Shopping

Idag blev den en runda till bästa Bengts! Blev inte så mycket shopping men jag är nöjd, som ni ser på bilden så blev det ett par sprenger stigbyglar och sen en treadstone gramme. Bild på byglarna på sadeln kommer ikväll efter jag varit i stallet! :)

Nu när vi faktiskt börjat blogga lite mer och har några få läsare så kan ni väl önska lite vad ni vill läsa ? :)


Gör om gör rätt

*på måndag börjar breeders


Godkväll :)

Idag har jag inte gjort mycket nytta men de hör väl till såhär en lördag ?;)
Bobbo har iaf fått mockat och mat gjord, borstat och myst. Även kommit ut och röra sig på en lite runda :) imorgon ska jag rida lite mer seriöst, men de är så lagom kul att skritta runt inne i ett ridhus i 20 min typ..

Imorgon börjar breeders, (stav?) får se om de är någon som vill åka dit med mig någon dag och glo! Ska iaf dit på lördag och titta aktionen, de ser jag fram emot :)


Gårdagens outfit!

Tröja: hv polo
Ridbyxor: gekås
Väst: kingsland
Pannband: kingsland
Strumpor kingsland
Hjälm: Wellington classic
Handskar: roeckel
Stövlar: mountainhorse

Sadel: dressyr
Träns: dyon m silvrigt 2radit Swarovski
Schabrak: hv polo
Benskydd: okänt märke fram och Börjes bak ;-)


Vad gillar ni outfiten?


Godmorgon!

Har precis ätit frulle framför desperata hemmafruar! Ska snart åka till stallet och ta hand om lilla bo, är ju ganska dit väder så känns tråkigt att skritta runt i huset men han ska ju gå på mjuktunderlag så har inte så mkt val (jo paddocken men vill vänta lite till att rida där så silikonen verkligen stelnat!)

Ikväll blir de middag och utgång men mina fina stalltöser ❤


Mellan mig och Fanny

Vår vänskap är svag nu... Tror de krävs mycket för att lösa detta alltså...


Hallå bloggen (med lite löjlig röst)

Idag har lilla bobbo fått sulor på sig! Så imorgon ska jag skritta lite på na, får se hur vädret är men blir nog ridhuset. Han brukar aldrig bli pigg +att han inte fått någon havre nu heller. Men man ska alltid ta de säkra före de osäkra :)

Annars händer det inte mycket. Livet rullar po. Tyckte jag hörde Fanny snacka något om fotodag och en ny design. Får se vad som händer hehe

Ps. Vet jag har fel kategori men kan av någon mongolidisk anledning inte ändra...


Tjabbatjenahallå!

Som ni alla säkert såg på bilden så va den lilla jag som red fannys pålle! Han var lite spänd för dagen men annars vart han finfin. Bobbo vilar nu, då han har känts lite konstig som jag skrivit så åkte jag till vet. Börjde och hade oss men hittade inget. Det enda vart att han markerade lite på parkeringen (hårt och stenigt underlag) så hon tog en visittång(eller något haha) och tryckte på hans sulor och där visade han stor raktion och eftersom att dem inte ska visa något alls där så drog hon slutsatsen att han skulle få på sig ett par extra sulor så får vi se om de hjälper! För tillfället så äter han just nu medicin och sulorna kommer på på torsdag (imorgon) så det är därför han vilar.
Annars händer här inte mycket, ska snart bege mig till stallet för att göra mat, ge medicin, pussa och rätta till täcket :)

Gissa vem!


wooops!

 
sådära gick det idag!
 
Dagens hoppning gick faktiskt bra. Jag är nöjd över honom, även fast jag fick smaka på grus. Han hoppade med ett fint sug och ville jobba över hindrerna även om det inte var någon höjd på dom.
Jag druttade när jag skulle rida an mot ett hinder med vattenmatta, han sög bra på hindret (jag brukar känna när han ska stanna men idag kändes det verkligen som han skulle klippa det lika lätt som dom andra) men helt plötsligt fläg jag, utan att egentligen veta varför. Antagligen såg han mattan sent eller något.
 
Men i övrigt hoppade han fint! Nu är jag lite mör i kroppen, tänkte lägga mig och fundera lite på en kommande design här på bloggen! den behövs ju höstas upp lite ;) 
 
fast å andra sidan, den är väl lagom höstig nu! '
hehe

Nu kör vi!

Lite hoppning med finis


Dagens outfit!

På mig

Tröja: kingsland
Byxor: whitaker
Strumpor: kingsland
Pannband: kingsland

Kingsland står även för väst och jackan, dock är det ej med på bilden!

På cero:
Sadel: hoppsadel
Stigbyglar: sprenger (Annas)
Schabrak: whitaker
Träns: whitaker
Pannband: Swarovski peach färgade stenar
Graman: GG

Söthetsfaktor: 500%

Puss

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_505f30e79606ee77d04617bf.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_505f313ce087c33efe6535ec.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_505f3155e087c33eb3cd02e9.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_505f3161ddf2b35626004cfd.jpg" class="image">


Rundvisning i stallet

 
Idag har jag haft jouren i vårt stall vilket innebär att man tar in/ut hästarna och ger dem mat 3ggr/dag. Man har jouren ca var 8:e helg så det är inte allt för jobbigt. Jag tog mig iaf tid att fota lite i stallet idag som jag då tänkte visa här. Började med att göra lite collage i picasa men de fick damp och tvingade mig att göra en uppdatering vilket jag inte ville så jag skiter i det haha! Hann iaf göra ett collage så de kommer nu först :)
 
 
Första bilden här består av hur vi förvarar vårt foder. Vi har ett rum (bilderna överst) där vi har kraft,mineraler, tillskott mm. På bilden längst upp till vänster är det fodert som ingår i hyran, på bilden längst upp till höger så har man mineralerna på hyllan som man själv får bekosta och även då om man vill ha egetfoder i tunnorna under. Jag använder både av mitt egna foder och sen lite av dem också, funkar super! På de två bilderna nederst har vi vårt halm/hö rum. Ja finns inte så mycket att säga om det, ingår också i priset, vad jag vet så finns det nog ingen gräns på hur mkt hösilage man får använda.
 
Bild på vår lagom stora tavla. Här står ungefär allt man behöver veta, vem som har jouren, vilka täcke som ska på hästarna, när det är träningar och vem som ska träna när, telefon nummer till alla i stallet och till vet, distrikt vet och lite annat bra!
 
våran spolspilta (innan jag städade den) Här står dem flesta oftast och gör vi sina hästar med även om man inte använder vattnet. Finns varm och kall vatten och man kan även ändra stråle på handtaget.
 
Våran toa, oftast jäkligt kallt där inne, men skönt att ha en :)
Vägen ut till gödelstacken där vi även förvarar redskap och täcken som ska torka eller på hästarna innan utgång
Andra sidan av gången till gödselstacken, där man hänger täcken osv. Även en korg (gömmer sig bakom de röda täcket) där man förvarar lunch påsarna
Gödselstacken!
Bild taget nerifrån på hela stallet. Morgon och kvälls kassarna förvarar vi som ni ser på bilden utanför boxarna
Bild på bobbos box! På varje box har man då namnskylt med nummer till ägaren, och sedan foderstat då man inte själv sätter fodert! Sen även en "skuld"lista där de kommer om man tex bett karro (som äger stallet) ta av lindor eller byta täcke osv. (täckes pålägg ingår)
Bild på mina skåp, i korgen längst ner förvarar jag sånt som inte används så ofta, bla ett par gamla benskydd, reserv grimmor och lite söndriga boots som kan komma till användning i vinter när broddarna ska på! Korgen över har jag lindor i, korgen över det har jag alla luvor och hans tävlingsbenskydd. Korgen övert har jag det jag använder varje dag, som hans benskydd, sprorrar, handduk (när jag smörjer) godis och lite sådant. Sedan ser ni även min sadel, en av dem är julias som inte blivit tillbaka lämnad än hehe. Där händer även de schbraket jag använde sist. På dörren sen hänger mina träns, lädergrimma och martingal.
Om man sedan öppnar skåpet så gömmer där sig alla schabrak (usch måste sälja några) , back on track paddar, longeringslina, borstlåda, hovfett, putsmedel, pälsglans osv osv. Och för tillfället även hans medicin.  Överst sen förvarar jag mina hjälmar.
 
Ovanför mina skåp så förvarar jag mina täcken, för tillfället har jag bara hans fleecetäcken, men någon dag i veckan kommer även alla hans ställtäcken åka ut.
Såhär ser de då ut när man kommer in i vår sadelkammaren, jag tycker man har väldigt gott om plats där, dock ser de ut som världens bombnedslag på bilden haha..
Liten bobbo mumsar på hö i sin box :)
Avslutar med en bild på min gosse efter en liten pysselstund.
 
ps. detta inlägget har tagit mig aaaaas lång tid att göra, ville bara säga det!

Dagens outfit

Tröja: hv polo
Ridbyxor: animo
Strumpor: kingsland
(Ej med på bild:)
Jacka: kingsland
Pannband: kingsland


Stigbyglar

Har lite problem vilka stigbyglar jag ska köpa, de blir några av dessa på bild här nedan. Älskade mina förra soft up (blev stulna) men de är så svår matchade, iaf m den blåa färgen (och jag vill inte ha svart/svart eller svart/brun) så därför känner jag att sprenger kanske är bättre men de är inte hälften så snygga :( så hjälp mig vad ska jag göra ? Köpa sprenger eller blåa soft up? Eller kanske se över vad jag vill och köpa svart/svarta.. Inte lätt detta alltså!


Lördag!

Har idag varit i stallet relativt tidigt! Red bobbsan i huset idag, han kändes ändå rätt så bra! Kunde känna lite "hälta" när jag la en 10 m volt, men i stora volter så kändes de inget. (skriver "hälta" då han egentligen knappt haltar utan mer bara stör sitt rörelsemönster)

Plågade även mig själv med att rida utan stigbyglar, fan vad jobbigt de är och fan vad otränad jag är haha.. Men imorgon ska de bli ändring på detta, ska iväg och köpa "träningskläder" sen ska jag ut och börja springa och pw. Är de sen något jag gör bra och tycker de är kul blir de kanske ett gymkort. Nu ska jag duscha lite sen blir de att tagga till för kvällens festligheter, nämligen 20 års fest för vår fina vän andréa!


Håkan kranz!

Håkan var som sagt hos oss igår, ah han är så bra! Är glad att ha så kunniga människor runt en som man verkligen kan lita på och veta att andra tycker han är lika bra :)
Han hittade inte så mycket på bobbo mer än en liten låsning höger bak. Men de skulle troligtvis inte ha något med att göra att han ibland känns lite halt. Så jag tog ut honom och longerade och man kunde se en lite svag hälta på höger framben i höger varv, och vänster framben i vänster varv. Vilket också är skumt... Men han blev iaf behandlad och jag ska ge de en chans och se om behandlingen har hjälpt annars blir de vet besök! Håller tummarna att detta fixas :)

Fina lilla bo ❤


Onsdag!

Tänkte skriva ett inlägg om att idag har varit en bra dag, och när jag då ska göra de blir jag lite varm så öppnar mitt fönster, backar och där ligger min data på golvet. Såklart gick skärmen sönder, så detta är inte alls en bra dag! Utan en skit dag... Ska nu äta lite lunch sen kommer kotknackaren till bobbo, får la se om han har något kul att säga om varför han beter sig som han gör, annars blir de nog ett vet besök inom snarast.. Yey!


Lite bilder

Fanny var med mig i stallet för någondag sen och tog lite bilder. Inga blev speciellt bra så bjuder här på några halv dåliga bilder :)
 

 

Jag har en söt kompis


Bloggen går på högvarv

Juste nu uppdateras bloggen för mycket så de blir kaos i systemet. Sjukaste


New in!

Har äntligen beställt sadel! Så snart är den på min häst och högt över hinder!
En santa cruz scintilla


Tävling hos Carlsson på taket

 
 http://www.chevalridsport.se/
 
http://carlssonpataket.se/?p=11366#comments

RSS 2.0