..

Jag saknar oss, de vi två hade tillsammans finns inte längre kvar..


helt galet

blogg.se appen funkar inte, och det är därför jag inte bloggat, fölåt.

GLÖM INTE BLOPPISEN!

köpte lite saker igår, kan visa er imorgon hihi

xoxo fänziegirl


hoppning

Idag var det hoppning som gällde för bobbis :)
Travhoppade, studs och lång distans. Typ det han fick göra idag, han uppskattade det väldigt mycket och såg lycklig ut :)

Imorgon blir det endast en lite skrittrunda på honom. Lille bäbisen


"godmorgon"

Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon vilket var hur skönt som helst!
Nu sitter jag bara och chillar framför tv, men ska om någon timme bege mig till stallet, ska rida ut en liten sväng med anna idag, bara skritt och trav. Mysigt :) Vädet är dock inte så super men vi får hoppas att regnet håller sig borta idag, och så även blåsten!


söndag

Blev ett lite jogging pass för bobbo idag, han var rätt fin men hade velat fortsätta mer men eftersom han inte är riktigt igång så tar jag det lugnt med honom. Höger bogen lever lite sitt egna liv och jag måste hela tiden vara uppmärksam på den.

Imorgon blir de stan en runda m julia, ska shoppa sparsamt men behöver nytt smink och det är så dyrt :(

fina hjärtat

shopping!

har shoppat på ullared idag, blev sju täcken, haha galet!

vad tycker ni?

image description
mirres nya backontrack täcke hihi
image description
övergångsttäcke som jag köpte till båda mina och Ella
image description
lite gott och blandat (:
image description
Dames nya back on track fleece


(köpte även två regntäcken som inte hamnade på bild och även två BoT paddar)


lördaaag

Appjävlen ville inte sammarbeta idag heller.. och nu har jag lite brottom då jag ska iväg, inte så pepp vill helst bara sitta hemma och kolla film. men men :)

Bobbo vilade idag var endast ute och gick en liten runda


Godmorgon!

Förlåt för den dåliga uppdateringen igår men datan ville inte fungera och bloggappen ville inte som jag..
Idag kommer de komma fler inlägg! Jag lovar (om allt går som de ska)


Den grå

Idag har jag ridit på den grå, han var pigg taggad och galen. Kul! Blev en liten tur som skulle innehålla skritt men blev mest taktande..


På språng!

Just nu sitter jag i bilen på väg till göteborg. Ska bli trevligt att komma ifrån verkligheten ett tag. Erika kommer ta hand om mina finaste hästar idag. Och även imorgon. Tusen tack till dig <3

Igår så skrittade jag ut en runda på mirre i stormen, hon var inte så samarbetsvillig och regnet störde väl oss båda två mycket. Men stundtals så fick jag genom henne på det sättet som jag ville. Stjärna<3

Dame väntar ff på att få på skor, ska ringa Annika nu här idag för att sätta upp en tid. Hon har så ont i sina bakhovar. Värt att se om det är som hon är öm i hoven eller om det är något annat.

Något speciellt ni vill läsa om?
Kram Fanny


williams



Har idag fått hem ett par nya skor, ska ha dessa till vardags men om dem är sköna funderar jag på att köpa ett par att ha i stalla med, någon va er som har ett par ? :)

foder

Idag var vi på bengt's foder och handla foder/minraler. Jag hoppades även på att hitta något fint på rean men så vart inte fallet, hittade ett scabrak men de var inte kärlek så jag hoppade att köpa de faktiskt. Men vi blev ändå fattiga idag, foder är då icke billigt!

Bobbo äter just nu Dodson and Horell Equine Sensitive

Equine Sensitive BESTÄLLNINGSVARA

Nytt innovativt helfoder som är fritt från melass och korn och innehåller noggrant utvalda råvaror som är skonsamma för matsmältningsapparaten, huden samt främjar ett lugnt beteende samtidigt som de täcker näringsbehovet.

Dodson & Horrells Equine Sensitive är en ny produkt speciellt framtagen för hästar och ponnier som är känsliga för vissa fodermedel. Detta är ett foder som inte innehåller melass, havre och korn. Ingredienserna är noggrant utvalda så att de väl täcker näringsbehovet samtidigt som hull, kondition och ett lugn temperament ska understödjas.

Equine Sensitive är tillverkat genom en kokningsprocess, extrudering, som bidrar till en pellets som stimulerar hästens tuggande och gör näringen i råvaran mycket mer lättillgänglig för hästen. Dessa egenskaper gör att hästen producerar mer saliv som påverkar nedbrytningen och upptaget av fodret i framförallt tunntarmen. Yea-Sacc som finns inbakat i fodret fungerar som en naturligt understöd till mikrofloran i grovtarmen, allt för en god tarmfunktion och effektiv matsmältning.

De råvaror som allmänt anses påverka mage och tarm negativt har exkluderats från Equine Sensitive. Energin kommer från långsamma energikällor som t ex sojaolja och omelasserad sockerbeta. Detta gör att hästarna inte skärps upp utan håller sig lugnare.

För de hästar som befinner sig i lätt till medium arbete och har en tendens till muskelproblem kan en diet grundad på växttråd och olja samt låga stärkelsevärden vara till hjälp för kondition och muskelutveckling. Equine Sensitive uppfyller dessa kriterier samt innehåller dessutom generös mängd E-vitamin och selen för ytterligare support.

Equine Sensitive innehåller även extra av både olja och biotin för att bidra till en sund hud. Extra antioxidanter, QLC, finns i fodret för att främja en gott allmäntillstånd samt vår egen örtmix som understöd av god muskelfunktion..

Innehåll

Vetekli, gräsmjöl. omelasserad sockerbeta, majs, spannmålsstrå, helfet linfrö, vete, rismjöl, vegetabilisk olja, kalksten. diakaliumfosfat, örter, salt vitaminer, mineraler, Yea-Sacc och frukt.

 

Näringsinnehåll
Protein Fett Växttråd Aska Ca P Mg SRP
95 g 70 g 180 g 77 g       10,2
/kg /kg /kg /kg /kg /kg /kg mj/kg

 

 
Informationen tagen ifrån http://www.mamut.net/tabystallofoder/default.htm
Utöver det äter han även mineraler från hippo


Träning

Idag blev det en halv träing för karro, iom att han precis börjat ridas efter vintervilan, så vi jobbade på i ca 25 min :)

I början av passet känndes han inte alls bra, var lite överallt, ena bogen där och bakdelen där. Gick inte fram för skänklen och koncentrerade sig på allt annat röutom mig. Men där jag sen satte honom i arbete blev han mycket bättre, han kom i i ramen och gick mer framåt av sig själv.
Började med i traven att rida 4 långa 4 korta i vardera varv, gick sådär men blev bättre och bättre. Sedan la jag honom i galopp och gjorde samma sak där i vardera varv. Galoppen fungerade mycket bättre men det är också hans bästa gångart!
När han lyssnade fint på mig där tog jag in honom på en mindre volt i galopp och gjorde lite av och igång sättningar och hade då full fokus på att bogen var inne i ramen, lättare högervarvet än vänster men blev även här bättre efter några gånger.
Gick sedan ner till trav och gjorde lite travarbete, red omvänd öppna längs långsidora började i högervarv sedan red jag en diagonalskänkelvikning så jag kom ut i andra varvet och där fortsatte jag med omvänd öppna. Detta gjorde han mycket bra i båda varven.
Avsluta sedan med lita galopp-skritt-galopp där jag fokuserade på såg han inte dog i avsaktningarna. De första var sämst men de sista satt riktigt bra! Efter det fick han trava av och sedan var de på med filten klapp och massa puss! Duktig bo




Godmorgon!

Härliga torsdag!
Visst det tar emot lite att vara uppe redan men jag vet ju att det är för de två viktigaste i världen. Måste hinna fixa allt i stallet till hela helgen, eftersom
Jag ska en tripp till Göteborg med jobb och svira lite!

Igår så red stallägaren lite på mirre, dock bara i skritt. Det såg väldigt fint ut och idag är jag lite kluven, vet ej om jag ska rida henne eller pessoa. Hon behöver sätta lite mer ryggmuskler känner jag, och att sitta på henne kanske inte är det bästa sättet då. Ska den som lever får se vad som händer!

Det som gäller nu är att hoppa ur sängen och i ridkläderna för att sedan köra till hästarna.

Vi hörs senare!
/Fanny


Vintertäcke

Ett kalasfint vintertäcke med fleeceinsida. Fästen finns för hals, någon reva men EJ hål! dock är där en stor reva på svansskyddet vilket har noll betydelse kan sys ihop
storlek 145
pris: 300:- eller bud


hello babes

Just nu sitter jag och sliter för att vi ska få upp lite saker på den söta bloppisen, funkar helt ok! Har ju en massa saker! fixade även upp en tillfällig header, vad tycks? Naturligtvis ska vi återgå till den normala så fort vi kommit över den som ligger på en annan dator som jag inte har tillgång till just nu, men det ska fixas! Vi lovar.

Idag så fick Mirre springa lite i pessoaselen igen, hon skötte sig som vanligt umärkt i den vilket är roligt att se!
Även jag har lite planer nu för våren och det är främst att bygga upp hennes rygg och att ha kul, iår kommer jag nog inte lösa någon licens och inte heller komma ut och tävla. Förhoppningsvis kommer det bli några pay and jump's men inte mer än så faktiskt. Dame ska få dojor nästa gång som Annika kommer ut vilket ska bli skönt för henne!
Veterinären var ute hos Mirre i torsdags och raspade tänderna, hon hade inte alls mycket att ta. Jag passade på att klippa henne när hon ff var drogad, vilket gick sådära. Nåja tur att vi nyss löste denhära tävlingsfrågan, hon får lov att vara ful.

är bara så mäkta glad över mina fina djur, ni är värda er vikt i guld, det vill jag då lova <3

fin klippning där!
mirre <3


schockemöhle schabrak + luva


Ett riktigt fint schabrak som är använt men i väldigt fint skick, Matchande luva, båda är i storlek full och superfina.
tänkte mig 350:- för både schabrak och luva eller bud!


dagens arbete

Blev endast ett litet pass idag med, ca 20 min exlusive fram och av skrittning.
Märktes att han vilat ett tag, lite stel till höger och bogarna var lite häroch var.
Han gick även mer än gärna på två spår... Men jag började trava runt frykanten så han kommer igång, hade full fokus på att han spårade och häll sig inom ramen, sedan gjorde jag samma i galopp, När han sedan känndes var kortade jag upp honom lite och red mycket volter öppna volter så jag verkligen får med honom. Han gjorde helt klart så gott han kunde och varje volt blev bättre och bättre. Nöjd över gossen!
Får se vad jag hittar på men honom imorgon men det blir nog ett pass i ridhuset då jag kommer komma till stallet och vi har inga rundor upplysta (om det ska göras mer än skritt)


bild från ett pass förra vintern

Dagens outfit



Dyonträns m gg pannband
Prestige sadel
jw gjord
free jump stigbyglar
equline täcke
eskadron lindor, boots och benskydd
schockemöhle schabrak

Stigbyglar

Eftersom min sadel skickades iväg så har jag knappt hunnit använda mina nya stigbyglar men nu ska den bannemig användas till fullo! Jag älskar dem!


Första ridningen efter vila

Det blev ett ridpass för bobbo men det var inte jag som red utan julia. Hon blev sugen på att rida min kära bo, vilket jag också blev men lät ändå jullan rida. Blev bara ett litet mys pass idag, lullade runt lite så han bara fick komma igång i kroppen och bli mjuk. Blir nog ett sådant pass imorgon men fast lite mer ansträngande än idag.



haha lagom ful bild, men kände ändå att den fick läggas upp! Från förra vintern


låtar

Sitter nu och lyssnar på i'm yours och detta ser jag som desly's låt.´För när jag skulle köpa henne så skicka dem en video till mig med denna låt i bakgrund, allt jag tänker på när jag hör denna är henne. min lilla pärla!

Varje gång jag hör magic så tänker jag bara på mirre så fanny har den som hennes låt
Har ni med så att ni kopplar ihop musik med vissa minnen ?
Så är det för mig iaf.. :)


Tävling ca 1 och en halv timme hemmifrån, vill man tävla så vill man!
Fina hjärtat. Hade man kunnat leva om livet hade jag levt om tiden med dig

lördaaag

idag stod det ännu en gång longering på schemat, men idag inspänd! Bobbo jobbade på bra och han tyckte nog att de var kul att få börja jobba igen. Gjorde mycket övergångar och ökningar och minskningar. Lyssnade bra på mig!
Imorgon blir de nog att jag hoppar upp och rider en sväng beror lite på hur mycket folk som befinner sig i ridhuset :)

ikväll blir det middag hos en gammal vän, trevlans!



Bobbis sparkar i ett byte, knast hest

Repnosgrimma


Är lite sugen på en sådan, fast i svart.. vad tycker ni ?:)


Longering

Idag blev de lite longering utan inspänningar imorgon blir de lite med och ska sätta lite mer tryck i honom :)


Tja!

Nu blir det ut och jobba lite för att sen skritta en tur på min fina mirrelina
<3


snö ?

Jag vill ha snö.
jag älskar allt (nästan) som har med snö och göra, jag älskar kyla även värme men de är så mysigt att ta på sig massa kläder vantar halsdukar och mössor. Älskar hur man får mycket bättre utridningsmöjligheter. Alla hagar blir mycket bättre inte så gegigt och kladdigt. Våra hagar är just nu hemska..

Det jobbiga är slask, halt och att hästarna får snöskor..

Men en vinter som vi hade förra året hade jag då icke tackat nej till!




(denna bilden är dock ifrån förrförra vintern på fina didrik och mig efter vi hade varit ute och lekt i snön)

no horse

idag är jag hästledig, har nämligen jobbat hela dagen och nu ska det laga middag innan jag beger mig in till malmö för utgång med fina töser :)
Blir nog endast lite mingel och tidig hemgång då vissa av oss ska jobba imorgon och vissa andra är lite små sjuka. Men de kommer nog bli en super kväll

Iom det dåliga vädert så har hästarna varit inne idag med, men snälla julia har lovat mig aatt longera bobbis lite. super snäll! Blir så lätt kolik när dem icke rör på sig och det vill vi inte vara med om..



väldigt gammal bild på bobbo ( som ser ovanligt ledsen ut :/ )

sadelproblem..

Vet inte om jag skrivit detta i bloggen men min sadel har varit iväg på en liten (lång) resa till italien.
Jag har en prestige versallie, och den började knirra, hela tiden vilket störde mig otroligt mycket, och alla andra som red samtidigt. Jag smorde mycket funkade inte, jag struntade i att smörja funkade inte. Min tränare störde sig med på det så hon tog sin en närmare titt och vi såg då att på insidan av kåporna mest mot bak-klossarna (heter de så?) hade de sk ytterlädert skrapats av och när det sen gneds mot lädret så knirra de..


Denna sadel köpte jag på bengts för lite mer än ett år sedan, så vi åkte dit med sadlen fick den lämnad och den skickade iväg den. Efter väldigt många veckor fick jag tillbaka den, tydligen var detta mitt eget fel.
Jag hade smort för mycket. men ska tydligen inte smörja kåporna på sadlen öht. Detta för mig känns väldigt skumt men man får väl lyssna på proffsen. Har ni varit med om något liknande ?

Jag fick med mig hem en nästintill ny sadel. Endast sätet var detsamma. Lägtar tills första ridturen i den. Ska bli underbart!


/sofie

vintervila snart över

jag är super sugen på att blogga..
Ta nya bilder när man rider, ta bilder på olika outfits och köpa ny saker..
Till helgen ska jag börja longera gossen sen rida på måndag tror jag! Då har han vilat i två veckor.. tror de blir alldeles lagom, förra vintern vilade han 3 veckor och då var han super fin när jag satte igång honom så hoppas han är de nu med :)


Andra ridpasset på hemmaplan, så nykär!

Outfit

Här kommer en outfit från någon dag i veckan,
Jag gick klädd i
Pikeur ridbyxor
Kingsland fleece och strumpor
Sen hade jag kl väst och mössa men de fastnade icke på bild :)


2012

Nu har det gått 20 timmar och 37 minuter på den nya året (när jag började skriva detta inlägg)
Känns bra, jag hade en(ett) trevligt nyår igår med kära vänner!
Idag har man inte gjort mycket mer än slappat... Bobbis som fortfarande har vila var bara ute på en promenad idag, mysps. Blev också kräng på mcd. Snart får man nog sova lite till hehe..

Funderar på om jag ska jobba imorgon eller inte.. kan inte riktigt bestämma mig. lika bra kanske så tjänar man litta pengar vettu..

De var ungefär detta jag har att förmedla till er en kväll som denna! Hörs imorgon men något roligare :)

Och snälla nu när läsarna ökar, ge oss tips!
Tack :)


bjuder på en bild sen igår, jag fanny och vår vän nathalie :)

RSS 2.0