Sluut!!

Nu är henriksdal över. Har varit två veckor m blandade resultat, en har varit super fin medans en varit ett as alla dagar, och den andra lite blandade resultat!
Ska bli skönt att skippa åka på tävling så de tar så lång tid. Funderat nu på att hoppa in i duscha, chilla lite tills kvällsfodringen och sen laga kyckling i löksås och pasta till mig!
Bobbo får vila idag igen, tror jag ska låta honom vila nu framtill ons, eller tis beror på hur pigg jag är på tis efter Valborg och allt hehe :)


Godnatt?

Har precis varit ute och nattat pollarna och satt på dem pyjamasen, jag har även själv på mig pyjamas men tycker de är lite tidigt att gå och lägga sig känner jag, men jag är sååå trött!
Imorgon är de sista dagen på henriksdal, åh ska bli så skönt att få lite vila från tävlings livet faktiskt, även om de är otroligt kul :)


Terräng

Jag tycker här är helt underbar uteridningsmöjligheter, men de tycker inte ebba som har bott här så länge och är trött på de.. Men här finns hur mycket olika vägar, beträder och slingor i skogen och sist men inte minst massa fält som går att rida på!
Önskar bara att jag hade en snäll häst att rida ut på för då hade jag nog gjort de varannan dag. Vi har iaf en av ebbas hästar som är super snäll, så här kommer lite bilder från när vi var ute på en tur. Eftersom jag sitter uppe på hästen så blir de lite halvbra bilder. Men ni ser iaf hur fint och underbart de är här :) men jag kan ju rida ut på min om jag har någon annan med mig, och här på en av bilderna är vi ute på tur m "mamman" som vi kallar henne.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_200317080.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2515458/images/2012/pic_200317259.jpg" class="image">


Spooks

Idag har jag bestämt mig för att köpa en spooks väst, ist för att laga min ena kingsland som råkade gå sönder, synd för den är himla fin, men de kommer den nya med bli!!
Förhoppningsvis så har hon m sig den till henriksdal imorgon (köpte den hos equipe) annars så skickas den till mig :)
R.I.P min älskade väst!


Dagens outfit

Idag går jag klädd i
Blå/vit/rosa kingsland tröja
Blå kingsland väst utan luva
Animo ridbyxor
Kingsland strumpor
Och även kingsland regnjacka

Har varit hemma och fixat klart stallet, nu styr vi mot henriksdal igen :)


Henriksdal

Har just nu några minuter över då vi kom för tidigt hit, så sitter nu i lastbilen och passar hästarna!
Kommer nog bli en lång dag här, har en häst nu i 1.10 sen är de en klass imellan innan vår andra går :) vi har iaf tur med vädret idag, inte en regndroppe i sikte :)


Ausralia

Sitter och kollar på en film nu på sjuan, har gjort det sedan nio, tydligen varar den en halvtimme till. Australia heter den (stavning?) från början tyckte jag den var lite obehaglig men nu är den helt suverän! Så dagens tips är: SE DEN!


Hallåja!

Fanny är väldigt duktig nu på att blogga, och jag lovar att jag med ska bli det!
Efter henriksdal, vilket är slut på sön.. Efter två veckors tävlande så ska de bli skönt..
Eftersom de varit så pass mkt tävling så har bobbo fått vilat en del, men idag har jag skrittat ut en lite sväng iaf, han lyckades såklart tappa en sko häromdagen också..


(:

Dagens outfit
Kingsland tröja
Withaker byxor
Kingslandstrumpor
+ Kingsland jacka + mössa som ej syns på bilden


wooah!


kolla vilka snyggingar!
bild på Mirre & Sofie från i början av året (:


Tävling

Blöt tjej chillar doktet i lastbilen efter dagens första start
(ber så hemskt mkt om ursäkt för mina otroligt markerande påsar under ögonen )


stallguidning!

Nu har jag äntligen skrapat ihop ett inlägg om mitt kära stall! Jag måste börja med att ge Stallägaren massa cred för den otroligt strukturerade uppläggningen utav allt från förvaringsutrymmen till rutiner. Man kan verkligen inte annat än att älska när saker och ting alltid görs exakt som det ska göras! Tänkte visa er så gott som hela stallet, börjar med att lägga upp en ritning över stallet så att säga (njut nu noga utav den för jag har jobbat hårt för att få den någorlunda propotionerlig)




här ser ni då även förklaringar till vad som ligger vart.




själva stallet sett ifrån "brunnen" där vi brukar parkera bilarna, som ni ser så sköts stallplanen nogrant utav stallvärden!


innefrån stallet sett ut mot stallplanen där ni även ser en skymt utav ridhuset (den röda byggnaden)


i foderkammaren råder strikt ordning då det är väldigt viktigt för oss hästägare att ALLA hästar får RÄTT foder vid ALLA fodringar.

från att kommit från ett "kallvattensstall" så är detta ängeln i stallet, vår kära varmvattenberedare som förser allt ifrån betforn till duschning av hästarna med varmvatten. (i foderkammaren)



hela stallet sett ifrån sadelkammaren, som ni ser om ni kollar noga så finns det två sorters belysning, den som är tänd precis som vanligt ljus sedan har varje häst en lampa utanför deras box som förser som med "mysbelydning" på kvällen ända till en timme efter de fått sista fodret samt sätts igång en timme innan morgonfodringen, för att hästarna ska ha det så behagligt som möjligt.


sadelkammaren utifrån, just nu planeras det att bygga en ny lite större sadelkammare.


inuti sadelkammaren försöker vi hålla så god ordning som möjligt för att lätt hitta rätt saker


i de så kallade "förvaringsrummet" har jag och Erika våra täcken och andra prylar. på bordet hade jag just för gårdagen slängt lite smutstvätt som skulle hem och tvättas.


Dame's box utifrån


Mirre's box utifrån


Mirre's box utifrån med sikt ut mot vägen. Alla hästar får vatten i spannar, vi har vattenkoppar men använder dom inte. Istället har vi en otroligt praktisk slang som förser alla spannarna snabbt med vatten. (mina hästar får inte saltsten då dom båda är otroliga utnyttjare utav det)



"höboxen" dör vi förvarar höbalen & höpåsarna när de inte är fyllda samt verktyg som grepar sopkvastar mm.


utgången mot gödselstacken och vägen, med Mirre's box i ryggen

Gödselstacken samt stallet, vissa utav hästarna har dörrar som går att öppna så att dom kan kolla ut när det är fint väder.


med gödselstacken i ryggen kan man skymta de gröna hagarna.




en liten del av de stora hagarna där hästarna går. Helt underbart att man har möjligheten att varje dag släppa ut sina djur i så fina hagar, det är nog det bästa som hästägare <3



Vad tycker ni om stallet? själv så tycker jag att det är så himla fint, naturligtvis gör sig inte alla bilder riktigt rättvisa men jag tyckte ändå att jag skulle visa er då jag faktiskt sakt att jag ska göra det, så kom igen. KOMMENTERA!


dagens ridpass!

Idag trimmade jag igenom Mirre på banan, hon var riiiktiiigt fin!
Red mycket volter och lösgörande övningar. hon släppte förvånandsvärt snabbt och jobbade upp sig riktigt fint. Jobbade mycket med skänkelvikningar och byten. Hon var en riktig fröjd att rida!

tyvärr blev det varken en outfitsbild eller inlägg om stallet idag, får helt enkelt dra ihop det imorgon, nu ska jag i säng


Duktig tjej!

Tänkte senare utvärdera dagens pass, först ska jag åka och köpa ett nytt bett och träna på gymmet, har även en annan liten överraskning till er ( tips kolla bilden )


Ny sadel!

Goddagens, ska försöka fixa lite bilder till er från dagens outfit på mirran och mig! Just nu är jag på väg och ska dra till stallet för att rida i min NYA sadel. Yaay

En kieffer München!


älskling



Minns denna träningen som om de vore igår, jag var så nervös, du hade vilat två dagar innan då jag varit sjuk. Visste det skulle vara massa folk där, och allt jag ville var att visa upp dig. Visa hur fin du var, och allt du kunde!
Jag lyckades, du var så underbart bra jag sävade på moln efteråt. Fick så mycket kommentarer om vilket bra jobb jag gjort med henne. Jag skulle vilja ha tbk denna dagen, de momentet att vara så nöjd och lycklig efter en träning. Att få träna öht. Att få träffa dig, klappa dig, pussa. Ja bara att de dig vore underbart. Varje dag så saknar jag dig, och undrar varför just jag var tvungen att förlora mitt hjärta. Kommer aldrig ha en sådan relation med en annan häst. De var du och jag mot världen. Och i mina drömmar är det fortfarande så..

DATAAAA!

känns underbart att kunna sitt på datan igen, slippa mobilen.. Dock är jag uppkopplad på mobilens nät.
Dagen har bjudit på lite allt möjligt, började somvanligt morgonen med att fodra, sen fixade vi stallet. Efter det så red jag en sväng på bobbo, gick väl inte allt för bra kan jag lugnt säga.. Longerade sedan carmen, tog sedan en liten lunch och sen bar det av på tävling, åkte vid två och kom hem vi halv sju, efter de fixade jag lite i stalla och sedn lagade jag litt maud.. Nu sitter jag här och chillar med datan och tittar på tv.Mysigt..


Tagga!


Sadelpeoblem

Som ni säkert förstått så har jag väldigt problem med Mirre's sadel, hon får massa skav och äckligt. Så nu är vi desperat på jakt efter en ny, vilket inte är lätt

Provade en pfiff idag, som inte passade :( blir att prova en kieffer imorgon!

Så äre
Natti

(bild från första gången jag hoppade pirri)


Mirre glupsk!

Man får säga vad man vill om henne, men hon slickar skålen väldigt bra!
(att tillägga är att mina hästar får betforsoppa till alla måltider)


<3

Världens finaste gull!


Tja!

Chillar lite just nu för att sedan gång och motionera en häst till innan fodringen :)


Träning


Dagens mirri

Idag va mirre superfin! Red först lite i huset men där va gö-varmt! Så gick ut i docken där det svalkades av vinden. Red mycket galopparbete i syftet att få fram henne trots att hon gick på pelhamet. Hon var så otroligt fin och samarbetsvillig!
Tänkte bjuda på en dagens outfit ;)

Sadel stübben (grön)
Stigläder sämsta.se
Stigbyglar soft up
Träns dyon
Luva jw
Bett pelham
Ryttare fänZ^


On The mirre

(detta inlägget skulle upp i förregår)

Sitter och rider mirre
Dagens outfit
JW schabrak
Soft up stigbyglar
Ch tträns
Swarovski pannband


Torsdag

Bobbo fick ett litet pass på utebanan sen skrittade vi ut en sväng. Han skötte sig fint idag, lite muppig ff men mycket bättre :) här kommer bild på dagen outfit


Godmorgon

Stallet är nu färdigt och jag sitter nu och tittar på mattias när han rider, väntar på ett chefen ska komma ut och rida sina :)


Instagram

Följ mig gärna på Instagram, @danielsson


Onsdag! :)

Har precis varit ute och ridit i ca en timme, mest skritt men lite trav. Skönt efter dunderpasset han fick igår, då han var ett as! Red säkert i en timme, han var helt löddrig sen så jag fick spola av honom haha..


Mitt hjärta

My only cause for being
You're my world
You're the owner of my heart
Always close when we're apart
You know
You're my heart my soul my reason
You're my world


Tisdag

Idag vart de extra jobbigt att gå upp 10 i sju eftersom jag igår fick sovmorgon, men de gick! Hästarna är nu ute i sina hagar och stallet är klart! Snart ska nog ebba börja rida lite tror jag. :) lite lagom mongobild bjuder jag på, bilden tagen klockan sju imorse så lite trött är jag allt hehe


Ledig

Precis som rubriken säger så är jag ledig idag. Kom hem igår vid nio tiden och åker tbk ikväll vid sex kanske.. Ska ut till mitt gamla stall om någon timme, plocka undan lite skräp och så där, även hälsa på anna och mysan och jag hoppas julia även kan komma :)

Res bobbo igår på gräsfältet han kändes inte så bra, mest muppig.. Men pappa stod och väntade på mig så orkade inte ta itu m det, men de ska jag däremot göra ikväll! Det enda negativa m vårt ridhus är att där inte finns några speglar :(


Lilla hästen

Idag har varit en dramatisk dag, hästar och hundar har sprungit lösa i lyngby, men mirre var riktigt fin när jag trimmade henne i paddocken. Imorgon ska båda tjejerna få nya skor vilket är väldigt efterlängtat!

Nu är det back to påskmiddagen som gäller!


Lite hoppning innan de bär av till skabersjö för tävling!


Mätta och glada!

Nu har hästarna fått kvällsmat, själv ska jag nu in och duscha för att sen inta ryggläge :)


Mirrepirre

Nu är två stycke hästar ridna!

Sist ut va den gamla haggan , (mirre) hon började passet med att rymma ifrån mig (stolt snabb &smidig!) så fick springa och jaga aset, väl i ridhuset så gick hon fint! Tvingade aset att sätta under sig ordentligt, gjorde mycket byten och flyttana för skänkeln. Red utan stigbyglar ett ganska bra tag (=ont i rumpan imorgon) men summan av kardemumman va en tokig mirremos som gjorde så gott hon kunde!

Lilla svart fick också ta sig till huset idag, skrittjobbade henne med lite sidvertsövningar. Gav henne även möjligheten att trava men hon va inte så sugen på det idag. Min fina loppa <3





Fin besök!

Igår när jag var påväg ut m bobbo för ett litet kvällspass så tänkte jag att jag skulle passa på och prata m Fanny när jag red, när jag då ringde så körde hon in på gården! Gissa om jag blev glad ? JA! Världens bästa hade m sig taco och kladdiskaga och jordgubbar! Blev en riktig fest, åh så mysigt de var. Puss på dig Fanny :)


Lite paus!

Blev ingen ridning på bobbo då jag tänkte efter och han har inte vilat på en vecka, så idag får han chilla i hagen bara! Kom ut redan sju imorse då vi skickade iväg en häst till tävling 20 i sju.. Så halv sex ringde min klocka, härligt ? Oja!
Men jag bjussar på lite bilder sen bobbis och jag skrittade ut en runda efter en bom träning för ebba :) ikväll ska jag ta de så lugnt som möjligt..


Carmen!

Nu är lilla Carmen också motionerad, fin liten dam, blir dock lite stissig ibland :) nu är dem gråa färdiga bara bobbo kvar sen!


Första hästen klar :)

Fick bli ett pass i huset iom vädret..


Nu blir de tävling för två grå!


kära blogg

Hejsan!
det var verkligen inte igår som ni hörde ifrån mig (förlåt) som tur är så har Soffse blivit riktigt duktig på att uppdatera! Jag ska försöka lägga in några inlägg! promise!

Härstarna har flyttat till ett stall i lyngby (utanför genarp) med världens sötaste hyresvärd och goaste stämning. Skönt att komma till ett ställe där allt funkar och om det är något som inte funkar att det blir fixat! Hästarna verkar trivas superbra och så gör även jag!

är ni sugna på lite bilder?


Bästa som finns

<3


Hallå!

Första inlägget ifrån blentarp! Står just nu och lagar mat, har varit igång sen åtta imorse. Är helt död nu men de har varit en rolig dag!
Här kommer lite bilder på stall,ridhus, bobbo och en hage! :)


RSS 2.0