Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg

Behöver jag egentligen ens svara på detta? allt ofc! men om jag måste välja så täcken, schabrak och tröjor! jag spenderar på ett ungefär alla mina pengar på hästen hehe, mycket roligare än att shoppa till sig själv och jag är näst in till alltid i stallet, eftersom vi går i en hästklass så har vi stallet 4 dagar i veckan! så summan av kardemumman jag älskar att shoppa till min bobbbiiiis



Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

dagens ridpass

eftersom jag varit i gbg hela helgen så har snälla anna hjälpt mig med bobbo. Han vilade i lördags och sen red hon honom igår. Och idag var det då dags för honom att trimma. Satte på han de nya schabbet och han älskade det! han fick även ha sitt nya täcke när han skrittade av och fram å det älskade han också hihi..
Började då att skritta fram 10 min, ca fem min på långa och sedan fem min på korta. började sedan trava mestadels rakt fram för att se hon han var mellan mina skänklar och få han fram till handen. Han kändes väldigt fin och sammarbets villig, efter jag travat en studn så började jag galoppera igång honom när vi sedan hade gjort det fick han en skritt paus. Sedan var det dags att jobba! började med att rida öpnna volt sluta på långsidorna först i trav och sedan galopp i båda varven, han har lite svårare för slutorna i höger varv, sedan red jag lite förvänd galopp, efter det red jag på en serpentin i galopp och gjorde då ett byte varje gång vi passerade meddellinjen, ändrade sedan så jag gjorde enkla byten istället. och sedan längde jag tyglen så han fick sträcka på halsen i galoppen och lät honom söka sig neråt. känndes väldigt bra! och efter jag gjort det så tog jag sedan upp honom till hög form igen bara för att jag ska kunna variera formen. efter det så travade jag av honom på små och stora 8-volter, sen fick han massa pussar och fick på sin varma filt!
Är väldigt nöjd med dagens ridpass !

btw, tränset är mitt nu<3<3


hello fellas

är det dags att ta tag i bloggen igen kanske ? vad tycker ni?

lat som jag är så har jag såklart inte orkat fotat mina nya saker, men använde dem alla idag hehe.. blev inte så super mycket aktiskt. fem saker- en väst, en t-shirt, ett par ridbyxor ett täcke och ett schabrak! men jag är super nöjd. idag blir det en tur till bengts för att se om mitt träns finnes och isf köpa de! men här kommer lite googlade bilder på vad jag handlade!



 





hittade ingen bild på mitt schabrak men det är ett Anna Scarpati, så ni får bild när jag tagit de :)

Dralon fleece täcke ett sådant fast grått och gult, as cooolt och jag bara älskar det <3

nu styr bilden till bengts mamma stressar! vi höres !


gööötebooorg

nu är jag hemma från den underbara staden göteborg. helt klart min favorit stad!
har blivit så mycket rikare på kläder å hästsaker men dock börjar det sila i plånkan.
det kommer bilder på hästsakerna imorgon, då jag även ska till bengts och köpa mitt träns eftersom det inte fanns i rätt storlek :'(

nu ska fanny och jag kolla solsidan och sedan mysa film!

poss


pooooom!

baabaadammbadadaaa...

i den hemliga påsen fanns det en ny väst, den är svart och helt jäkla underbar! Ska använda den idag iih vad jag redan längtar! Jag köpte även hem en ny tävlingströja som jag flitigt ska använda i vår/sommar. Jättefin var den också! riktigt nöjd med gårdagens inköp!


looove <3


likit

brukar ni ge era hästar massor av godis? eller ni kanske ger dom morötter eller äpplen istället?

Jag skämmer alltid bort de flesta hästarna med mängder av godis, en riktig sugar-mom! Det är därför alla hästarna bara eeeeelskah mai. Bobbo blev extra förtjust i mig när jag pillade upp lite godisar ur min ficka, och det är en vanlig reaktion. Hästarna älskar mina fickor för där finns alltid gotte. Vad tycker ni? är det rätt att prega i hästarna massor av godis? Det tycker verkligen jag! Hästarna ska uppskattas på så många sett som möjligt. Och godis är ett av dom.

Mina fickor innehåller därför nästan alltid godis att ge i massor till mina små älsklingar, men det går så snabbt, så något annat Mirre har kommit till att älska vilket de flesta hästar gör (inte Bobbo dock) är mineralstenarna Likit (eller ja där är minimalt med mineraler mest godis) Meningen är att man ska ha dom i en slags aktivitetskula Men jag har aldrig köpt själva kulan/upphängningen utan bara stenarna. Dame Fick en i äpple en gång som hon bara älskade, jag hängde in den i boxen och på tre dagar hade hon krängt upp den. Men visst förtjänade hon det, tre dagar är ändå hyffsat lång tid. När jag var på MyOne förra veckan så köpte jag även en till Mirre, hon fick en i körsbärssmak och hon verkade gilla den när jag presenterade den för henne, på en natt hade hon käkat upp den, jisses vilken krängarhäst!

Idag införskaffade jag mig en ny, med morotssmak. Fast denna gången har jag fast bestämt mig för att inte hänga in den i boxen utan bara ge henne den vid tillfällen. Hon har även en Horselyx slickis som sofie så fint kallar "slickefitta" Mogen tjej där <3. Mirre gillar iaf din skickefitta ibland, men är inte lika galen i den som Bobbo är i sin. Just nu är dom inne på varsin Orginal, kanske gillar hon de andra bättre, blir att se när hon slickat upp den hon har nu.


GOTTTEEE! (även jag själv finner dom smakrika, haha!)


Slickefitaaaan (dom innehar den rosa)


ännu mera shopping

jag blir galen på mig själv. Igår var pengarna slut, men idag blev det ändå massa inköp, totalt tre hästaffärer besöktes och ja, ruinerad ännu en gång..



vad kan detta vara? Till mirre eller till fanny?


vem behöver göteborg?

eftersom jag blivit lite av ett shoppfrreaak så tänkte jag lägga ut allt jag köpt eller ja nästan iaf.
Jag tjatar i jämnan om att jag inte har några pengar, men denna gången har jag VERKLIGEN inte ett endaste korvöre kvar. Borde spara till tyskland nu, inte mycket mer än två veckor kvar.


Padd till pullarnosgrimman, då dom andra börjar bli lite smutsiga, skönt att ha en ny till tävling.
Bootsen som hon haft i hagen var för korta så jag blev beårdrad att köpa sånna här vanliga i plast, tydligen täcker dom skon bäst samt de suger inte upp lera och vatten. Pannbandet har jag länge drömt om och äntligen köpte jag det, asfint är det verkligen, nytt nos/nackludd att ha till förbyglen då de andra var för kort.


Införskaffade mig även en kingslandmössa, ett par jeans en liten mobil och mat. haha Mycket givande bild japp japp. Känns lite som att det inte tjänar något till att jag lägger upp bilder på halmpelletsen, hösilaget, morötterna och betforn som jag också inhandlat? men visst vill ni så gärna så kan jag givetvis göra det.

puss på er och sov gott


väldiigt dåligt

av mig som inte uppdaterat, usch och fy. Imorgon åker min fina lilla sofie till Götebooorg och ska shoppa sönder! på söndag förtjänar ni faktiskt ett inlägg om vad hon handlat! Jag har själv varit flitig och shoppat de senaste dagarna, aja baja fanny inte bra att slösa pengar. Men jag är ett mänskligt bevis på att man inte måste köra till göteborg för att bränna onödigt mycket pengar.

Idag var mirre inte halt, hon markerade dock lite men hon fick gå lite lätt ändå, och efter ett tag släppte det faktiskt. Jag tror hon har gått och spännt sig och trott att det ska göra ont och därför inte gått jämt men när hon väl fick tänka på annat så gick hon hur bra som helst. Idag Pessoade jag henne, vilket gick så jävla skitbra. Så grym har hon aldrig varit innan. Gick stadigt hela tiden och sparkade bara några få gånger. Tror faktiskt inte att det berodde på mig denne gången utan på en liten ponny som sprang omkring. Hon var verkligen skitgrym idag och jag ville bara ge henne all kärlek i världen. Hon fick en mysig stund i hagen efteråt. Har valt att hantera henne lite mer i hagen nu istället för att ta in henne i stallet och hålla på. Så idag tog jag av henne ute i hagen och borstade av henne lite snabbt vilket hon faktiskt gillade otroligt mycket.

På sistone har hon faktiskt blivit mer harmonisk, för ett tag sedan var hon helt sjövild men nu kan man nästan klassa henne som lite mysig ibland. Väldigt trevligt faktiskt. Hon blir mer och mer personlig och bara helt underbar. Nu kan man verkligen säga att hon förtjänar allt det hon får. iihihi lilla busan



Hola amigaaas

Jag har varit litta off på sistonee, i know, men det kan liksom inte hjälpas.
Har faktiskt gjort andra bra grejer som att tillexempelt lagat sofiies släp, städat logen och kollat på film. Gottsnack. Mirre är halt för hon inte har någon sko men imorgon kommer annika och åtgärdar det problemet.

Nu vill jag bara hoppa ner i soffan och kolla på i rymden finns inga känslor.

haai


Godmorgon

hello fellas!

Idag är det då andra dagen på lovet, det känns gött att inte behöva göra så mkt på dagarna, dock ska jag jobba hos pappa imorgon å på torsdag måste jag gå lite ärende till bla banken.. hatar att gå till banken allt känns så stelt haha..

idag ska min lilla stjärna bara skrittas efter ett hårt och underbart träningspass igår. jag ska även städa sadelkammaren då där ser ut som skit, eller ja mitt skåp och min hylla.. så ni får nog före och efter bilder sen!
nu ska jag kränga godis och kolla på oc!

byebye

jag saknar...

jag saknar dig. jag saknar att pussa din mule. jag saknar att känna din närhet. jag saknar att rida dig. Jag saknar alla träningar med dig. jag saknar sättet du inte kunde utföra dina behov om någon tittade. Jag saknar att skritta av dig efter ett ridpass. jag saknar hur snäll du alltid var. jag saknar dina ögonvitor som du visade direkt när något var konstigt. jag saknar att sitta och mysa med dig i boxen. jag saknar hur man inte kunde ha samma müsli sort på dig förlänge. jag saknar hur du åt äpplen. jag saknar din fluffiga pannlugg. jag saknar din stora mule och dina underbara läppar. jag saknar hur du inte kunde ha betfor till en andra maten för den blev blöt å kladdig. jag saknar att borsta dig. jag saknar att ta gummiskrapan vid din manke och se din läpp stå rakt ut i vädret. jag saknar att få visad tacksamhet för hur mycket jag gjorde för dig. jag saknar att rida ut med dig. jag saknar hur du tog en skrittrunda på 10 min då den tog 20 för andra. jag saknar hur du alltid skulle gå först när vi red ut. jag saknar tom din rädsla för traktorer/lastbilar. jag saknar att galopper dig. jag saknar att lägga en ökning med dig. jag saknar att galoppera upp för backen och sedan göra en travökning på grässlinga. jag saknar hur du alltid var vackrast. jag saknar att titta in i dina ögon och känna trygghet. jag saknar att veta att vi hör ihop. jag saknar att få älska dig. jag saknar att få visa hur mycket du betyder.



Dag 5 – Något annorlunda med min häst

Ja något annorlunda, allt är väl annorlunda med alla hästar, ingen är den andra lik. Men ja som jag sa innan så är hans tand annorlunda, det är väl en sådan sak som gör honom lite mer annorlunda. vet faktiskt inte mer vad jag ska skriva.´:)

Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

kingslaaand!





jag måste hissa nmitt favoritmärke vilket då är kingsland. Super fina tröjer, bra kvalite. Fina västar, jackor och ja mössorna är underbara, dem har allt. Dock är det synd att dem är så himla dyra. Speciellt jackorna, vem köper en stalljacka för 4000 :- ? hoppas jag kan hitta någon billig på rea i gbg, men får se om det verkligen är värt att lägga pengar på.. Jag är ett väldigt stort fan av kingsland och deras tröjer är min favorit, har genom åren samlat på mig en del tröjor. Så ej stor hiss till kingsland


Godmorgon

Sitter här nu och kollar gårdagens avsnitt av big brother, min fråga, vad fan gör 36+ inne i detta hus ? m barn å allt.. jaja folk gör som de vill. hoppas på en bra säsong iaf!

Om en stund ska jag till stallet, vi ska lunch lite och sedan ska jag träna för karro. Får dock se hur mkt min hals orkar, imorse så vaknade jag med världens halsont. nu är iaf min feber borta, yey!

ja det kommer ett hissa inlägg sen, kanske någon diss också ? ja vi får helt enkelt se! :)


piiirri


Jag gillar nu när solen börjar komma fram, det är verkligen jättemysigt. Nu kan jag gå ute i hagen och mumsa gräs utan att frysa kännselhåren av mig. Nu när våren sakta börjar komma fram så åker täckena sakta av brudarna. Idag så fick Mirre av sig sina och baaam vilken het brud! Så det gjorde min dag, så jävla snygg hon är den bruttan! Nu ska jag lägga mig och drömma. cha cha

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst




har som sagt en del favorit bilder på min lilla buse. hoppas jag en dag kan få ta lika fina bilder som jag gjorde med min pånnibus!

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

dagens ridpass

Idag var det dags för lille bon uniq att få sig ett killer pass! eftersom det inte blev ngt igår, som då var tanken så tog jag det idag istället. och han fick jobba på rätt bra, men det kändes som ett givande pass. Både han och jag var rätt trötta när vi var klara.

Började med att skritta fram honom 5 min på lång tygel och sedan 5 min på kort, där jag även gjorde lite öppnor och slutor. Sedan började jag trava honom. Red mest runt på fyrkantspåret, la lite volter i hörnet. Jobbade med övergångar och ökningar så han skulle bli aler för skänklen ( han är lite slowstarter) han har börjat med att kasta in bakdelen i vänster varv, så jag fokuserade också hela tiden på att hålla honom rak, och heller lite i en öppna!
Skrittade sedan liten innan jag gav mig på galoppen. Började i det svåra varvet, galopperade nog i säkert 10 min och jobbade på samma saker som i traven, synd bara att han lägger in bakdelen 1000 gånger mer i galoppen.. men efter lite om och men så blev det bra, övergick då i andra varvet där jag kunde jobba lite mer, med ex öppnor och slutor. Kändes riktigt trevlig sen när jag travade av, efter det fick han sin filt på sig och skrittade en liten stund! Duktig pojke




GästbloggarN^

Igårkväll mula jag motorn i Fannys bil (Den nya, kan även kallas den trasiga) tråkig värre så kommer detta kosta mig minst 10 000:-

det är även tråkigt för fannsan eftersom hon kommer vara tvungen att köra i den gamla sledna bilen ett tag till och hennes julklappar kom dras in i X antal år. 

Idag så fick jag reda på ny information bland annat att Fanny har en blogg??? Detta har tydligen pågått ett bra tag utan min vetskap, hurvida bloggen kommer att fortsätta eller inte återstår att se.

Mvh. Chevy
Eller i sann blogg anda

XO XO Gossip guy


Trassel

har just sett klart på filmen trassel, den var sååå sinnes bra haha. Riktigt gullig film. Hästen där är ju lite som mirre. Hihihi



sanningen

är att i påsen fanns jäävla massa godis samt en körsbärssten som förhoppningsvis mirre ska leka lite med istället för att kötta isönder boxen. hoppas att det hjäälper


<3

Står i din port står bara still
För en minut sen var du min
en tredjedel av den jag var går hem
för en är krossad, en är din
det här är slutet på vår film

Från och med nu
Från och med du

Ser dig på blåa i april
i telefon i nya jeans
men jag har samma trasor, går och röker samma marlboro
jag minns varenda scen ifrån vår film

från och med nu
från och med du

jag blir aldrig samma, från och med du

från och med då från och med du

från och med du

somliga ljus brinner aldrig ut

står inte ut, står inte ut
ett år försvinner utan ljus
även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur
från och med då

Från och med du, du, du, du
från och med du, du, du, du

jag blir aldrig mer densamma , jag blir aldrig densamma som förut
somliga ljus brinner aldrig ut

och i din port har ingenting
förändrats utom just på din
för bredvid ditt namn står ett namn till

Världens vackraste människa


shopppiing

vad tror ni kan finnas i denna lilla påsen från dagens runda inne på myone?



Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

Hm detta var en svår en, med redkap är väl typ en grep? för annars hade jag inte kunnat mocka, haha eller jag vet inte, svårt att säga. Det är så himla mycket utrustning som man igentligen hade klarat sig utan, men sadel träns hjälm å täcke är väld ändå prio 1. Det tycker jag iallafall, sen är filtar, schabrak benskydd lindor och så annat bara lite bonus :)

Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

dagens ridpass

idag var det äntligen dags för mig att svinga min upp i sadlen igen efter några dagars frånvaro. Det känndes bra, dock kunde jag inte rida så länge pga att jag inte orkade sen att där var så dammigt i ridhuset såp man kunde knappt andas, får hoppas det är vattnat tills imorgon så man kan rida lite mer ordentligt!

Pappsen fyller år idag, så dagen bjuder på resturang middag ikväll men några vänner till la familja, sedan bär det hem till fanny för mys å film i think.
Ska upp tidigt imorgon å glutta hobbningen med min stalla vän änna! ska bli fett nice.
simma lugnt!


kooonst...

....eller konstigt?




Söta bilder jag gjorde till mitt bildprojekt i nian, har inget bättre att skriva så jag klickar upp det häääär


dagens diss

idag är det "ponnyboots" som dissas, för det första är dom så jävla fula, sen anser jag att dom inte fyller de funktioner jag önskar hos ett par boots. Jag vill att de ska skydda mot balltramp vilket desse bootsen gör men jag vill även att dom ska skydda skon, vilket dessa inte gör.

Det snackas massa om att dom är en gudsgåva, men icke endligt mig. Boots ska skydda mer än bara det lilla. Och de ska även vara diskreta och inte se helt jävla mongo ut. Vem fan vill ha lila eller blåa boots med lite stänk av svart? inte jag iaf, hellre helfärgade isf om man du ska busa till det


nej uschfyfan!


tofft

Nu blir det mys med tre fina töser, fyra med mig själv. Ska bli nice. Fanny är en av dem. oooh känns bra att umgås med en blåågkändiiis!

equiline schabrak



Jag hissar mina equline equiline schabrak, dom har så himla bra passform, och ligger alltid bra. Ett stort plus är även att dom är såm grymt snygga, dock har jag fått ärva två som min mamma hade på sin pånni innan, gillar inte de så mycket som mina egna två..
Ska försöka prata gulligt med mamma så får jag kanske ett till ifrån göteborg?! ja vi får se vad som följer med hem därifrån. har i alla fall hört ett lite rykte om ett visst dyon träns...



(bild lånad från google)

.

Andledningen till att jag är oinspererad är nog mest att det är så jävla kallt samt att det mesta bara skiter sig.

Igår var hovslagaren ute hos mirre och skodde. Idag när jag kom till stallet fick jag dra av en sko för den vart lös. Det är helt okej att det händer men nu svarar inte hovslagaren när jag ringer, vilket inte är okej eftersom jag faktiskt har en tävling inplanerad och jag behöver skor på min häst för att rida henne.

Så där har vi anledningen till att mirre fick vila idag, som ni säkert läst så fick jag äran att rida bobbo idag.
Red bara en kort stund. Kändes som allt var borta. Visst han gick helt okej men jag hade ingen aning om vad jag skulle göra, så det blev mest att tralla runt på lite volter och på spåret, även där väldigt oinspererande (förlåt bo) Men jag fick med honom helt okej på slutet där även jag fick jävligt ont i mina ljumskar eftersom Bobbo är mycket grövre än vad mirre är, haha fyfan det värker fortfarande. Söta lilla Boobbsibus, han har världens sötaste galopp och inte för att tala om när vi ridit klart och han bara började slicka mig på benen? underbart söta lilla troll.

nu ska jag och herbie åka hem till faffo för att hämta däck, tror även att det blir en sväng in om Horze.

på återseende!


oinspererad

till det mesta.. andledning kommer senare, datorn dör nu ciiaao


Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Det bästa med min häst är nog att han är så himla söt, och sen älskar jag hur han kastar ut maten ur krubban för att sedan äta den från marken, så det blir lite mer pilligt. Jag älskar att han är en marodör i hagen till sina hagkompisar och är en jävel på att ta i sönder grimmor, täcken mm.
Men han får göra det för han är söt, och han har väldens gulligast överläpp som han ska pilla på allt med. Jag älskar också när jag står och borstar honom ungerfär vid sadelläget och då kastar han nästan bak huvudet för han ska hjälpa till att borsta lite hårdare!
Det sämsta är nog att han är så dominant. Vill han inte göra något så gör han inte det. Han är en bestämd pojke helt enkelt..



Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

fredag

ber så hemskt mycket om ursäkt för min dåliga uppdatering nu i två dagar, men jag har nämligen varit sjuk. Idag mår jag dock lite bättre men inte tillräckligt bra föratt rida på min kusen så det fick fanny göra idag ! hon får själv berätta hur det gick, jag tyckte dock det gick bra. Imorgon ska jag nog ge mig på att rida litta mer ordentligt. Får sova ut ordentligt inatt och ta det lugnt ikväll bara. vad ska ni hitta på ikväll ?




blåsten


Allt blir så himla kallt när det blåser såhär mycket. Visst, det kanske bara är två tre grader men det känns som om det vore tjugofem när det är såhära kallt.
Och varför är det kallt när det är brunt ute? bättre att det ligger lite fin snö då. Men helst av allt vill jag nog bara ha sommar, så man kan mysa rundor ute på banan och orka vara i stallet i flera miljoner timmar.


Godmorgon världen.

jag vaknade nyss och ska snart ner och käka, mirre ska ha hovslagare vid tio sen börjar jag jobba tolv. fun fun.
äntligen kommer den lilla skon på plats igen. Tyvärr så har mirre jättedålig hovkvaliteé, men den hovslagaren jag har nu har faktiskt skött det väldigt bra. Hon minskade ytan på hoven otroligt den första gången och filade igen sprickorna.
Vilket har gett otroliga resultat hon kan, som ingen av dom andra har kunnat spika i alla nitar, få skon att sitta hela perioden också är hon snabb, smidig och billig. Även en jävel på att snacka!
Under tiden hon har skott Mirre så har hon tappat en sko, det var nu förra veckan. Annars har det inte varit något alls.


Schabrak

detta är en djungel, men ack vad fin djungel, man vill bara vara kvar där och aldrig någonsin lämna stället. Nej men jag har ett beroende? behov? eller vad skriver man? Jag älskar varjefall schabrak och vill alltid ha nya. Men inte ett endaste av dom jag har ligger bra, eller jo. Ett lamicell schabrak dock köpte jag mest det för det var så otroligt fränt men det är inget jag kan tänka mig att tävla i. Mitt problem är att schabraken glider bak. Och inte lite heller utan om jag använder ett utan stroppar så flyger det iväg. Har försökt med massor av olika och jag blir väldigt trött på det.

På tävling har jag fått anmärkning av överdommare eftersom schabraket inte legat rätt osv. Det är faktiskt väldigt irriterande, även om jag sadlar om en gång under passet så ligger det inte kvar ändå. Jag avskyr när människor ser ner på mig för en sånhär sak, speciellt när man vet att man gjort allt rät men det  bara går åt skogen. Jag verkligen älskar mina schabrak men dom vill bara inte ligga stilla. Kanske ska jag sälja alla mina små älskningar och hålla mig till lamicell schabraken.


mitt finaste <3


onsdaag

ursäkta för en kisskass uppdatering, men jag har varit i skolan hela dagen och djurat som en liten kanin. Har gått helt okej och nu är jag bara hemma om för att byta om för att sedan ta mig vidare till stallet. Mirre ska vila idag pga. skon. Imorgon får hon på den och då hoppas jag kunna ta en liten tur på henne.

Igår mådde jag väl sådära men det har släppt idag, man måste tänka possitivt, alltid!

har haft spännande lektioner som idrott, matte och religon. loveleeeeyyah

mot mirre hörs sen.


Dag 1 - Presentera mig och min häst

Tänkte jag kunde börja med denna fina lilla listan som många andra hästbloggare också har gjort. Jag heter då Sofie Danielsson och min pålle är Bon Uniq. Han är en valack, f-03. e: Colway bold xx, U: Bonizzimo. Han har gått någon 110 starter, coh tror även han startat en 120 och jag icke minns fel. Jag har endast haft honom i ca sju månader. Och vi lär fortfarande känna varandra och hitta de rätta knapparna. Ja vad mer kan man säga, vi gillar att pussas och kramas. å skritta ut, fast inte själv för då vill jag inte gå så långt. En unik sak som bobbo(smeknamn) har, är att han slått av en bit av sin ena framtand, hihi mycket gålligt. Mammas fina fina barn (:



Dag 1 -
Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 – Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 – Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Det här shoppar jag helst i hästväg
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 – Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 – En ny tagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 – Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 – Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

ångestattack..

.. ibland dyker dom upp från ingenstans. Jag är inte hel utan dig, jag behöver dig och dina glimmrande ögon, dina gnäggningar och din mysiga mule. Idag är ingen bra dag. Allt för mycket har påminnt mig om dig.
Jag älskar dig så, min fina prinsessa.

Jag älskar dig och saknar varje sekund vi någonsin spenderat tillsammans. Kan inte göra annat än att längta efter att få lägga min kind mot din hals. Min lilla ängel.


Tisdaagens händelser

Så nu har jag äntligen en stund över, har haft full rulle hela dagen och jag gjort samma som fannsan fram till halv tre tiden. Sen gjorde jag läxa lita snabbt, efter det var det dags att bli upphämtad av karro och sedan fixade vi veris å lastade in henne i lastbilen å styrde sedan mot pay n jumpen på flyinge!
Där rullade allt på bra, efter vi var klara där hade klockan blivit 6, och var sedan hemma halv sju. Då åkte karro och jag å köpte litta kebab pizza/sallad. och sedan him å käga de. Där möttes jag även av min fina chåmpis fanny som fixade å trixade med vårt släp. Trevlans!

Vi hade ju fixat en som skulle fota men hon glömde ju såklart det... så det blev bara någon enstaka bild efter ridpasset.


Dom stod väldigt snällt dem två busarna i karros lastis, där var tom kamera så man kunde se dem inne ifrån hytten, ändå coolt. Så vi var tvunga att ta en bild på de!




Det var väl allt jag hade och säga från dagen, imorgon är det idrott, matte och sedan religion. Ser ganska lagom mkt fram emot matten...


wieerdooowwah


idag var Mirre och bobbo med i skolan. Mirre var inte alls lika fin som hon brukar vara, kanske lite seg efter gårdagens vila. Iaf, fick henne att jobba på helt okej i slutet av passet och är ändå nöjd med henne idag. Även om det varken var hennes eller mitt fel att vi inte kunde jobba på ordentligt. Jag brukar alltid jogga fram Mirre innan jag börjar jobba henne, så hon får bli varm i musklerna och lättare kunna jobba på. Eftersom min häst är moder-stoet så kan man inte börja bråka utan hitta just de lösningarna som faller fröken själv i smak. En väldigt fin men speciell häst. Varje uppgift jag ger henne måste jag även baka in som om det vore hon själv som ville göra det, altså kan jag inte bara styra mot ett hinder och be henne hoppa. Utan jag måste först övertyga henne om att det är hon som vill hoppa och att jag godkänner det. That's how mirris works.

Övningarna innehöll lite förvända skänkelvikningar, övningar för att få med bogen och få hästen att komma upp på yttertygeln samt att jobba dom på en romb med varierad ställning, Ganska dåligt med galopparbete enligt mig och Mirre. Nu ska jag plugga som en liten kanin, hörde rykten om att Sofie redan gjort läxan och snart är på väg mot Flyinge, ingen update för henne med andra ord.


saknad....


saknar min fina lilla ponny jättemycket. Bilden är ifrån vår första tävling <3

Björkhems Qvick <3


Godmorgon

Nu står jag hos Karro och mockar bajs, med lilla söta sofffii(s)e. Snart ska vi förhoppningsvis om allt går endligt planerna kasta in hästarna i transporten och köra iväg till skolan. Vi hörs i eftermiddag!


bäbiis <3


Mirre hälsar godmorgon

 Och just nu står hon fridfullt i sin hage och kränger hö.

Ger ni era hästar hö i hagen? Eller får det bara inne? I mitt stall får dom hö ute två gånger om dagen, en gång på morgonen direkt när dom gått ut och en gång på lunchen. Jag vet flera ställen där det inte alls får hö ute, där Bobbo står så får dom inte det inte heller där jag har  min praktik, fast visst finns det dagar med undantag.

Mirre och Vera när de lunchade igår hihi


Mockning?

Det får bli ett nattainlägg, hur mockar ni och vad mockar ni? Jag är ganska bra på att anpassa mig till hur folk vill ha det mockat. I skolan vill dom ha det på ett speciellt sätt, på praktiken på ett annat men väljer jag att rätta mig efter det? icke. Jag har min häst på halmpellets i små mängder, dvs att hon har aldrig mer än minimum av den strömängden som hon behöver. Hade henne förut på spån men det är inte lika mjukt, lättmockat och billigt som pelletsarna. Mirre är jävligt grisig av sig och är i allt alltid så det gäller att vända upp och ner på hela bädden innan man får det rent och mockar man inte ordentligt varje dag så går det åt skogen. Jag avskyr att strö för det blir oftast dyyyrt (jag är snål!). Det jag inte gillade med spånen var nog främst att jag var värdelös på att mocka det så det tog flera år att få det rent, visst tar det tid med pelletsen oxå, därför väljer jag att bara ha 2/3 av mängden som rekomenderas, om ens det.

Myyysigt!




tortyrredskap?

Eftersom jag är mitte uppe i bettsnacket så kommer jag slänga in en bild och jag bara undrar, vad fan är dehära? och vem stoppar det i sin hästs mun?

kanske är det inte så hemskt som det ser ut? eller kanske är det ännu värre. Någon som känner för att prova? ;)


deslan


Har inte så mycket att skriva just nu, fanny och jag har gjort samma sak ikväll å ska göra d imorgon med, så hon har redan dratt den historian. Så bara för att får din en bild på min lilla pånni

hola amigos

sitter hemma hos min lilla soffsie och vi har haft allahjärtansdagsmyyys! Helt okej tiiep. Borde snart gå hem och sova eftersom jag ska upp tidigt imorgon och jobba med min lilla Sofi(s)e hos Karro sen ska the two monsterhorses till skolan.  Ska bli intressant att se hur hästarna reagerar, tror faktiskt att det är Bobbos första ridtur på bortaplan dock är jag inte helt säker.

imorgon ska vi försöka få Karro att ta några fina bilder på Mirre och Bobbo. Kanske några på dom tillsammans när dom åker i fina lastbilen eller när dom har samma outfit. På tal om outfit, vad ska vi ha på oss för något? hmm.. Morgondagen får nog bestämma det.

nu ska vi gå tillbaka till vårat mysande så hörs vi senare eller kanske imorgon!


lets gooo

ja, då kör vi! en annan liten hamster har jobbat ända fram till nu. Har även hunnit med en snabb dusch då jag snart ska iväg på fin middag hos världens bästa människor! Jag lovade er ett inlägg om den grejen jag inte klarar mig utan (efter pisken då den är min förläääängdaa arm)  skämt o sido.

jag klarar mig inte utan mitt Kulbett (waterfordbett). Anledningen till att jag och min älskade möttes var faktiskt Mirres fel. Hon var dum i munnen och vi skulle på jakt efter ett nytt bett i dressyren. Eftersom jag då hade praktik på bettens paradis så lånade jag med mig några hem, tror de två första var ett rakt tjockt gummipelham och ett gagbett, pelhamet hatade mirre och blev ännu dummare i munnen. Ville inte gå fram och skakade på huvudet och gapade hela tiden. Gaget provade jag inte ens. Dagen efter diskuterade jag och Sara hur hon gått på det och hon plockade ner andra bett som jag aldrig någonsin skådat, ett hon drog fram till mig och sa "här" jag protesterade djupt men vafan sara, det kan hon ju inte ha i munnen, men visst kunde hon det och jäävlar vilket sug det blev i hästen. Så vi red på det i dressyren i början, men nu försöker jag byta ut det så mycket som möjligt mot vanligt tvådelat. Men somsagt, är man knarkare är det lätt att snacka om att sluta. haha. Men hoppar på det gör vi iaf.

och det bästa av allt är att ingen ser att man rider på det. mjaaaou!




min bebis <3


Mirre dissar



Att snön är borta! Jag saknar den iaf (sofie)
Tittade precis på ett video inlägg som en bloggare filmat när hon galopperade i snön, och gud vad sugen jag blev på att rida i djupsnö igen! nu är allt fruset här hemma så vi har inget att rida ut på ( mindre än vanligt) kan bara skritta.. vilket är så himla tråkigt. Så jag dissar att snön är borta, tycker den kan komma tillbaka. Och sen försvinna å då blir det sommar direkt!


dagens ridpass

Oscar : Red en ponny på praktiken, väldigt trevlig liten pålle, han är nu såld till stockholm. Så idag lärde vi honom stockholmska samtidigt som vi skrittade ut i det blåsiga vädret.

Bon Uniq: Sedan var det dags för min lilla bäääbis att trimmas lite, så han är fin till imorgon då vi ska till skolan. Det blev ett riktigt hårt pass idag, så han lär väl vara trötter imorgon kan jag tänka mig, övade mycket på att få han på rakt spår då han nästan alltid i vänster varv har bakdelen innanför. Red öppna på långsidan, på mitten lägg en volt, sedan öppna igen och i den öppnan så rider man på framåt. Red också lite på volten där jag även kämpade med att han skulle spåra och lägga mer vikt på sitt yttre bakben. Blev några övergångar och lite sånt smått å gott :) fick kämpa riktigt mycket tills den kom på plats, men det blev bättre mot slutet. Så jag är nöjd med dagens pass. efter det var han genom svettig så då fick han på sig lite fleecetäcken å stod inne i boxen å mumsa halm.





Måndag

Hejsan :)

Det är alltid lika segt att gå upp på måndagen, vill inget hellre än bara ligga kvar en två- tre timmar till. Men det vara bara till att gå upp, kasta i sig lite frulle och sedan hoppa i de skönaste (finaste) kläderna, nämligen mina ridkläder. I love! Kan gå runt in dem en hel dag haha..
Började morgonen med att mocka allt för många boxar, men det går lätt på måndagar för då har ägarna mockat super duper noga själva på söndagen. Efter det har jag skrittat ut på en ponny, tränat, åkt ett ärende till bengts foder i veberöd, putsat min utrustning och pussat på min fina polle.






Godmorgon

När ni läser detta inlägg så står jag troligtvis å mockar ( fanny också för den delen, fast i ett annat stall). Jag hoppas på att få ta en lite träning idag med bobbo eftersom han och han flickvän ska åka till skolan imorgon å visa upp sig så får han vara i topp form hihi :)


bild från en träning i sommras, längtar tills man kan rida på vårt gräsfält och rida utan två tröjor, väst och jacka..


fågelkvitter

jag gissar på att dagen kommer vara så jävla lång, just nu så äter jag frukost. Känner mig så himla seg så jag inte vet var jag riktigt ska bli av. Mirre ska få vila idag hon är ju av med en sko och hennes spricka i hoven ligger lite dåligt till så hon får gå på tisdag (imorgon) sen vila på onsdag igen sen kommer min kära lilla hovslagare klockan tio på torsdag. Jag tänkte möjligtvis senare i em berätta om den grejen jag verkligen inte klarar mig utan i min ridning. Men nu ska jag hoppa i skorna och köra iväg to the famus stable of katalei(f).



pelham


idag har jag valt att dissa något som jag verkligen inte klarar av, det är något dom sätter in i käften på mig och då hoppar jag helst upp upp upp förstår mig inte på varför det ska trycka mig i nacken och ta i munnen samtidigt. Nej men ibland får jag helt enkelt stå ut med det eftersom min kära mamma älskar att trimma mig en gång var andra/tredje vecka på det. Inte för att vara elak mot mig utan eftersom jag kan samla mig så jävla fint på det och sist när jag red på det så gjorde jag faktiskt en piruett i galopp, deni! men jag gillar mest att ösa så samla och skit är inget för mig så därför väljer Mirre att dissa.....


pelhambett!


bilder ifrån dagen

som sagt, pay and jump idag på syds. mamma fotade lite vilket inte gav så bra resultat men något ska vi skrapa fram, filmade även men i 90an var hon loj och tråkig men jag ska ta tag och lägga upp den och i 1m filmade dom med skyddslinsen på. kaaalas, någon som är intresserad av att HÖRA rundan? haha


8:an i 90cm

naaajs staaJl

8:an i 1m, sötnosan <3

9a i 1m. bäääbi

Glaada tjaajor


btw sofie, mirre säger förlåt för hon dödade släpet men lovar att det ska fixas


mirrestyle

ja, det är en speciell hoppteknik som mirre innehar. Hon hoppade med den mycket i början och gjorde det även i första klassen idag, ni kan få se en gammal video så ni förstår vad jag menar


hon stannar innan hinderna, ibland mitt mellan hinderna och hoppar lite och vägrar, även om hon världsgärna vill hoppa.

men i enmetern gick hon faktiskt jävligt bra, kanske lite för mycket fart men vafan. Dock fick hon ett ner men en rosett blev det!
bilder kommer senare
puss och kjaaam


hissar



PONNYAKUTEN
tönt som jag är, så är jag helt förälskad i ponnyakuten,
varje söndag kollar jag på det nya avsnittet som kommit upp, och eftersom jag går i en klass med massa andra ryttare så diskuterar vi ofta pa, hade jag haft ponny så hade jag sökt in direkt, dom verkar ha så himla kul. kanske är jag lite gammal ? men det skadar väl inte!


Pessoasele

När jag longerar så använder jag mig av pessoaselen, hittade lite info om den när jag googlade. här kommer den :





De flesta hjälptyglar är fastsatta i longeringsgjorden och därvid dras hästens huvud i rätt form. Man går då miste om den viktiga uppbyggnaden av ryggmuskulaturen.

Med Pessoa trainingsystem tvingas hästen att arbeta, först i en låg form som hjälper till att bygga halsmusklerna för att successivt komma till en högre form.

Det är allmänt känt att den bästa gångarten att bygga upp muskler är i trav och den bästa gångarten att skapa bättre balans är i galopp.

Därför rekommenderas att börja arbeta hästen i trav och endast när gångarten är tillfredsställande bör man övergå till arbetsgalopp.

Målet med galopparbetet är att nå den form som liknar den hästen rids i.

Framskridandet av arbetet från låg till hög form skall inte påskyndas. Varje form skall vara väl genomarbetad innan man påbörjar nästa.

För att undvika stelhet och träningsvärk hos hästen bör inte arbetspassen vara för långa.


Olika former


Låg form. Hästen ska söka sig framåt nedåt så att rygg och bakben börjar arbeta i en avspänd form.



Mellan form. Det här är en övergångsform som hjälper till att bygga upp halsmusklerna.



Hög form. Den här formen är den som hästen rids i. Den hjälper till att bygga upp de sista musklerna som hästen behöver för att bli i perfekt balans i samlar galopp.



Dressyrform. Rekommenderas för ryttare som önskar nå en hög nacke.




söndag

Förlåt för den dåliga uppdateringen idag från min sida, men jag tog mig en härlig sovmorgon till klockan halv tolv och sedan begav jag mig till stallet. Där mötte jag upp anna och vi åkte och hälsade på en häst som tidigare stått i vårt stall, som jag även hjälpt till att rida lite, nämligen denna lilla killen

efter vi varit där i någon timme, så var det dags att åka tillbaka till stallet, för att ta in hästarna och ge dem sin lunch. Sedan blev det en tur till mcd för mig anna och Gm där vi också fick våran lunch.
Fick då ett samtal av fanny att hon nollat i första klassen, och om jag minns rätt var de 90, så det var ju super kul :) kommer nog ett inlägg om det senare!
Efter en lång å härlig lunch var det dags för bobbo att få sin motion som idag gjordes med hjälp av pessoaselen, han arbetade på bra så det blev en lite longering på ca 20 min + fram å av skrittning. Duktig påååg! Sedan fick han på sig sin pyjamas och så gav mammsen han en puss

     
Mammas fina pojk <3                           Försökte få en bra bild när jag lina, men det blev bara suddigt tyvärr..


newmarket


Igår hissade jag mitt skrittäcke, som jag hoppas alla läst. Idag väljer jag att hissa alla newmarket produkterna även dom till människa och hund. Jag har ju själv inte bara skrittäcket utan även ett vanligt fleecetäcke och ransportskydden. världens snyggaste Bobbo! Mirre har även samma outfit som mig och även ett schabrak fast i en annan färg och hennes kära moder är ganska tokig i nm hon också.


güteen moorgen

chacha bloggen, klockan är runt åttaaaaa
nej men seriöst nu.
Kom precis hem från stallet, har mockat och gjort littA foder till hästarna, mirre fick gå på gräs idag (men det är hemlis okej?) för hon inte ska bli lerig innan vi åger iväg. Har även lindat hennes ben naAAAAW hon ser ut som en liten prinsessaaa i den stora gräshagen med rosa och vita lindor. puttinutti. Ska snart gå och lägga mig för att sedan förhoppningsvis vakna upp utvilad.

För att lägga in denna bloggen lite mer som en "humorblogg" så lägger jag upp lite bilder från när jag vart i cchhaaajjna aka kina

dumma heeztah bijter mai

glad chej med kineser

en liten mur vi gick förbi




kvällsinlägg

Har just nu massa folk här hemma, eftersom min kära syster fyller 20 år idag, grattis!
Men tänkte jag skulle uppdatera lite bara för att vara lika duktig som FÄnZ..
Imorgon ska jag longera min lilla bebiiis, och ska nog kränga på mcd med, ska även iväg ett litet ärende, men beärttar om det mer imorgon! Tänkte även lägga upp ett litet faktainlägg om den sk "pessoaselen" dock är min från hööks, men det funkar lika bra för det, och jag älskar den!
Vi hörs imorgon. Sov gott fina läsare :)


saknar min fina busa <3



Hoppövning

veckans hoppövning var att korta sprången, vilket jag och Mirre har väldigt svårt för, därför är det en väldigt bra övning för oss då det är något vi verkligen behöver träna på. Till slutet gick hon bra dock resulterade träningen med en nästan avfallning, haha.

fint ritat av mig! (:



h2o


hola mina kära läsare, det är jag Mirre som skriver. Jag vet att ni hela dagen längtat efter min dags-diss, och idag går den inte till något mindre än vatten, ja det är nog det värsta jag vet, visst det är trevligt att dricka men vadtusan, det är cola också inte tusan skulle jag spruta ner min vackra päls med det inte? nejdu vätska av alla des slag ska tillföras min kropp genom munnen, det ska inte ligga i pölar på marken som jag tvingas gå i eller komma ifrån himmelen, nej och att någon spolar det på mig? GLÖM DET!

 
nej, du är inget för mig!


juste!

glömde tillägga, HÄSTKRÄKET (mylove) HAR TAPPAT HÖGER FRAMSKO :(

varför gör hon alltid såhära mot mig dagen innan? aja. Inte jag som blir öm.

säger som en känd människa: hon får skylla sig själv

.... och det får hon helt enkelt, skylla sig själv


uuuunderbart

Kom nyss hem ifrån stallet. Varit där sedan tre, fem timmar är inte dåligt. Kände mig väldigt effektiv idag, mockade till två hästar och fixade även foder till dom (märk att jag skriver foder och INTE mat!) Sen borstade jag på Mirrebäbiiis för en gång skull blev det en kattatvätt som man så fint kallar det, borstade henne bara där sadel och räns skulle ligga. Fick bli utan menskydd för hon var såååå lerig.

Ridningen idag var inte alls på topp, hon var tjaffsig och ville verkligen inte sammabeta, men eftersom det är dagen före söndag, alltså LÖRDAG så får man inte bråka med sitt sto, så jag lät henne gå som en kamelstruts och vara glad. Hon var hyffsat avslappnad på slutet och det är jag väl nöjd med, bättre lycka nästa gång FänZ^!

När ridningen var över så tog jag in och badade den lilla primmadonnan, fint ska det vara. Jag tvättade bara bogarna, benen, magen och svansen. Resten av kroppen torkade jag av med sånt schampoo som man inte behöver spola av. Fin hästisbästislufsiplufsigufstmys. <- fint ord!

När hästen var ren så klädde jag på henne ett fleece samt ett vindertäcke, sedan utanpå det så la jag sadeln?! haha. Men vad gör man inte som lat tonåring, jag hade verkligen ingen lust att gå två omgångar. Så där gick jag med min fina bushäst med sadeln på vindertäcket. Men vad är det dom säger? alla sätt är bra, utom dom dåliga?...

Så nu är allt färdigt till imorgon och hästen står fint inlindad i bomull så inget med henne kan hända.

min lilla prydnadsdocka!


Bobbo Hissar

´

Jag måste bara hissa ett av mina fina ländtäcken, det är så himla skönt och riktigt fint, fick ha det idag när min mamma lät mig skritta ut en runda. Rekommenderar alla att köpa det så slipper man frysa. här kommer en bild på det :


 hittade ingen bild när jag själv hade det på mig, så lånade en bild från google. ps. jag passar mycket bättre i det än hästen på bilden ds.

underbart väder

Nu är det dags för mitt första inlägg i denna fina nya blogg!
Eftersom det var så underbart väder så sköt jag upp longeringen till imorgon och tog en mysig skrittrund med anna och optico. Gällde bara att inte rida i skugga för då blev det riktigt kallt. Annars var det helt perfekt skritt väder.
Såg även att mitt släp var borta när jag kom hem ? kan det vara fanny som ligger bakom detta.. får väl hoppas det!
Satt och kollade hoppträning idag i ridhuset när det plöstligt kom in en western häst, och ryttare då. Har aldrig sett dem riktigt in action. Men coolt var det, han hade inget i handen men ändå kunde han stanna från fullgalopp, även samla hästen endast med hjälp av sina skänklar, och sists. Väldigt annorlunda än från den ridningen vi är vana vid, då vi alltid ska ha ett stöd i handen. Här ska man inte ha något i handen och målet var att kunna rida utan träns sa ryttaren till mig. Kanske ska börja med det ? nä tror jag håller mig till mitt faktiskt. hehe





Två söta bilder från idag, efter vi skrittat vår mysiga runda på ca 35-40 min.
Tyvärr var inte bobbo så sammarbets villig att posera idag, han ville bara ut till sin hade igen å käka gräs!

                                                                                       


lördag

idag så har jag mest chillat, vaknade ändå hyffsat tidigt och har varit i stan och kollat runt lite. Hittade tyvärr inte det jag letade efter och behövde men det är väl inte allt i världen. Nu ska vi iväg till stallet och testa bromsarna på Sofie's släp för att se så att dom funkar till morgondagen.

Idag ska mirre gå lite lätt och se till så hon kommer igenom ordentligt och är allmänt på g. Sen ska hon även få årets första bad med nyinköpt shampoo som framhäver den bruna färgen. Ska även göra det vanliga stallfixet och städa lite i mitt skåp.

Har ni tur kanske jag postar ett inlägg till ikväll. Hörde även något rykte om att en viss Sofi(s)e ska blogga. Hoppas på det bästa men förvänta sig det värsta, ellooor?

pusshaaj


min älskade <3



Mirre Dissar!


Idag har Mirre valt att dissa vädret och kylan för helst vill hon kunna gå ute naken i flera timmar!

Att Bobbo hade både guld och silver idag när han motionerades.

Att hennes mat aldrig räcker till.

Bobbo hissar!



Idag har Bobbo val att hissa våran nystartade blogg hoppas att ni känner samma som honom.

Han hissar även dagen lugna pass i ridhuset

Något han även hissar är hans nya morötter.

RSS 2.0