foder

Idag var vi på bengt's foder och handla foder/minraler. Jag hoppades även på att hitta något fint på rean men så vart inte fallet, hittade ett scabrak men de var inte kärlek så jag hoppade att köpa de faktiskt. Men vi blev ändå fattiga idag, foder är då icke billigt!

Bobbo äter just nu Dodson and Horell Equine Sensitive

Equine Sensitive BESTÄLLNINGSVARA

Nytt innovativt helfoder som är fritt från melass och korn och innehåller noggrant utvalda råvaror som är skonsamma för matsmältningsapparaten, huden samt främjar ett lugnt beteende samtidigt som de täcker näringsbehovet.

Dodson & Horrells Equine Sensitive är en ny produkt speciellt framtagen för hästar och ponnier som är känsliga för vissa fodermedel. Detta är ett foder som inte innehåller melass, havre och korn. Ingredienserna är noggrant utvalda så att de väl täcker näringsbehovet samtidigt som hull, kondition och ett lugn temperament ska understödjas.

Equine Sensitive är tillverkat genom en kokningsprocess, extrudering, som bidrar till en pellets som stimulerar hästens tuggande och gör näringen i råvaran mycket mer lättillgänglig för hästen. Dessa egenskaper gör att hästen producerar mer saliv som påverkar nedbrytningen och upptaget av fodret i framförallt tunntarmen. Yea-Sacc som finns inbakat i fodret fungerar som en naturligt understöd till mikrofloran i grovtarmen, allt för en god tarmfunktion och effektiv matsmältning.

De råvaror som allmänt anses påverka mage och tarm negativt har exkluderats från Equine Sensitive. Energin kommer från långsamma energikällor som t ex sojaolja och omelasserad sockerbeta. Detta gör att hästarna inte skärps upp utan håller sig lugnare.

För de hästar som befinner sig i lätt till medium arbete och har en tendens till muskelproblem kan en diet grundad på växttråd och olja samt låga stärkelsevärden vara till hjälp för kondition och muskelutveckling. Equine Sensitive uppfyller dessa kriterier samt innehåller dessutom generös mängd E-vitamin och selen för ytterligare support.

Equine Sensitive innehåller även extra av både olja och biotin för att bidra till en sund hud. Extra antioxidanter, QLC, finns i fodret för att främja en gott allmäntillstånd samt vår egen örtmix som understöd av god muskelfunktion..

Innehåll

Vetekli, gräsmjöl. omelasserad sockerbeta, majs, spannmålsstrå, helfet linfrö, vete, rismjöl, vegetabilisk olja, kalksten. diakaliumfosfat, örter, salt vitaminer, mineraler, Yea-Sacc och frukt.

 

Näringsinnehåll
Protein Fett Växttråd Aska Ca P Mg SRP
95 g 70 g 180 g 77 g       10,2
/kg /kg /kg /kg /kg /kg /kg mj/kg

 

 
Informationen tagen ifrån http://www.mamut.net/tabystallofoder/default.htm
Utöver det äter han även mineraler från hippo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0