Dagen ridpass!

Bobbo har känts lite konstig ett par dagar och igår när han hoppade så såg man de mycket mer. Han hoppade inte alla med rösten utan kröp ihop i nacken och släppte ryggen, jag har även känt detta när jag ridit dressyr men har inte lyckats få honom loss och fin i nacken!

Så efter lite diskussioner och tänkande bestämde jag mig för att ta hjälp av gramanen idag, de är andra gången i mitt liv som jag rider med graman så jag tycker de är så många som missbrukar den..

I början var bobbo som vanligt han kröp ihop i nacken och lämnade bakbenen i stallet, fick då rida igång honom sen tig jag rätt mycket i gramanen tills han accepterade den och sänkte sig framåt samtidigt som då bakbenen kom in under kroppen! Så i slutet kunde jag bara ha gramanen där utan att rida på den! Precis vad jag ville uppnå :)
Imorgon får han skritta en sväng sen tror jag att jag kommer rida något pass till på den :) ska även ta ut håkan kranz så får han känna igenom na lite. Var ett tag sedan nu!


Fölisar

Är dem inte de sötaste som finns ?


ceromus!

finaste pojken idag på hoppeträningen. 
Han skötte sig faktiskt bra trots allt att det var hans första hoppträning, den första träningen borta och den andra gången borta ifrån stallet. 
dock ett minus på att han "hasade" mig i huvudet. but thats life!
 
bjuder på lite bilder, blev en okej hoppbild, hehe man ska inte klaga! Utan vara glad för att mamma ens ställer upp på att fota! 
min fina <3

Lång dag!

De har varit en jätte lång dag idag.. Upp vid åtta fixa sig för att sedan åka och köra, stressa till bussen snabbt hem, köpa lunch, åka till stallet, mocka,strö,sopa och fixa hö, äta lunch, ut och gå med bo (höll som vanligt inte planen om seriös ridning, fick ist bli en promenad) , ta in hästarna, sopa! Hem snabbt, duscha och fixa mig. In i bilen och körde till väla i Helsingborg där mamma och jag spenderat vår em. Skulle köpa en klänning till min 20 års fest men hittade ofc ingen :( men blev massa annat fint hihi! Nu ska jag beställa en klänning, packa upp de nya sakerna och sedan ska jag sova!

Imorgon är en ny dag och då bjuds de på bl.a. tävling! Ska med karro till henriksdal, hjälpa till och glutta litt :)

Bjuder på en liten öronbild som är några dar gamla


Ändrade planer!

Blev inte trim på fältet utan blev en mysig uteritt med anna :)
Imorgon blir de dock seriös ridning! Ska först in och köra lite sen snabbt hem och snabbt till stallet, sen ska jag "jobba" där, ska då mocka hela stallet,strö och fixa och sen ta in hästarna och rida bo!

Lite ego bild när jag var påväg till stallet för någon dag sen!


Hallå!

Bobbo har fått ta de lugnt nu efter tävlingen, i söndags skrittade jag ut sen sväng och igår fick han vila. Idag ska jag jogga honom lite på gräset :) nästa tävling blir inte förrän september då de är lite andra saker som kommer i mellan här nu dessa helger, bl.a. sm och fest :)

Om ca en timme ska jag övningsköra, sen måste (måste!!!) jag verkligen städa mitt rum!


Lite fler bilder sen igår :)


Bobbo tävling

Igår var bobbo och mattias i ringsjön och tävlade. Och det gick bra!
Bobbo gick två 1 m klasser och i första var han dubbelnolla. I andra så fick han ett ner i grunden. Så de var bra :)
Han va rätt så taggad till första klassen vilket gör att han är tre gånger så lättare att rida då och han bjuder mycket trevligare. Till andra klassen var han dessto tröttare och segare vilket gör de så himla svårt att hålla en jämn och fin galopp på honom, så det blev lite på och av men tyckte ändå att de såg bra ut :)
 
 
 
 
 
 

Ovisade bilder!

Här kommer en liten bildbomb från i vintras när fanny var med mig i stallet och fotade, blev inga bra kort då bobbo inte var specielt fin den dagen och de blir oftast inte lika fina bilder inne i ridhuset. Men bjuder på dessa :)
ps. Ber om ursäkt för mitt vita/röda pingvin huvud på dem flesta bilderna hehe somsagt de var vinter

Kingsland

Var inne och kollade på kingslands winter 2012, jätte många fina saker som jag sååå gärna vill ha! Men en tröja var verkligen jätte ful.. Nu lägger jag upp bilderna m mobilen så de brukar blandas. Men den tröjan som har bruna ärmar och sen vit m massa kl över hela föll inte mig i smaken alls. Dock gillar jag allt annat och hoppas att något kommer bli i min ägo!


<3

Vissa kvällar är jobbigare än andra, idag är en av dem! Snälla kom tillbaka..


Stubb in my ❤

Som rubriken lyder så älskar jag stubb, bästa med hela sommaren haha!
Har såklart ridit där idag, bobbo var inte på sitt bästa humör och blev så himla tjurig om jag rättade honom. Invigde även nya sadeln, styv och hård men ändå skön. Så de känns bra :)
Här kommer lite bilder från förra håret när vi red på stubben, då hade bobbo gått på bete i en månad och var betydligt fetare än vad han är nu!


Haaaj!

Ligger nu som en fet mätt val på soffan. Ätit alldeles för mycket haha.. Men vafan ibland får man gotta sig!
Imorgon ska jag vara hundvakt, lyncha m fänz. Övningsköra och träffa kimmy! Ska även rida i min nya sadel, har glömt skriva de här tror jag men vi har haft inbrott i vårt stall och alla sadlar blev stulna i stora stallet, lilla (som jag stod i innan men inte längre) hade tur och fick behålla sina..
Men men nu har jag iaf fått en ny så blir väl att inviga den imorgon :)
Bobbo har fått hoppa lite idag men julia, studs och linjer och sen avslutade vi med något högra språng på en oxern, super fin! Så imorgon ska han bara få jogga runt på stubben! Bjuder på en liten hubbe bild från idag :)


Godmorgon!

Vi har äntligen fått stubb hos oss! Så nu i två dagar har jag varit ute och galopperat rätt mycket, sen hoppa han innan det och dan innan de gick han ett hårt dressyr pass. Så idag ska han bara få skritta en sväng! Lilla gossen hade så sjukt m mjölksyra efter gårdagen så de fick bli en lång avskrittning och sen på med b.o.t. :) är så glad för stubben nu, de är då mysigt att bara kunna rida precis vart man vill hihi!


gårdagens hoppning

igår hoppade vi uppe på gräset. Underlaget var fint, varken för blött eller torrt. 

Han skötte sig sådär till en början, blev rädd för saker & ville inte hoppa något läskigt (enligt honom) hinder. Men till slutet lossnade det och han var jättefin. bjöd bra på hinderna och var mycket mer vändbar än i vanliga fall. 
nöjd häst och nöjd ryttare!
Dagens outfit: 
Ryttare
Hjälm: Charels Owen
Piké: Hv Polo
Ridbyxor: Animo
Stövlar:Tretorn Advance
Sporrar: sprenger
Handskar: Röckel 

Häst
Träns: Treadstone m. klinkers
Tyglar: Hööks
Luva: Equiline
Nosnät: Globus
Sadel: Morris and Nolan
Stigbyglar: Sprenger Bow Balance
Stigläder: Prestige
Förbygel: Dyón
Schabrak: Equiline
Padd: Fårskinn från horse and rider
Sadelgjord: Magplatta från börjes.
Benskydd: Veredus Olympic
Boots: Hööks

Måndag!

Cyklade till stallet i regn, red i regn och cyklade hem i ös regn. Kan lova att jag var helt genom blöt när jag kom him! Men men svenska sommar, kan man annat än älska ? Bobbo var iaf super fin idag, så de var ju lite solsken iaf. Trimmade på rätt så bra och intensivt i ca 45 min. Fick en riktigt bra känsla och han vart väldigt samarbetsvillig! Imorgon ska han få hoppa litt :) Lagom munter på bilden haha!


Pannlugg

Haha har glömt att berätta för er om bobbos pannlugg. Åh jag dör.. Har ju haft den lite lång nu ett tag, så lång att den stuckit ut under luvorna, men han passar så bra i det. Men en dag fick jag för mig att klippa den, råkade då klippa lite mycket så nu är den så kort att den inte ens når ner under pannbandet. Han ser ut som världens tönt haha.. Fan alltså. Sofie och sax tillsammans blir aldrig bra..


Godmorgon

Idag tog jag mig en riktigt lång och skön sovmorgon, har nämligen precis vaknat. Ska nu svira om till stall kläder och bege mig ut till de små djuren. Har inte riktigt bestämt mig för vad bobbo ska göra, antingen trimma lite hårdare pass då han endast gick 20-25 min igår. Eller bara ut och skritta lite iom han var så fin igår. Får helt enkelt se vad jag känner för och vad jag har tid för! Hörs sen :)


Guldstjärna till bo

Idag var bobbo mycket fin precis som rubriken lyder! Började men att skritta fram rätt länge så han verkligen är framme i skritten. Sedan börja jag trava lite, men gick rätt snabbt över i galopp då han kommer fram och loss så mycket bättre i galoppen. Efter de var han super fin! Jobbade mycket i förvänd galopp och sedan att han byte precis när jag sa de och inte 20 m efter. Sedan gjorde jag lite travjobb så som öppna sluta skänkelvikning och lite övergångar mellan skritt-trav. Efter de skrittade jag ut en mysig runda :) På en av bilderna så hade jag precis släppt ut bobbo i hagen,ny badad, och när han lägger sig ner så gör hans flickvän han sällskap! Gullisar :)


Cicero f.02

Så, nu ska ni äntligen få en presentation utav min nya häst! 
 
Cicero heter han och är född 2002, okänd härstamning och jag har själv importerat honom ifrån Danmark. Han mäter ca 167cm och är hur snäll som helst både i hantering och ridning. Tidigare har han tävlat LB dressyr och hoppat 110 med placering. Han är en otroligt ärlig häst och gör det man ber honom om. Mest av allt gillar han att äta, och bli kliad i pannan. Just det, måste nämna det viktigaste utav allt, han är brun!
 
vi har redan hunnit ut på en pay and jump, där hoppade vi 80cm och han skötte sig utmärkt. en snäll häst att ha med sig ut också, super!
 
Vi får se vad det blir av oss i framtiden, men nu börjar en ny resa på teamgrevie & ni har möjligheten att följa med hela vägen!
 

=%¤/"/*

okej, lack tjej checkar in.
idag har jag försökt:
*boka sadelutprovare
*teckna försäkring
& idag har jag misslyckats med att:
*boka sadelutprovare
*teckna försäkring


för jävla sadelutprovaren som skulle prova ut min sadel vägrade göra det eftersom jag inte ville köpa en helt ny sadel direkt utan gärna kolla runt vad om den sadeln som passar hästen finns begagnad. så det blev fail!

försäkringen ville inte försäkra in min häst eftersom den var direktimporterad av mig och inte exportröntgad.

okej, det känns lite bättre eftersom en bekant till mig faktiskt kommer fixa en ÄNNU bättre försäkring än vad det skitbolaget kunde erbjuda för HALVA priset av vad det andra bolaget kunde erbjuda. & kanske även får ett täcke på köpet , deni!
så det är väl ändå helt okej.

nej nu ska kakan få gå ut och kissa innan vi hoppar i säng.
natti
 
 
min fina prins, som jag lovar att ni ska få en presentation av imorgon, för då händer det saker!
& det börjar även bli dax för ny design!
 

RSS 2.0