning. När hon lugnat ner sig så satte jag henne i galopp igen och hon kom in i en otroligt lugn och fin galopp. Kan inte beskriva den otroliga känslan som varade ända tills jag bröt av, visst var hon trevlig i traven efter men inte på samma sätt.

Travade av henne på serpentiner och volter vilket alltid får henne avslappnad och mysig när jag travar av, jag vet inte vad det är men ALLTID när jag travar av så är hon otroligt fin oavsett hur hon har gått resterande av passet.


gulligt luvan sitter där, haha

Dagens outfit
JW schabrak Bengts (studentpresent)
JW luva skara hästsport
Rundsytt träns hööks
pannband homemade
benskydd catago
boots hansbo
stigbyglar BR


SOFT'UP


 vad tycker ni om dessa ? Karro som jag jobbar hos har dessa, och jag tycker dem är väldigt sköna, har dock endast ridigt i dem en gång så kan inte riktigt säga om de är så himla stor skilland från alla andra, är de värda sina pengar ?
vill gärna veta, då jag snart fyller 19 och hade tänkt önska mig dessa, black/blue tycker jag nog är snyggast. så om de blir ett par blir de dessa :)


hello

nu är semestern för bobbo slut, så kanske dags för mig att börja blogga igen ?
Igår blev bobbo longerad utan inspänningar, fick bara leka lite, men han var bara trött och ville in i boxen igen då de regna haha

Idag och igår så passade jag tulle och rocky med, så jag har haft fullt upp nu i två dagar, tre hästar som ska motioneras, de tar massa extra tid faktikst :) men kul är de! älskar att vara i stallet länge och ha massa saker att göra, önskar jag hade tre eller iaf två hästarn varje dag :)

Tänkte jag skulle berätta lite om bobbis pass idag, började med att skritta som vanlit fem min lång tygel sen fem min kort, han var väldigt korvig nu när han vilat, kom inte alls in i ramen utan var på båda sidorna av ridbanan typ. Samma i trav och galopp han var som en korv, men kändes vin i munnen, inte stel eller hängig öht. Efter jag ridit blev han avspolad då de hade skvätt lera upp till magen, sen fick han bot täcke och bak "skydd"

Sedan fick han en puss på sin lilla söööta mule innan jag drog himåt



såhär söt är bobbis när han fått salva på sin mulis då grenarna har skurit honom :(
och väldigt väldigt snett träns haha, iaf nosgrimman. dålig matte där!
de blår panndandet är nytt, en av alla saker som inhandlades i falsterbo

.

Jag gillar att du säger vad du tycker,
men det du säger att du tycker säger inte mycket .



.

Jag gillar att du säger vad du tycker,
men det du säger att du tycker säger inte mycket .



Godmorgon!

Godmorgon på er!
Efter en riktigt lång natts sömn så ska jag bege mig ut till mirre som ska trimmas! Förhoppningsvis kommer hon hem i nästa vecka och då får hon sättas igång ordentligt.
Ryktas även om en hoppträning för Sara i nästa vecka! LÄNGTAR!

off to horzie


klielikli

fin rubrik där! Men dagen innehöll massa kli ifrån Dames sida.

Mirre blir idag omhändertagen av Denise, jag hoppas verkligen att hon rider henne idag.

Åkte ut till Dame vid tolv- ett tiden, drog upp växter i en jädra fart! Mamma var med och hjälpte till så det gick ändå heltokej snabbt. Fick faktiskt upp otroligt mycket idag vilket är skönt och innebär att det är max en timmes dragning kvar! WOOOHO

Dame har en ny passion, titta på dessa två videosarna, jag ska lägga upp dom på YT men hinner inte riktigt just nu. Ni måste vara inloggade på fb för att kunna se ;D

http://www.facebook.com/profile.php?id=688276524&sk=photos#!/video/video.php?v=10150231221566525


http://www.facebook.com/profile.php?id=688276524&sk=photos#!/video/video.php?v=10150231278631525

kolla båda!

Ursöööt

pusshej


baaaad update!

förlåt för det,
Igår var jag riktigt hurtig när jag var hos mirre och tog lite foton! Men vi kan snabbt dra igenom vad som hänt!

Torsdag: Regnade heeela dagen konstant och supermycket. Var inte hos Mirre & Dame stack jag till en stund på morgonen. Eftermiddagen bjöd på ett novabesök med min fina mormor. På kvällen så körde vi iväg henne till betet  där den lilla stackaren fick stå inlindad i täcken, inte en perfekt förstanatt direkt. På kvällen stack hela familjen iväg till Lomma.

Igår/Fredag
Var hos veterinären med Tojje! Det gick bra och direkt efter körde vi ut till stallet där jag jonglerade mirre litt! Innan jonglerandet utav hästen så tog jag både hund och häst på en långpromenad. Myspys, sen satte jag Mirre i arbete. Hon var riktigt jobbig att ha och göra med idag, det låg vattenpölar på ridbanan vilket hon skulle sepea sig lite över osv. hon gick på hinder och var allmänt stegrig och ville bara dra iväg.
På eftermiddagen så stack jag ut till Dame och drog lite växter, fick bort en hel del sen på kvällen åkte jag till sofiemupp och myste.

nussi!


ett inlägg om idag kommer senare!

pusseluss


Sweetheart

kan inte säga annat om denna bilden.
Mirre, du är verkligen one of a kinde!
mamma älskar dig sugar!

jag tycker att detta språnget är det charmigaste någonsin,
jag la henne för nära,
hon hoppar upp sig som en kängru,
hon vispar lite på sina framben,
min rumpa ser ut som om den vart tagen ifrån en anka,
behöver jag ens skriva överläppen? Finns det någon som kan missa detta



älskar dig ändå, min fiiina stjärna!


Bobbo hissar!


Det var ett tag sedan det var någon hissning eller dissning så idag bli det en hyllning till sensommarens guldkorn!


stubbfält <3

man kan inte annat än att älska det, bild lånad av google

klagshamn vs. lomma?

Nu har jag anmält mig till årets första tävling. Har även börjat lägga upp en planering på hur jag ska nå mina mål.

Den 28 augusti börjar säsongen med 90 & 100 i Klagshamn. Jag velar lite över om jag vill åka till Lomma istället som ligger inplanerat dagen innan, någon som har bra / dåliga erfarenheter av någon utav klubbarna?

den tionde september funderar jag på att dra till Södra sallerup och hoppa två 1m, A:0+A:0 & avd. B

veckan därpå är jag sugen på att dra till örestad och hoppa 1m & 1,05.

Vi får helt enkelt se hur det blir. Om min höjdrädsla kommer ikapp,
helst av allt vill jag kunna hoppa 1,10 innan årets slut, men som sagt, är man kyckling så är man. Men å andra sidan det är ju faktiskt inte så mycket högre än vad vi har varit ute och tävlat.


finaste mirre

här är några bilder ifrån dagen.
Lite småhinder. Mirre var underbar!


Kopiering?

Så, nu kommer TeamGrevie bjuda på ett inlägg som alla andra bloggar redan bjudit på, om märkes kopiering.

Hööks är ju ett ledande företag när det gäller kopiering. Dom kopierar rakt av och sätter sitt egna namn där istället för det egentliga märket.

kan dra in med två exempel

(bilden är ifrån dressyrponnie.blogg.se)
Här visar hööks kopia på Lamicell platinum schabraket.


Totalt kopierat, ser nästintill likadant ut bara dyons snygga spännen och nackstycke som skiljer dom åt.


Om jag köper kopior?
Både ja och nej. Jag har gjort, men väljer nu helst att inte göra det.
Hööks kopior har jag alltid hållt mig ifrån då man ser på det att det är stulna idéer!

Däremot så har jag köpt börjes kopior på carbon gel skydden, eftersom dom kostade mig max fyrahundra medans de andra kostade fem gånger så mycket. Nu har jag köpt carbon gel skydden och det är en otrolig skillnad på dom i materialet.


Börjes skriker inte med sitt egna varumärke eller tar onödigt mycket betalt för sina skydd, men naturligtvis är det inte rätt av dom att kopiera rakt av, den enda skillnaden förutom märket som finns på orginalskydden är att  den "droppformen" på bakbensskydden är spegelvänt.

Men nu har mina börjesskydd övergått till träningsskydd och dom finare får vara till tävling.


tack för mig, har paus

verkar som att fanny får ansvara för denna blogg, hon är mycket mycket bättre.
så jag tar mig lite ledighet, har ingen att skriva om då min lilla stjärna går på bete, det ända jag egentligen vill skriva är hur mkt jag vill skälla ut en surtant i mitt stall som pratar skit om hur jag hanterar min häst.. men jag håller tillbaka...

jobb igår, jobb idag och jobb hela helgen, älskar vi inte livet ? puss på att bli vuxen


mina älsklingar

Tänkte dela med mig utav mina schabrak & Luvor. Berätta lite om när & var jag köpt dom


mamma älskar er, allesammans!


Mitt underbara HV polo schbrak som har agerat mycket som tävlingsschabrak!
Köpte det på landäng i höstas och luvan kom med hem ifrån falsterbo i år!


Mitt fina schokemöhle schabrak som jag köpte på bengts i vintras, ett riktigt snyggt schabrak som jag nu i efterhand önskade att jag köpte i allround model då jag inte använder min dressyrsadel så mkt. Tur är att det ligger bra till hoppsadeln med! Luvan kom med hem samma dag som schabraket

Mitt übersnygga BR schabrak som jag är riktigt nöjd med, köpte det förra året i falsterbo och det har använts flitigt, synd bara att även det är av dressyrmodell. Luvan köpte jag också i falsterbo förra året
Hello babe! är ungefär min tanke när jag ser detta schabrak! Jag tror att det är denne snyggingen som får agera tävlingsschabrak i höst! Luvan och schabraket köpte jag i falsterbo i år och har ännu inte använt något av det! spännande

Mitt läckra lamicell schabrak som inhandlades i Tyskland i våras, ett riktigt lyckat köp. kontrasten mellan mirre och schabraket är otroligt och jag blev urglad när jag hittade luvan för mindre än en månad sedan i Danmark, visst den är inte helt hundra i färgen men det funkar! Till vrakpriset på 39dkr så kunde jag inte låta bli, tyvärr är den i minsta laget då den bara fanns i cob.

Sen har jag två schabrak som är utan matchande luva, tyvärr. dock är desse bland mina favvisar, så de får användas flitigt i vinter när flugorna är borta


lamicell, inköpt även det i tyskland, har även matchande benskydd som gör det underbart!
älskar verkligen detta schabraket! Det är utsnyggt!


mitt första lamicell, riktigt härlig färg. ligger kanonbra. Köpte det på bengts i vintras. ÄLSKAR DIG FINA ORANGEA SCHABRAK.

nej nu spårar det ut, kan påpeka att jag även älskar dig mitt newmarket schabrak, även fast jag inte kan använda dig just nu,

och mitt fina jw schabrak som ligger på sadeln. LOVE YOU FOREVER


prinsessan

vad är det man säger? fint ska fint hava?

Dames vattensitvation är inte helt okej, hon rörde inte betforvattnet och hade bajsat ner tunnan som jag ställt i boxen, fick bli att ösa ut den och pröva en ny taktik. Äppelfrossa kallar jag den, tre paket kivik äppeljuice + 20-30 liter vatten och fyra sönderskurna äppeln, hoppas nu bara att detta funkar, vill verkligen att hon ska komma igång med sitt drickande innan hon kommer iväg på bete nästa vecka.

 
Hö, krubba, vatten



min älskling förtjänar endast det bästa!


sista soldagen,

idag fick jag höra att det var veckans sista soldag, den tog jag vara på genom att sova. Det är helt sjukt hur trött jag är, ligger och sussar i evigheter. Dame fick lite kärlek idag, har fått henne att trycka i sig iaf fem liter vatten *lycklig tjej* Idag prövade jag med äppeljuice, får se om det faller fröken på läppen.

Jag fick sälskap när Mirre och jag skulle rida ut, det blev en skritt och travrunda. Mirre var väldigt tramsig och tråkig, skulle leka rädd och blåsa upp sig. inge kul alls! På slutet slappnade hon iaf av lite och gick helt okej. Längtar efter att ta hem henne ifrån betet och få henne badad och ren, hon har även fått en massa sår. Dock har dom läkt nu men ändå.

Beställde licens igår så nu planerade jag att åka på en 80cm på henne bara för att komma igång, men tror ni att det finns något? hatar sommaruppehåll. Men den 28 augusti blir det nog klagshamn. Någon som vet vad som är bäst, Klagsham eller Lomma?

Nu ska jag hoppa i säng för att ta mig ut till Mirre i tid imorgon,

sista frågan,
någon som har tips på hur man får hästis att dricka?
* Beforvatten har jag provat, funkar helt okej
* Äppeljuice prövas just nu
-Finns det juice med banansmak? Tror att det hade varit ett urmärkt alternativ,
-sen den sista frågan, hur mycket ska man spä ut juicen med? för jag antar att hon inte ska ha lika skarpt som en själv haha.


haaaaj

Hejsan!

I detta inlägg blir de tyvärr innga bilder på mina nya saker, då jag ej är lika duttig som fänZ på att ta kort på allt, tyvker det är jobbigt (?). nu ligger dem så fint i min lilla hylla. dock blev det så himla mycket nya tröjer så jag fick rensa för att det skulle få plats hehe.. men men vad gör man inte för att vara fin i stallet ?

Bobbo har de just nu bäst av alla, han avnjuter sina 24 timmar på gräs med två vackra damer, trivs som fisken i vattnet och är inte alls intresserad av att komma och hälsa eller gosa för den delen... ska se om jag kanske kan knäppa några fina bilder på honom imorgon :)

min vardag flyter på som vanligt, upp halv sju varje morgon för att sedan börja jobba halv åtta, hem vid halv fyra, sov till sex, äta , kolla tv, lite data, sedan sova igen, härligt va ? är just nu lika vit som en isbjörn och träffar solen ungerfär lika mycket som edward... men men vad gör man inte.. till helgen blir det nog en resa bokd till grekland, åh ska blir underbart!!!





Dame Annabelle

min fiiina älskling i det nya tränset!


underbara Falsterbo!

Igår kom jag äntligen hem ifrån Falsterbo, det har varit en helt underbar vecka med ett perfekt slut! Fick naturligtvis inhandlat en massa! Längtar bara tills det att Mirre är helt igång och vi kan komma ut och tävla!


Ser ni allt på bilden?
kan skriva vad där finns så att ni får en komplett lista, ihi.
Kingsland tjocktröja med hjärta på magen
dyon tyglar
Kingsland t-shirt
whitaker ridbyxor x3 Röd, Blå & Brun
Två swarovski pannband 1 rött & 1 silvrigt båda på två rader
2 withaker luvor (lämnade tillbaka den jag köpte efter stdenten men ångrade mig och köpte en igen haha) samt en ny som matchar det nya schabraket
HV polo luva brun som matchar mitt gamla tävlingsschabrak
Whitaker schabrak
Veredus carbon gel skydd + en keps haha
dyon träns
2 par strumpor
kingsland summer hoodie
kingsland sweden tröja
+ ett stübben läderbalsam

det finns två saker som Sofie och jag köpte exakt samma, vad tror ni att det är?


shopping

fy vad vi handlat, det är kingsland (i mänger) whitaker, dyon, vererudus (stav?) swarovski, good i love it!

ikväll är de fiiiiiest :)

pusss


!

jag
har
världens
finaste
hästar!


(känns ganska f12 att skriva det, men det är faktiskt sant!)


sommardröm!

Åh vilken fin dag det har varit idag! Började med att rida Mirre som gick som en dröm! Efter det åkte jag till Dame och mös med henne, fina fina häst. Nu ikväll har jag varit med massa fina tjejer och bara myst sönder i sommarkylan! Jag älskar mitt liv! ååh

Egentligen skulle jag varit tatuerad nu! Men jag fegade ut, tre timmar innan avbokade jag tiden, MES-FANNY. men vafan känns det inte rätt så skit lika bra i det. Får göra det någon annan gång.

Nu ska jag hoppa i bingen & sova. Imorgon har jag en liten extra häst som jag ska hjälpa min kompis med. Tre fina flickor står på schemat för morgondagen. men just nu : SÄNGEN!

på återseende


RSS 2.0