Fina hästen

Åh vad hästen var fin igår! Lycklig tjej. Idag ska båda få nya skor! Behövligt ciceros hovar har vuxit som ogräs och dame har haft en tappsko i snart tre veckor. Bara en framsko och hon är ju på bete så det spelar inte någon direkt roll. Kanske hörs senare! Bjuder på en bild på min prins!


Hallå :)

Dagar som dessa spenderar jag i poolen så blir inte så mycket häst för mig! Har iof nu två morgnar jobbat i stallet, bobbo skrittar bara nu då han går på medicin ett tag, har nämligen känts lite knackig så han får litt metacam. Hoppas de blir bättre efter de :)


Håll era tummar

Nu står han inlindad i back on track. Må Gud vara med mig imorgon. Håll era tummar!


Hoppelihopp

Idag fick bobbo hoppa lite, duktig pojk! Bilderna är tagna m iPhone :)


Bobbo

Mös med bästa i boxen idag, han är så underbar min fina kille 

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_500c08cee087c3345f0000ed.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_500c08cfe087c3520400000d.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_500c08ceddf2b3417e00016a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_500c08d5e087c3143500018f.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_500c08d7e087c3092e001309.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_500c08d8e087c31d92000157.jpg" class="image">


Dagens aktivitet

Min tanke var idag att jag skulle longera bobbo i pessoaselen, den brukar ha bra effekt på na.
Men när jag kom till stalla så skulle mysan rida ut med sin ponny och de var så fint väder så jag hängde på henne. Båda två skötte sig super och de var en mysig liten tur!
 
Så imorgon får han gå i selen istället sen på måndag får han nog hoppa lite.  Har en tävling planerad så nu är de fullfart med träning!
 
bobbis i sjöbo <3
 

Stalladrängen

Idag har stallflickan på sig en hv polo piké och en stallakipps! Uppdaterar direkt ifrån stallet! Allt hö var varmt så jag har spenderat en timme på att fluffa upp det! Snart hemfärd. I öronen är det sporifys "radio" lista som spelas! Riktigt bra idée faktiskt jag kör r&b. Looove!


Outfit

Bloggar från mobilen så får inga styckes indelningar utan allt kommer sitta i ett så ni vet! Ryttare - byxor animo -tröja kingsland - skor ariat - chaps dyon - sporrar sprenger - hjälm charles owen. Häst- schabrak anna scarpati - träns dyon - sadel prestige - byglar freejump soft up - skydd och boots eskadron :)


Longering

Idag fick mitt lilla hjärta springa i linan! De tyckte han var kul :) imorgon ska jag ria litt. Han fick även ha sitt nya pannband hihi


Charmen m blogg

Gick idag för kul skull in och tittade lite på min gamla blogg. Åh vad jag tycker de är kul, hur man kan läsa vad man gjort och i princip minnas hela dagen eller händelsen som om att de vore igår.
Kopierade ett litet stycke som jag skrev där 2011-02-03
"När jag sedan kom hem var det bo's tur att få jobba lite. När jag började rida känndes han väldigt styv i munnen och väldigt tråkig, rörde sig knappt. men efter några byten så kom han igång och kom upp mer i formen och började då kännas väldigt trevlig! Jobbade mycket med öppna och skänkelvikningar längs långsidan, red även någon sluta men han har rätt svårt för det, så har lite att jobba på. Vi travade även över några travbommar
3-4  gånger, lyfta bra på bena. imorgon är det dags för hoppning!"
 
Är kul att läsa då han nu förtiden (peppar peppar) alltid är fin i munnen när jag börjar rida, väldigt längesedan jag upplevde honom styv. Vilket känns skönt! Även att han "har svårt för sluta" det gör han just nu galant i vardera varv och både galopp och trav. De är så roligt att se hur man utvecklas. Men när jag tänker efter så minns jag på första träningen för karro att jag skulle rida en öppna på kvartslinjen, och jag försökte och försökte karro bara " sofie det häner inget ? han går bara rakt fram" haha och själv var man genom svettig efter en kvartlinje. Så jag är glad att de går bättre och att han faktiskt utvecklas.
 
 
Bild från första träningen
 
 
Hade ingen nyare bild på denna datan då alla nya bilder på min bärbara. Men denna bilden är ifrån mars 2011 alltså inte långt efter jag tyckte han var styv i munnen. Men om man gämnför med denna bilden och bilden innan så är han inte i "framåt stupat sidoläge" längre utan han har kommit mer under sig.
 
Det svåra med bobbo är att får honom att gå bra framåt men att inte bli sprinig. Vilket de ser lite ut som han är på översta bilden. Kan då tillägga att den översta bilden är tagen i Juni 2010

Nu stallet!


Träna!

Jag är så sugen på att börja träna igen, verkligen komma igång med bobbo! Så vet ni någon bra dressyrtränare? Vill inte ha något som är värsta kändis då jag inte rider på den nivån med bobbo. Hörde idag i stallet att de ska komma en tränare nu varje tisdag, ska kanske höra om jag kan få vara med? Behöver lite inspiration och ja men lite nya förslag på övningar, för just nu ser alla pass mer eller mindre likadana ut. Och jag minns när jag tränade m desly varje tis, de var min favorit dag på hela veckan. Jag älskade att träna, jag älskade känslan efter och att känna skillnaden mellan träningarna, hur man utvecklas osv. Gillar även att få kritik, ta åt sig den och sedan få beröm. Alla har något man behöver jobba med, och när man endast rider själv så tänker man inte på det öht. Så jag ska prata med den som tagit dit tränaren i stallet och se om man kanske kan få in en fot och även vilken nivå hon ligger på så får jag se om de kan passa! Nästa problem är att jag endast har en hoppsadel men wtf? De kan väl inte göra något ? Haha Här på bilden tränar jag för Patricia i hbg. Världens bästa tränare, men man måste åka till henne i hbg och ja kanske kan fixas när jag får eget körkort men just ni blir de inte så lätt +att hon kanske ligger på lite högre nivå. Hade jag haft desly så hade jag självklart tränat för henne lite då och då som jag gjorde innan. :)


Måla+regn=inget bra

Som rubriken säger så har jag målat idag, hjälper pappa här hemma och målar huset. Men när det börjar regna så blir det inget bra.. Aja får hålla tummarna för bättre väder imorgon! Imorgon ska jag börja "sätta igång" bobbo. Han har bara vilat en vecka så ska longera imorgon utan insp. Sen ska jag börja rida honom, lite lätt de första tre dagarna :) Idag blev han också bara ompysslad, fixade de sista på manen, tog de örat jag glömde igår och sen fick han massa gottis! Hihi. Flyttade även om lite i mitt skåp och la in de ny tvättade :)


Körskola

Nu har jag bokat in massa lektioner på körskola och redan på måndag börjar jag m teorilektioner, och riskettan. Så de blir bra. Ska satsa fullt nu så jag verkligen får mitt körkort :) Idag har bobbo blivit väldigt om pysslad. Fått predikyr(stav?) klippt manen och ena örat haha glömde klippa de andra, får göra de imorgon hehe.. Imorgon ska jag nog även longera honom litt, idag hade han lekt hingst i hagen och försökt betäcka sin hagkompis så nu får han gå ensam igen. Men men bättre det än att han blir skadad! Blev en liten bild på fina veris


Ännu mer shopping..

Blev ett par byxor i går och idag ett par stigläder! Är faktiskt glad att veckan är över. Jag känner mig rätt klar där :) ikväll ska jag chilla framför en bra film m lite gottis! Har'e gött


Mer shopping!

Vet inte i vilken ordning bilderna kommer men detta har jag köpt iaf utöver de jag redan visat : Ljusblått amigo regntäcke Marinblått hg schabrak (vet ser svart ut men de är blått) med matchande luva Svart hg luva då jag trodde att de var svart men insåg sen att de var blått, behöll luvan ändå hehe.. Guldigt swarre pannband Animo byxor Tror detta var allt :) nu kommer bilder!


Hallåhallå!

Så idag har varit en seg dag, alla är på falsterbo men jag hoppade då jag behöver spara mina pengar! Men ikväll blir det utgång i falsterbo, är riktigt taggad och de ska bli så kul! Måste bara hitta något att ha på mig haha.. Bobbo har som sagt ff vila.. Börjar bli tråkigt då jag är sugen på att rida men ja får väl stå ut iaf till på mån/tis. Ska i stallet idag ta kort på mina nya saker sol jag inte visat än, och kanske på stallet överlag ? Får se :) blir iaf mässan på lördag och söndag men ska försöka att inte shoppa något haha ;) Bild sen Bulgarien, åh vill till värmen igen


Lite av shoppingen

Åh får aldrig nog!


Hallååå

Skulle ju som sagt inte shoppa idag, men de gick inte så bra haha.. Köpte ett par ridbyxor en tröja en luva ett par strumpor och ett pannband hehe. Men nu är de fan nog! Haha usch allt är så fint :( Nu är de fest som gäller! Har endast pussat och borstar på bo idag, och provat hans nya täcke hihi!


Nu funkar den!

Yey det funkar! Äntligen haha :) Dagens shopping blev : Ett anna scarpati shabbe Kingsland strumpor och amigo regntäcke! Jag är nöjd :) imorgon blir det en hel dag till, troligtvis inte så mkt shopping, möjligtvis en luva bara och kanske ett pannband, är lite osäker på de :)


Hejsan

Så alla skriver på deras bloggar att blogg.se appen har börjat fungera igen ? men fan inte för mig. såklart :(
Bobbo har idag gått in i lite vila, och ska vila nu iaf en vecka kanske längre, får se :)
Var på falsterbo i söndags, blev lite shoppning där som jag är väldigt nöjd med :) Ska dit idag igen, kommer då att köpa ett regntäcke, boots och sen har jag 999 kr tillgodokvitto på skara så får se om jag hittar ngt fint där (:
 
Imorse så hade jag stallet, birgitta och kjell hade varit snälla och tagit ut hästarna innan de far till fhs, men jag fick mocka hela stallet, kan lugnt säga att jag var heöt slut efter men de var inte jobbigt förrän jag vart klar. Ska jag va ärlig så va de ganska roligt att få mocka igen, känns så bra när de är klar haha. Men 20 boxar var kanske lite många, 10 hade varit tillräckligt det med ;)
 
Annars händer det inte så mycket, nu under falsterbo så kommer vi befinna oss där mesta delen av tiden. Vet dock inte vart vi ska sova men de löser sig, annars går de alltid bussar hem haha, eller taxi ;)
 
fina bobbis <3

dagens ridpass

Blev ett kvällsridpass för mig idag, men kära julia som sällskap :)

Kom dit vid halv tiden då fick dem kvällshö, så stod vi och pratade lite, efter kanske 15-20 min så fick dem kraften och då gick jag in och städade iordning lite i mitt skåp. Skönt när allt är på sin plats :)
 
När dem sedan ätit upp och vi städat+pratat klart tog vi ut pollarna och gjorde vi dem, hoppade upp och traskade ut till gräsfältet. Bobbo kändes riktigt fin idag faktiskt, jobbade på lite allt möjligt. Men som vanligt börjar jag alltid mina pass med att få fram han ordentligt för skänklen, och efter två år så har man lärt si lite trick och tycker att det just nu funkar riktigt bra. Jobbade lite sedan med förvändgalopp och då felställd eller hur man ska förklara. Höger galopp i vänster varv och ställd till vänster sen tvärt om i andra varvet då. Efter det så galopperade jag över tre galoppbommar, i högra varvet gjorde han de jätte bra, men vi vänster så hade han lite svårare att hålla galoppen igenom, då de var lite långt. Men de gjorde han bra. Gjorde sen lite alltmöjligt såsom volter,sluta,öppna,skänkelvikningar i båda gångarter och båda varv. Nöjd matte efter ett bra pass
 
Skrittade sedan av dem "runt fältet" som vi kallar det. Efter blev de bad, smörjning och mys! Var inte hemma förrän vid nio tiden och då fick jag i mig lite mat. Sedan åkte pappa och jag och övningskörde litt! De gick bra, körde vår nya bild som är en automatare så de var bara att gasa och bromsa hehe!
 
Nu blir det sängen, morgondagen bjuder på lite blandat, bla så kommer paulina och hälsar på och ska rida lite på bobbo, blir nog några språng om jag känner paulina rätt ;)
Bobbo och paulinas förra ponny oscar :)

haj po di

Är nu hemma från min lilla trip till bulgarien. Och jag är även hemma efter mitt äventyr i sjöbo, fortfarande med blandade känslor men de blir säkert bra tillslut ;)
Så till helgen börjar bästa veckan på hela året. FAN vad jag ska shoppa!
Något jag redan bestämt mig för är en brun luva, hel brun. kanske en hel blå med. Sen även ett guldigt swarre :)
Vill även ha ett eller 10 par byxor till, men får se vad plånboken har att säga om de hehe
 
Nu ska jag gå ner och lägga kameran på laddning,för imorgon ska jag hjälpa fanny att fota hennes kuse! Ska bli kul att få se den in action. Kanske om vi har tur kommer det upp någon bild här med.
 
Hade dock underlättat om lilla appen blogg.se hade fungerat men den verkar sten död.
Aja nu ska jag sova. Pöss

RSS 2.0